DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21591700.33468%
İstanbul
20°

KAPALI

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Telefonla en iyi fotoğraf nasıl çekilir ? Efsane 7 Tavsiye !

Telefonla en iyi fotoğraf nasıl çekilir ? Efsane 7 Tavsiye !

Telefonla en iyi fotoğraf nasıl çekilir ? Efsane 7 Tavsiye ! Fotoğraf çekmenin püf noktaları nelerdir ve daha Fazlası HaberDuyur.com 'da

ABONE OL
Mart 22, 2022 13:03
Telefonla en iyi fotoğraf nasıl çekilir ? Efsane 7 Tavsiye !
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Telefonla en iyi fotoğraf nasıl çekilir ? Efsane 7 Tavsiye !

Başarılı bir fotoğraf çekimi, fotoğrafçıların en büyük hayalleri arasında yer almaktadır. Dolayısıyla hem profesyonel hem de amatör fotoğrafçıların başarılı fotoğraf çekimi ile ilgili çeşitli ipuçlarına ihtiyacı vardır. Başarılı bir fotoğraf çekimi için gerekli tüm ipuçlarını sizler için derledik. Şimdi gelin, tüm detayları hep birlikte inceleyelim.

Işığı Ayarlayın

Taşınabilir bir ışık kaynağı kullanıyorsanız ışığı en iyi şekilde kullanabilmek içi objeye uygun bir açı ile yerleştirmelisiniz. Işığınızın taşınmaması durumunda ise objenin yerini değiştirmelisiniz. Açıyı iyi bir şekilde ayarlayarak doğrudan ışığın vurmadığı yerde objeyi bulundurmalısınız. Bu sayede doğru tonlar ortaya çıkacaktır.

Kompozisyonu İyi Anlayın

Kompozisyon bir fotoğrafın en iyi kurgusudur. Temel kompozisyon öğelerini incelemek gerekirse şu şekilde açıklamak mümkündür. Ekranı hayali 2 çizgi ile 3 eş parçaya bölün. Obje sola doğru bir konumda yer alıyorsa sağ çizgiye, sağa doğru duruyorsa sol çizgiye hizalama yapmalısınız. Bunun yanı sıra objenin baktığı tarafta bulunan boşluk arka taraftan daha fazla olmalıdır.

Anı Yakalayın

Başarılı bir şekilde fotoğraf çekebilmek için dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta anı yakalamaktır. Bir grup fotoğraf çekinirken herkesin gülümsediği bir anı yakalayabilirsiniz. Bu sayede herkesin mutlu olduğunu fotoğrafa yansıtabilirsiniz. Anı tam zamanında yakalamak fotoğrafın anlamını güçlendirmektedir.

Bir Çalışma Planınız Olsun

Bir çalışa planı, profesyonel fotoğrafları olan insanlar için çok önemlidir. Bir düğün, bir doğum (yeni doğmuş), portreler, ürünler, kitabınızda veya yeni fotoğraflar isteyen birini yakalamak için profesyonel bir çalışa planı oluşturarak başarı elde edebilirsiniz.

Fotoğraftan ne elde etmek istediğiniz konusunda çok net olmalısınız. Ancak her zaman planın temasını dikkate alarak bunu gerçekleştirmelisiniz. Böylecebir plan size bir iş emri verecektir. Çünkü yeri, renkleri, pozları, arka planları ve hatta düzlemleri ve açıları seçmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca çektiğiniz fotoğrafların stok fotoğraf işlevi görebileceğini veya sadece portföyünüzün bir parçası olabileceğini de düşünebilirsiniz

Hedef Belirleyin

Bir önceki noktada belirttiğimiz gibi, kendinizi müşterinizin yerine koymalısınız. Çünkü ancak o zaman fotoğraf seansından istedikleri nihai sonucun ne olduğunu bileceksiniz. Bu nedenle müşterilerinizle en az iki kez görüşmeniz, teklifleri hakkında konuşmanız ve belki onlara bazı fikirler vermeniz önemlidir.

Bunun yanı sıra manzara fotoğrafı ya da kendiniz için fotoğraf çekerken de hedefinizi en net şekilde belirleyin. Doğaçlama fotoğrafların yanı sıra planlı fotoğraflarda çok başarılı sonuçlar elde etmenizi sağlar.

Fotoğraf Çekeceğiniz Yeri Tanıyın

İhtiyaç duyacağınız açıları, düzlemleri ve aydınlatma türünü hesaba katabilmeniz için nerede fotoğraf çekeceğinizi bilmek önemlidir. Aynı şekilde hangi ekipmanı alacağınızı ve herhangi bir değişiklik yapmanız gerekip gerekmediğini de bu sayede bilebilirsiniz.

Aydınlatma ile ilgili olarak eğer bu bir dış mekan fotoğraf çekimi ise, çekimleriniz için en iyi ışığın ne olduğunu görebilmeniz için günün farklı saatlerinde yeri ziyaret etmeniz gerekir.

Fotoğraf Çekimi İçin Fikir Listenizde Bir B Planı Bulundurun

Bir B planına veya herhangi bir sorundan kurtulmanıza yardımcı olacak bir acil durum planına da ihtiyacınız vardır. Yapılacağı yerin kapalı olup olmadığı veya havanın değişip değişmediği. Bu nedenle ekstra ekipman, ekstra pil, yedek giysi ve çoğu durumda ekstra model taşımanız da tavsiye edilir.

 

Bu duru her şeyin ters gideceği anlamına gelmez. Ancak dedikleri gibi, her şeye hazırlıklı olmak gerekmektedir.Her zaman müşterinize güvenlik vererek onları asla endişelendirmeyin.

Mükemmel Görüntüler Yakalamak İçin Uygun Fotoğraf Ekipmanı

Burada sadece kamerayı değil, aynı zamanda fotoğraf çekimi için fotoğraf ekipmanını, lensleri, tripodu, flaşları, pilleri ve hatta hafıza kartını da göz önünde bulundurun. Bunun yanı sıra yapacağınız seansların türüne göre gerekli tüm giysilere sahip olun.

Farklı Bakış Açıları Yakalayın

İnsan doğası gereği hemen her şeyi beğenmez. Bu nedenle farklı açılardan çekeceğiniz fotoğraflar ile başarılı bir sonuç elde edebilirsiniz. Kullanılan 3 farklı bakış açısı bulunmaktadır. Bunlar normal bakış açısı, karınca bakış açısı ve ilahi bakış açısı şeklindedir. Bu bakış açılarını kullanarak birbirinden mükemmel sonuçlar elde edebileceğinizi unutmayın.

Siz de başarılı fotoğraflar çekmek için yukarıda bahsedilen ipuçlarını göz önünde bulundurun ve en kaliteli fotoğrafları çekin.

 

 

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli