DOLAR 32,5484 0.13%
EURO 34,9685 -0.2%
ALTIN 2.437,220,61
BITCOIN 21127581.23664%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Saç dökülmesi nasıl önlenir ? Saç Dökülmesi için Bitkisel tedavi

Saç dökülmesi nasıl önlenir ? Saç Dökülmesi için Bitkisel tedavi

ABONE OL
Haziran 9, 2021 17:34
Saç dökülmesi nasıl önlenir ? Saç Dökülmesi için Bitkisel tedavi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Günümüzde kadınların ve erkeklerin en çok karşılaştığı saç dökülmesi nasıl önlenir ve saç dökülmesine karşı basitçe nasıl önlemler alırız İşte Detaylar. 

Saç dökülmesi nasıl önlenir ?

Birçok sebepten ötürü oluşabilen saç dökülmeleri zaman içerisinde kişilere zorluk çıkarabilmekte ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle saç dökülmesine neden olan etmenler teşhis edilmeli ve ortadan kaldırılmalıdır.

Saç dökülmelerinin nedenleri bazı zamanlarda genetiğe bağlı olabilmekle birlikte çoğu zaman vitamin eksikliğinden ya da çeşitli hastalıklardan kaynaklanmaktadır. Bu noktada saç dökülmesine neden olan hastalık bulunmalı ve tedavi edilmeye çalışılmalıdır. Peki, saç dökülmesini önlemek için hangi vitaminler gerekmektedir?

Saçların temiz olması hava alması için bir ortam oluşturmaktadır. Hava almayan saçlar zaman içerisinde dökülme problemi ile karşılaşabilmektedir. Bu nedenle hastalıkların dışında saç bakımına özen göstermeli ve saç olabildiğince temiz tutulmalıdır. Fakat saçın aşırı olarak yıkanması da saça zarar vermektedir. Bu noktada saç tipinize göre bu dengeyi iyi kurmanız gerekmektedir. Saç için kullanılan çoğu şampuan içeriğinde kimyasallar barındırmaktadır. Saç dökülmesine neden olan diğer bir etken zararlı içeriğe sahip şampuanlardır.
B12 ve D Vitamini Takviyesi

‘’ Saç dökülmesi nasıl önlenir ?’’ dendiğinde akla gelen ilk önerilerden biri vitamin takviyesi kullanmaktır. Fakat sözü geçen vitamin takviyeleri yalnızca doktor kontrolü altında kullanılmalıdır. Dahiliye gibi kan testi yaptırarak değerlerinizi kontrol edebileceğiniz bir bölüm ile mevcut vitamin değerlerinizi görebilirsiniz. Kan değerleri ölçümü için aile hekiminizden de yardım isteyebilirsiniz.

Vitamin değerlerinde özellikle B12 ve D vitamininde görülen eksiklikler saç dökülmelerine yol açmaktadır. Saç dökülmesi vitamin eksikliğine bağlı olarak gelişmiş ise takviye sağlandığında saç dökülmesi sorunu ortadan kalkacaktır.
Saç Dökülmesine Bağlı Hastalıkların Tedavisi

Çeşitli ilaçların kullanımı ya da hastalıklar bazı zamanlarda saç dökülmesine yol açabilmektedir. Bu noktada saç dökülmenizin altında yatan nedeni bulmanız gerekmektedir. Vitamin değerlerinizde bir sorun yok ise stresli bir dönemden geçmiyor iseniz, saç dökülmenizin altında mutlaka başka bir neden vardır.

Zeytinyağı

Zeytinyağı kullanımı, saçları besleyerek güçlenmesine katkıda bulunmaktadır. Haftada bir ya da ayda bir olarak yapacağınız zeytinyağı bakımı ile saçlarınızı güçlendirebilirsiniz. Fakat aşırı yağdan korunmak adına yağı saç diplerinize fazla sürmemeniz gerekmektedir.

Çay Ağacı Yağı
Saç dökülmelerinde adından sıklıkla bahsedilen diğer bir yağ ise çay ağacı yağıdır. Çay ağacı yağı şampuan içerisine birkaç damla damlatılarak ya da su ile seyreltilerek kullanılabilmektedir. Bunu yanı sıra saç derisinde bulunan mantar ve egzama gibi rahatsızlıklara da iyi gelmektedir.

Lavanta Yağı
Lavanta yağı saç uzamasını destekleyen diğer bir yağdır. Saç dökülmelerinin yaşandığı dönemlerde diğer yağlarla karıştırılarak kullanılabilir.

Aşırı saç DÖKÜLMESİ kadın, Aşırı saç dökülmesi, Saç dökülmesi için kür, Erkeklerde saç DÖKÜLMESİ nasıl önlenir, Kepek ve saç dökülmesi nasıl önlenir, Kadınlarda saç dökülmesine karşı ne yapılmalı, Saç dökülmesi tedavisi

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli