DOLAR 32,3684 0.15%
EURO 34,9779 -0.3%
ALTIN 2.323,900,20
BITCOIN 22800170.39872%
İstanbul
14°

AÇIK

13:14

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Samsun Büyükşehir Belediyesi, ‘Kadına Dair Her Şey’ Dükkanının Kapısına Kilit Vurdu: ‘Terörist Miyiz Biz, Arkadaşlar. Herkes Evine Ekmek Götürecek’

Samsun Büyükşehir Belediyesi, ‘Kadına Dair Her Şey’ Dükkanının Kapısına Kilit Vurdu: ‘Terörist Miyiz Biz, Arkadaşlar. Herkes Evine Ekmek Götürecek’

ABONE OL
Ocak 25, 2023 00:39
Samsun Büyükşehir Belediyesi, ‘Kadına Dair Her Şey’ Dükkanının Kapısına Kilit Vurdu: ‘Terörist Miyiz Biz, Arkadaşlar. Herkes Evine Ekmek Götürecek’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Samsun Büyükşehir Belediyesi, İlkadım İlçesindeki Onur Anıtı Parkında yer alan “Çarşı 1919 Kadın Emeğine Dair Her Şey” adındaki dükkânın kapısına dün gece kilit vurdu. Kadınlar, işleme tepki gösterdi. Gülten Koralağ, “Çok ayıp, günah, çok günah. Dün kilidi değiştirmeye gelmişlerdi, bugün de lehimlemişler. Terörist miyiz biz, arkadaşlar. Herkes evine ekmek götürecek. İnsanların bir kuruşa ihtiyacı var” dedi.

AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi zabıta memurlarının dün, Onur Anıtı Parkında yer alan “Çarşı 1919 Kadın Emeğine Dair Her Şey” dükkanının kapısına kilit vurdu. Burada ürünlerini satan kadınlar, belediyenin işlemine tepki gösterdi. Kadınlardan Gülten Koralağ, şunları söyledi:

“Koskoca büyükşehir belediyesinin şunları koyacak bir yeri yok, buraya getirmişler, şu hale bak, şu hale bak girilmesin diye kapının anahtarı değişmiş buraya, lehimlemişler. Biz terörist miyiz arkadaşlar? Bu ne rezillik? Böyle bir şey ben hayatımda bütün illerde, böyle şeyler var. Bunların kadınlara hiçbir destekleri yok. Böyle bir şey olur mu? Çok ayıp, günah, çok günah. Yapılan eziyet, eziyet bak dün donduk soğuktan biz burada, dün kilidi değiştirmeye gelmişlerdi, bugün de lehimlemişler, terörist miyiz biz arkadaşlar. Herkes evine ekmek götürecek buradan götürüyor. Aç susuz düştük yollara, böyle şey mi olur? İnsanların bir kuruşa ihtiyacı var şu dönemde. Topladı 400 kadın için 150 kadın seçtiler kendileri buraya koydular. Protokol, projeyle koydular, sonrasında şimdi de yıkıyoruz burayı çıkın. Böyle bir şey var mı? Bari yer gösterin.”

“BU BİR ŞEHİR EŞKIYALIĞIDIR”

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel ise şunları söyledi:

“Mustafa Demir, tek adamlığın, ben yaptım oldu anlayışının suyunu çıkardı. Ya kardeşim derebeyi misin sen, kadınlarımıza 120-130 tane kadınımıza el emeklerini değerlendirmek için burayı vermişsin. Tamam sağ olun. Bir süreliğine kullanılmış ona da diyecek bir şeyimiz yok ama her şeyin bir oluru var. Çıkarmanın da bir ahlakı var, bir adabı var. Bunun bir tebligat çekersin, önden gönderirsin, yazışmalar yaparsınız, süre yaparsınız, derebeyi eşkıya gibi buradan, işletmenin kapısını mühürlemekten ziyade gelip buraya ya şu iğrençliğe bakar mısınız, söyleyecek söz bulamıyorum. Ya bu eşkıyalıktır ya bu şehir eşkıyalığıdır. Derebeyliğidir, böyle bir saçmalık olabilir mi? böyle bir terbiyesizlik olabilir mi? Mustafa Demir yarın gelip senin makam odana birileri böyle çelikle, böyle demirle ne yaparsın? Böyle bir terbiyesizlik olabilir mi? ayıp bu çok ayıp insanlarımızı buradan çıkarmanın bir yolu vardır. Bir ahlakı vardır. Bir vicdanı vardır. Siz şimdi geliyorsunuz, kaynatıyorsunuz, çeliklerle kapatıyorsunuz, yarın buraya iş makinaları sokacakmış Mustafa Demir, bu ayıptır, bu günahtır. Verilen emeğe, buradaki kadınlarımızın verdiği emeğe malzemelerine yazıktır. Kadınlarımız diyor ki, Rus pazarında da ufacık bir yer göstermiş.100 tane kadının burada emeği değerlendiriliyor. Burada arkadaşlarımızın verdiği bilgiye göre. Böyle bir terbiyesizlik olamaz. Böyle bir hadsizlik olamaz. Burası senin babanın malı değil bir kere Mustafa Demir. Burası Samsunluların ortak malı. Burası kadınlarımızın burada emeklerinin değerlendiren kadınlarımızın Samsun’da sana oy verenlerin ya da vermeyenlerin bu şehrin asıl sahiplerinin ortak malı. Burası Cumhuriyet Meydanı, burası kamu malı, burası senin Çarşamba’daki çiftliğinin bahçesi değil. Gelip burayı kaynatamazsın. Gelip burayı keyfi olarak babanın malı gibi kaynaklarla bu kapının önünü kesemezsin.

“KADINLARIN EMEĞİNE SAYGILI OLDUĞUNU GÖSTER”

Kadınlarımızın emekleri içerideyken, malzemeleri içerideyken, yine söylüyorum, Çarşamba’daki villan gibi mülkün gibi gelip buranın kapısını mühürleyip çelikle kaynatıp sabahleyin de gelip yıkacağım diyemezsin. Ne olacak buradaki kadınlarımızın buradaki malzemeleri? Buradaki 100-150 kişinin malzemesi ne olacak? Efelik yapma, derebeyliğini bırak. Samsun’un belediye başkanı olarak gel burada bir isyan var. 100-150 tane kadınımızın isyanı var. Gel burada kadınlarımızın emeğine, saygılı olduğunu bir kez daha göster. Hakkı yerine ver. Evet, yıkılması gerekiyorsa yık ama gereğini yap. Çok ayıp, çok ayıp. Biz bunun takipçisi olacağız ablalar kardeşler. Rahat olun, babasının malı değil burası. Burası böyle istediğim zaman yaptım, istediğim zaman yıktım diye bu şehir sahipsiz değil. Ona bırakmayız bu şehri. Biz yarı iş makinaları kaçta gelecekse buraya biz CHP olarak geleceğiz. Burada sizin emeğinize malzemenize sahip çıkacağız. Çıkmaya itirazınız yok bildiğim kadarıyla, çıkalım ama bizi insanca hakça bir yere götürsünler. Biz sizlerin emeklerinizi malzemelerinizi orada değerlendirelim biz CHP olarak bu işin arkasında olacağız. Ben kolaylıklar diliyorum” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin zabıta çalışanları dükkanının kapısına koydukları demir kaynağını spiralli makineyle keserek açtıktan sonra içerideki büyün el emeği ürünleri alıp kutulara koyarak belediyenin Yediemin binasına götürdüler. Zor kullanarak Çarşı 1919 dükkânını açıp içindeki eşyaları el emeği ürünlerini kaldıran yetkililer hakkında kadınlar avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulunmak için park alanından ayrıldılar.

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

 

En az 10 karakter gerekli