DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21648961.2581%
İstanbul
17°

AÇIK

17:02

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Son Dakika Haber, Utanç davası bir kez daha ertelendi

Son Dakika Haber, Utanç davası bir kez daha ertelendi

ABONE OL
Ekim 9, 2023 14:08
Son Dakika Haber, Utanç davası bir kez daha ertelendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G.’yi henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirerek yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin dava, geçen duruşma gibi karar beklenmesine karşın bir kez daha ertelendi. Bir sonraki duruşma 23 Ekim’de yapılacak.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G.’yi henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirerek yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davanın 6. duruşması bugün Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Geçen duruşma gibi bugün de karar çıkması beklenirken bir kez daha son kez savunma yapılması için 23 Ekim’e ertelendi.

SAADET ÖZKAN: ÇOCUKLUĞUNU KURTARMAK İSTEYEN BÜYÜMÜŞ BİR KADIN ADALET İÇİN MİCADELE EDİYOR

Duruşma sonrası Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkanı Saadet Özkan şunları söyledi:

“Her seferinde dava ertelensin diye uğraşıp duruyorlar. Sanık avukatı geçen celsede değişti, gelmedi, bekledik de bekledik. Çocukluğunu kurtarmak isteyen büyümüş bir kadının cesaretle sesini çıkardığı bir yerde adalet için mücadele ediyor. Bugün de yeni avukat ve yine çıkmayan bir savunma ve yine karara bağlanmamış bir celse. Mahkeme heyetinin sabırla beklediğinin farkındayız. Çünkü acil karar verilirse istinaftan bozma geleceğini de biliyoruz. İçerideki ayrıntılarla ilgili konuşamıyoruz. Ama konuşacağımız kısımları da nasıl belirteceğimizi bizler de öğrendik. Bugün burada bulunan güvenlik güçlerine, bugün burada bulunan avukatlara ve Türkiye Cumhuriyeti’nde sabırla bekleyen Türk halkına eminim ki adaletin kararını vereceğimiz günü bekleyeceğiz. Bu ülkede hiç kimse çocuklara kirli elleriyle dokunamayacak. Ve kirli ellerin kökünü kazıya kazıya mücadelemize devam edeceğiz. Kaybetmekten korkanlar değil, mücadele edenler kazanırlar. Bu merhametli, insanlar kazanacak.

BASIN AÇIKLAMASINA BAĞIRARAK MÜDAHALE EDEN KİŞİ: BEN DE KIZIMA KÜÇÜKKEN GELİNLİK GİYDİRDİM

Saadet Özkan’ın konuşması sırasında, bağırarak basın açıklamasına müdahale eden kişi, “Bu dava kız çocuğunun evlendirilmesi davası değil, bir öğrencinin 18 yaşına geldiğinde öğretmeniyle evlenmesi davasıdır. Ben de kızıma Kuran’a geçtiğinde gelinlik giydirilir. Bütün Türk halkı bunu bilir” demesi üzerine kadınlar tepki gösterdi. Polis ekipleri adamı oradan uzaklaştırdı.

YÜCEL CEYLAN: BU KIZ ÇOCUKLARINDAN NE İSTİYORSUNUZ, AMACINIZ NEDİR?

Daha sonra konuşan UCİM Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan, “Ne demek ya? Bunun izahı nedir? Siz niye 6 yaşındaki çocuğa gelinlik giydiriyorsunuz? Niye böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsunuz? Niye bu çocuğun zihninin altına bunu aşılanıyor. Bu çocuklar eğitimini görecek. Bu çocuklar olgunluk yaşına gelecek. 24-25 yaşlarına gelecekler. Mesleklerini ellerine alacaklar. Ondan sonra evlenecekler. Bu çocukların hayata katılmasına neden tahammül edemiyorsunuz. Bu kız çocuklarından ne istiyorsunuz siz? Amacınız nedir? Yeter artık. Yüzyıllardır size köle oldular” dedi.

AVUKAT BEYHAN YAVAŞ: GELECEK CELSE YİNE BURADA OLACAĞIZ

Dernek avukatlarından Beyhan Yavaş da “Öğretmenler Derneği adına duruşmada biz hazır bulunduk. Gizlilik kararı nedeniyle daha fazla bir şey söylememiz maalesef mümkün değil. Karar kalktığı anda detaylı olarak açıklama yapacağız burada. Gelecek celse yine burada olacağız. 23 Ekim’e ertelendi duruşma” diye konuştu.

Haber- GAYE ŞEYMA CAN/ Kamera- ADEM KARABAYIR

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

    En az 10 karakter gerekli