DOLAR 32,6053 0.16%
EURO 34,9592 -0.19%
ALTIN 2.435,26-0,03
BITCOIN 2092007-0.64188%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

04:25

SABAHA KALAN SÜRE

Trump Çin’den 10 trilyon dolar virüs tazminatı istedi

Trump Çin’den 10 trilyon dolar virüs tazminatı istedi

ABONE OL
Haziran 6, 2021 17:06
Trump Çin’den 10 trilyon dolar virüs tazminatı istedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

ABD’nin eski lideri Donald Trump, Çin’in korona virüsü nedeniyle Washington’a ve dünyaya 1 trilyon dolar tazminat ödemesi gerektiğini savundu. Trump, ABD’de salgın idaresinden sorumlu en üst seviye isim olan ve kendisiyle sık sık karşıt düşen Anthony Fauci için de “İyi bir hekim değil” dedi.

 

Trump, Cumhuriyetçi Parti’nin Kuzey Carolina’daki kongresinde yaptığı konuşmada, kendisinin korona virüsünün Wuhan Viroloji Enstitüsü’nden sızdığı istikametindeki kelamlarında haklı olduğunu ve ‘Fauci ile Çin ortasındaki yazışmaların bunu kanıtladığını’ savundu. Trump, ABD ile dünyanın Çin’den tazminat alması gerektiğini söyleyip “En az 10 trilyon dolar ödemek zorundalar” dedi. Trump, ülkelerin Çin’e olan borçlarını da ödemeyip iptal etmesi gerektiğini belirtti.

ABD’nin eski lideri, Fauci’nin ‘iyi bir tabip değil iyi bir reklamcı olduğunu’ da savunarak, “Neredeyse her mevzuda kusurlu çıktı, Wuhan ve laboratuvar konusunda da hatalıydı” dedi.

ABD’nin eski lideri, şirketinin kredi almak ve vergi muafiyeti elde etmek için devlete yanlış beyanda bulunduğu suçlamasıyla New York’ta başlatılan soruşturmayı da eleştirdi. Tezlerin uydurma olduğunu ve kendisinin yine lider seçilme teşebbüsünün engellenmesinin amaçlandığını savunan Trump, soruşturmayı ‘cadı avı’ olarak niteledi.

 

Gazete Duvar

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli