DOLAR 32,3408 0.24%
EURO 35,1064 -0.13%
ALTIN 2.309,201,41
BITCOIN 22839463.15553%
İstanbul
16°

AÇIK

05:20

SABAHA KALAN SÜRE

Ümit Özdağ, Bakan Süleyman Soylu’nun Yeni Bir Parti Kuracağını İddia Etti

Ümit Özdağ, Bakan Süleyman Soylu’nun Yeni Bir Parti Kuracağını İddia Etti

ABONE OL
Eylül 17, 2022 13:48
Ümit Özdağ, Bakan Süleyman Soylu’nun Yeni Bir Parti Kuracağını İddia Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yeni bir parti kurmak için çalışma yürüttüğünü iddia ederek, “Yeni bir parti kurma çalışmaları için Ankara’da ve İstanbul’da hâlâ iki büro çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyorsun. Bunu biliyoruz… Özellikle ABD ile ilişkilerde eksikliği gidermek ve senin promosyonunu yapması için bir Emniyet Genel Müdür Yardımcısı’nı, ABD Büyükelçiliği’yle ikili ilişki kurması ve senin promosyonunu yapmasıyla görevlendirmişsin. Tabii bu temaslar, devletin istihbarat örgütleri tarafından haber alınmış ve Erdoğan’a bildirilmiş. Emniyet Genel Müdürü, Erdoğan’dan aldığı talimatla ABD Büyükelçiliği ile ikili ilişkilere girilmesini yasaklayan bir talimat yazmış” dedi.

Ümit Özdağ, Süleyman Soylu’ya seslendiği bir videoyu bugün sosyal medya hesabında paylaştı. Özdağ, Soylu’ya hitaben şunları söyledi:

“BİR İÇİŞLERİ BAKANI BÖYLE BİR İFADE KULLANIYORSA ELİNDE KONTRESPİYONAJ BİLGİLERİ OLMASI LAZIM”

“Süleyman Soylu, dün basına yapmış olduğu bir açıklamada, benim Amerikan aparatı olduğumu ve bundan dolayı bana ‘operasyon çocuğu’ dediğini ifade etti. Bir İçişleri Bakanı böyle bir ifade kullanıyorsa elinde kontrespiyonaj bilgileri olması lazım. Buradan Süleyman Soylu’ya sesleniyorum. Süleyman, bu açıklamanı yapmanı gerektiren elinde ne belge, bilgi varsa benim ABD ile doğrudan veya dolaylı irtibatım olduğunu gösteren, bunları hemen Cumhuriyet Başsavcısı’na ilet. Çünkü iddian, çok vahim bir iddia. TBMM’nin bir üyesini ve bir siyasi partinin genel başkanını sen, ABD aparatı ve ABD adına operasyon yapan bir kişi olarak suçluyorsan bunun kanıtları olması lazım. Bir hafta sana süre. Mahkemeye başvurman için bir hafta bekleyeceğim.

“BİR EMNİYET GENEL MÜDÜR YARDIMCISINI, ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ’YLE İKİLİ İLİŞKİ KURMASI VE SENİN PROMOSYONUNU YAPMASIYLA GÖREVLENDİRMİŞSİN”

Ama bu arada ben de sana bir şey sormak istiyorum. Yeni bir parti kurma çalışmaları için Ankara’da ve İstanbul’da hâlâ iki büro çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyorsun. Bunu biliyoruz. Ve bazı eksikliklerin olduğunu da görüyorsun. Bunlardan bir tanesi ABD, AB ülkeleri, özellikle İngiltere ve Almanya ile ilişkilerde eksiklik, diğerinin de MİT’le olumlu temasta eksiklik olduğu. Özellikle ABD ile ilişkilerde eksikliği gidermek ve senin promosyonunu yapması için bir Emniyet Genel Müdür Yardımcısı’nı, ABD Büyükelçiliği’yle ikili ilişki kurması ve senin promosyonunu yapmasıyla görevlendirmişsin. Tabii bu temaslar, devletin istihbarat örgütleri tarafından haber alınmış ve Erdoğan’a bildirilmiş. Emniyet Genel Müdürü, Erdoğan’dan aldığı talimatla ABD Büyükelçiliği ile ikili ilişkilere girilmesini yasaklayan bir talimat yazmış. Evet Süleyman, bugün bu kadar. Devamı gelmeyecek zannetme. Ben, bir hafta süre verdim sana. Git, benle ilgili elinde ne bilgi, belge varsa ABD ile temasım konusunda, Cumhuriyet Başsavcısı’na başvur.”

ANKA GÜNCEL

En az 10 karakter gerekli