DOLAR 32,5649 0.13%
EURO 34,9093 0.65%
ALTIN 2.435,990,15
BITCOIN 21722330.70167%
İstanbul
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Şahap Kavcıoğlu: ‘Merkez Bankasının Bir Kur Hedefi Yok

Şahap Kavcıoğlu: ‘Merkez Bankasının Bir Kur Hedefi Yok

ABONE OL
Ocak 20, 2023 20:13
Şahap Kavcıoğlu: ‘Merkez Bankasının Bir Kur Hedefi Yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu “Döviz kuru istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Rezervlerimizdeki artış kura olumlu yansıyor. Merkez Bankası’nın herhangi bir kur hedefi yok” dedi.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Dış Ticaret Kompleksi’nde bugün ihracatçılarla bir araya geldi. Basına kapalı olarak yapılan ve 2,5 saat süren toplantıda ihracatçıların sorunları ve 2023 planları masaya yatırıldı. Ancak ihracatçıların yurda getirilen dövizin yüzde 40’nın bozdurulmasındaki oranın aşağıya çekilmesi ve al-sat yapılırken oluşan zararın telafi edilmesi talebi hakkında toplantıdan bir sonuç çıkmadı. 

Toplantının ardından Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve TİM Başkanı Mustafa Gültepe kameraların karşısına geçti. Kavcıoğlu görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Çok güzel bir toplantı oldu sayın başkanın daveti üzerine iştirak ettim. Dönem dönem odalarla ve diğer kuruluşlarla bir araya geliyoruz. Türkiye ekonomisine dair yaptığımız çalışmaları paylaşıyoruz. Sonuç olarak bu bir istişare toplantısıydı” dedi. 

Kura yönelik soru üzerine Kavcıoğlu, Merkez Bankası’nın herhangi bir kur politikasının bulunmadığını söyledi. Kavcıoğlu, “2021’in sonunda yaşadığımız şeyin sonrasında Merkez Bankası’nın rezervleri politikalarıyla uyumlu, döviz duru da istikrarlı şekilde devam ediyor. Türkiye Ekonomi Modeli içinde aldığımız tedbirler ve kararlar sonuçlarını olumlu anlamda veriyor” diye konuştu.

“İSTİKRARLI KURDAN YANAYIZ” 

Kavcıoğlu’nun ardından toplantıyı değerlendiren Gültepe de şunları söyledi:

“Sektör başkanlarımızla birlikte birincil kaynaktan sorularımızın cevaplarını dinledik. İstikrarlı kurdan yanayız. İstikrarlı enflasyon, istikrarlı üretimi destekliyoruz. Bu kapsamda bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantı çok verimli geçti. Bilgi kirliliği dediğimiz nokta konusunda başkan beyin gelip sektörlerle, STK’larla ya da ihracatçılara anlatması çok önemli. Biz yüzde 40 bozmak istediğimiz zaman Merkez Bankası’na gidip bozuyoruz. Yani orada herhangi bir zorunluluk falan, öyle bir şey yok. Özellikle bu bilgi kirliliğinin daha fazla sahadan besleme noktalarında biz başkanımızı buraya davet ettik. O yüzden bütün sektörler, tarım sektörü, sanayi sektörü ve diğer sektörleriyle ilgili farklı farklı çalışmalar var, onları sahadan beslemek için ve bundan sonraki politikalarını, stratejilerin hem Türkiye açısından hem üretim açısından daha güzel hamleler yapılsın diye bu kapsamda toplantı yaptık. Karşılıklı istişareyi o yüzden önemsiyoruz. Başkanım da bu konuda gerçekten sahalara inen, sahayı dinleyen bir başkan. O yüzden ayrıca teşekkür ediyoruz ona.”

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli