DOLAR 32,3062 0.06%
EURO 35,0175 -0.08%
ALTIN 2.448,260,12
BITCOIN 1987226-2.1777%
İstanbul
16°

KAPALI

03:53

SABAHA KALAN SÜRE

Sokak Röportajında, Sosyal Medyadaki Haberlere Güveniyor musunuz Diye Soruldu

Sokak Röportajında, Sosyal Medyadaki Haberlere Güveniyor musunuz Diye Soruldu

ABONE OL
Haziran 8, 2023 18:02
Sokak Röportajında, Sosyal Medyadaki Haberlere Güveniyor musunuz Diye Soruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Aksaraylı vatandaşlar, günde birkaç saatlerini geçirdikleri sosyal medyadaki haberlere güvenmediklerini ifade ettiler. Sosyal medyaya günde ortalama olarak 3 saat vakit harcadığını söyleyen Emrah Çelen, “Facebook kullanıyorum arada TikTok’a bakıyorum, sadece video izlemek için video çekip atmak için değil. Sosyal medyada gördüğüm haberlerin yarısına itibar etmiyorum. Güvenmediğim haberleri araştırırım, araştırmayı severim her konuda. Sosyal medya iyi bir şey ama niyet çok önemli” dedi.

Sabahtan akşama kadar sosyal medyada vakit geçirdiğini belirten Aksaraylı Beyza Yağmur, “En çok Twitter’ı aktif kullanıyorum çünkü güncel haberler orada çok oluyor ve güveniyorum Twitter’a. Sosyal medyadaki haberlere yarı yarıya güveniyorum, güvenmediğim haberleri kesinlikle farklı kaynaklardan araştırıyorum. Dediğim gibi Twitter’a daha çok güvendiğim için Instagram’da bir şey gördüğüm zaman hemen Twitter’a gidip güncel haberlerden bakıyorum. Sosyal medya evet güzel bir şey ama sağlıklı kullanıldığı derecede” dedi.

“SOSYAL MEDYADAKİ HİÇBİR HABERE GÜVENMİYORUM”

Çukurova Üniversitesi’nde Hukuk öğrencisi olduğunu belirten ve sosyal medyaya 4-5 saatini ayırdığını belirten Aybike Oruç ise, “Genelde Instagram’da vakit harcıyorum, TikTok kullanmıyorum, çok nadir Facebook kullanıyorum. En çok hukukla ilgili konuları takip ediyorum genelde, takip ettiğim kendi yakın arkadaşlarımın paylaştıklarına bakıyorum. Açıkçası sosyal medyadaki haberlere hiç güvenmiyorum. Güvenmediğim şeyleri de araştırma gereği duymuyorum. Takılmayın sosyal medyada” ifadelerini kullandı.

“GENÇLER BİRAZ DAHA BOŞLASA İYİ OLUR İLETİŞİMİMİZ HİÇ YOK”

Gençlerin sosyal medya kullanma oranını azaltması gerektiğini belirten vatandaş Muzaffer Ergin, “Ben sosyal medyayı hiç kullanmadım, sosyal medyayı gençler biraz daha boşlasa iyi olur, iletişimimiz hiç yok. Telefonu eline alıyor yürüdüğü yerde telefona bakıp gidiyor. Arkadaşlarıyla bir araya geldikleri zaman sohbet hiç yok, herkes telefonunu eline almış. Eski insanlarımız sosyalmiş şimdi insanlar telefonun içine giriyor. Önce televizyon şimdi telefon birbirimizi unuttuk. Selamlaşmayı unutmuşuz hep kendimizi ona vermişiz. İsterim ki hepimiz bir araya geldiğimiz zaman iletişimimiz olsun konuşmamız olsun insanlığımızı kaybetmeyelim” değerlendirmesinde bulundu.

“GÜNDE 4 SAATİMİ SOSYAL MEDYADA HARCIYORUM”

Sosyal medyaya günde ortalama olarak 3 saat vakit harcadığını, haberlerin ise yarısına güvenmediğini belirten Emrah Çelen şunları söyledi:

“Facebook kullanıyorum arada TikTok’a bakıyorum, sadece video izlemek için video çekip atmak için değil. Sosyal medyada gördüğüm haberlerin yarısına itibar etmiyorum. Güvenmediğim haberleri araştırırım, araştırmayı severim her konuda. Sosyal medya iyi bir şey ama niyet çok önemli. Niyetini bozarsan kötü, iyi niyetli kullanırsan iyi güzel şeyler öğrenebilirsin. Bilmediğin kaynaklardan bir şeyler öğrenip kültürünü medeniyetini artırabilirsin ama günümüzde iyi niyetli kullanılmıyor.”

“SOSYAL MEDYADAKİ HABERLERİ TEYİT EDİYORUM”

Öğrenci Muhammet Ali Çelik ise, sınav olduğu için bu yıl sosyal medyada çok vakit geçirmediğini, normal şartlarda 4-5 saatini sosyal medyada harcadığını belirterek, “Genellikle Instagram ve WhatsApp’ı kullanıyorum. Ben biraz fanatik Fenerbahçeliyim o yüzden futbol, siyaset takip ediyorum. Sosyal medyadaki haberlerin doğruluğuna direkt inanmıyorum araştırıyorum birkaç yerden, ondan sonra inanıyorum, teyit ediyorum” dedi.

KEMAL ONUR ATALAY

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli