DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2072167-1.37779%
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Türk Telekom 3’üncü Siber Güvenlik Kampı Tamamlandı

Türk Telekom 3’üncü Siber Güvenlik Kampı Tamamlandı

ABONE OL
Ağustos 16, 2022 13:12
Türk Telekom 3’üncü Siber Güvenlik Kampı Tamamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Siber güvenlik alanında gençlerin kariyer gelişimini desteklemek amacıyla Türk Telekom tarafından düzenlenen “Siber Güvenlik Kampı” sona erdi. Kampta başarılı olan gençlere toplam 60 bin TL değerinde teknoloji ödülü verildi.

Gelişmiş bir siber güvenlik merkezine sahip telekomünikasyon operatörü Türk Telekom, siber güvenlik alanındaki deneyimini gençlere aktarmak amacıyla Ataköy Konukevi’nde 1-10 Ağustos günleri arasında kamp düzenledi. Bu kampa 29 genç katıldı.

60 BİN TL’LİK ÖDÜLÜN SAHİBİ OLDULAR

Gençler, 10 günlük kamp süresince konusunda uzman siber güvenlik eğitmenlerinden uygulamalı eğitimler aldı. Proje ödevleri ve sınavların ardından yapılan değerlendirmeler sonucunda birinci olan Ertuğrul Kuzgun 30 bin TL, ikinci olan Elif Şevval Dinçer 20 bin TL, üçüncü olan Faruk Ulutaş 10 bin TL olmak üzere toplamda 60 bin TL’lik teknoloji çeki ödülünün sahibi oldu. Ayrıca kampı başarıyla tamamlayan tüm katılımcılara “Türk Telekom Siber Güvenlik Kampı Katılım Sertifikası” verildi.

“ÜLKEMİZİN YETİŞMİŞ SİBER GÜVENLİK UZMANI İHTİYACINA KATKI SUNMAYI HEDEFLİYORUZ”

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç da Siber Güvenlik Kampı’na ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Türkiye’nin en büyük siber güvenlik merkezine sahip kurumu olarak, bu alandaki köklü bilgi birikimimizi ve deneyimimizi gençlere aktarmayı sürdürüyoruz. Ulusal güvenliğin kritik bir unsuru olan siber güvenlik alanında gençlerin kariyer gelişimini desteklerken, ülkemizin yetişmiş siber güvenlik uzmanı ihtiyacına katkı sunmayı hedefliyoruz. Bu alanda gelecek vadeden, istekli ve yetenekli gençleri sektöre kazandırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli