DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21606860.33789%
İstanbul
20°

KAPALI

03:48

SABAHA KALAN SÜRE

Remzi Çayır: “Sadece vergileri yükseltmekle, ardı ardına zam yapmakla Türkiye yönetilemez.”

Remzi Çayır: “Sadece vergileri yükseltmekle, ardı ardına zam yapmakla Türkiye yönetilemez.”

ABONE OL
Temmuz 7, 2023 14:57
Remzi Çayır: “Sadece vergileri yükseltmekle, ardı ardına zam yapmakla Türkiye yönetilemez.”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, Ankara’nın İskitler semtinde yaşayan bir aileyi ziyaret etti. Çayır, konuk olduğu evde yaptığı açıklamada; “Güne uyanırken bile Resmi Gazete’de KDV’nin, vergilerin yükseldiğini görmenin bahtsızlığını yaşıyoruz. Yüzde 18’lik KDV vergisinin yüzde 20’ye, yüzde 8 olan bazı ürünlerdeki vergiler yüzde 10’a yükseltmenin Türkiye’nin derdine derman olacağını sananlar yanılmaktadırlar. Zira hepimiz bilmeliyiz ki sadece ve sadece vergileri yükseltmekle, ardı ardına zam yapmakla Türkiye yönetilemez” dedi.

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, Ankara’nın İskitler semtinde yaşayan bir aileyi ziyaret etti. Çayır, konuk olduğu evde seçim sonrası ardı ardına gelen zamları ve yüksek kira fiyatlarını eleştirdi. Başkan Çayır’ın açıklamaları şöyle:

“Türkiye son beş yılda çok kötü yönetildi ve kötü yönetilmeye de devam ediyor. Normal bir ülkede, normal toplumlarda iktidar değişikliğinde yeni umutlar, yeni heyecanlar, yeni gelecek kurulur. Gerçekten Türkiye zor şartlarda yaşamakta ve zor şartlardan geçmektedir. 5 yıldır Türkiye akılla, rasyonel yaklaşımlarla, bilimle ve vicdanla yönetilmediği için şu an bulunduğumuz şartların biraz daha zorlaşacağını ummak kesinlikle kötü hayal olmaz. Şu an dünü aratan, yarın da bugünü aratan sahnelere ve durumlara gark olacağız.

“SADECE VERGİLERİ YÜKSELTMEKLE, ARDI ARDINA ZAM YAPMAKLA ÜLKE YÖNETİLEMEZ”

Biz şu anda güne uyanırken bile Resmi Gazete’de KDV’nin, vergilerin yükseldiğini görmenin bahtsızlığını yaşıyoruz. Yüzde 18’lik KDV vergisinin yüzde 20’ye, yüzde 8 olan bazı ürünlerdeki vergiler yüzde 10’a yükseltmenin Türkiye’nin derdine derman olacağını sananlar yanılmaktadırlar. Zira hepimiz bilmeliyiz ki sadece ve sadece vergileri yükseltmekle, ardı ardına zam yapmakla Türkiye yönetilemez. Üretiminiz ne durumda? Ne kadar üretim yaptınız? Ürettiğiniz malın ne kadar sattınız? Ne kadar ihracat yaptınız? Ne kadar ithalat yaptınız? Bu göstergeler ve oluşturduğunuz bu üretim ekonomisi içerisinde istihdamın payı ne kadar yükseldi? Yani işsiz sayısı azaldı mı? Peki maaş alan dar gelirli, memur, işçinin payına düşen fazlalaştı mı?

“SOSYAL YARDIMLAR VATANDAŞI İNSANCA VE ŞEREFLİCE YAŞATACAK SEVİYEDE DEĞİL”

Şu an oturduğumuz bu semtte kiralar normal, ucuz olması lazım. Hükümet sosyal yardımlar veriyor ama bu sosyal yardımlarla aslında kendi geleceğimizi de karartıyoruz. Verdiği sosyal yardımlar bizi, vatandaşı insanca ve şereflice yaşatacak seviyede değil. Sadece bağımlı kılıyorsunuz. Aynı insanları afyona alıştırır gibi. Bu sebeple hükümetin yaptığı yardımlar yetersiz ve insanı yaşatmaktan insanı onurlu, şerefli yaşatmaktan uzak bir durumda. Bir ülkede bir insanın aldığı maaş kadar kira olur mu? Hatta ve hatta bir insanın asgari ücretinin üzerinde kira olur mu?
Resmi Gazete’de sabaha karşı, çok kimse de duymaksızın hemen vergileri yükselt. Motorlu Taşıt Vergisi’ni yükselt. Emirle enflasyonu düşüreceğini iddia eden bir anlayış. ‘Faiz sebep, enflasyon sonuçtur’ diyenlerin akıbetini gördük. Böyle bir gerçekliğin olmadığını gördük. Peki faiz bu kadar başa belaysa, ortada nas varsa niye yükseltiyorsun Sayın Erdoğan ya? Derdin ne ya? Sen ne diye faizleri yükseltip duruyorsun? Çıkıp milletten özür dileyecek misin, dilemeyecek misin? ‘Bugüne kadar ben yanlış düşünmüşüm, yanlış yapmışım kusura bakmayın. Emirle paranın değerinin yükseleceğini, enflasyonun azalacağını, doların düşeceğini, dövizin düşeceğini düşündüm diye bir yanılgının içerisine girmişim. Halkım, milletim gerçekten sizden özür dilerim’ diyecek misin, demeyecek misin?

“DÖVİZLE FAİZİN BİRLİKTE FIRLADIĞI TEK ÜLKE TÜRKİYE”

21 yıllık iktidar ne demek? İstikrar demek. İktidar kendi içerisinde istikrarsızlığın ve tenakuzun ta kendisi olmuş. Faiz kötü, ‘Nas varken faizi kimse beklemesin’ diye bas bas bağıran bir Cumhurbaşkanı’na halk inandı mı? İnandı. Seçimden sonra tuttunuz, yüzde 8,5 olan faizi 15’e çıkarttınız. Halbuki bütün para çevreleri, iş adamları, kamuoyu, finans çevreleri yüzde 30, 35’i beklemekteydi. Döviz fırladı, faiz fırladı. Dövizle faizin birlikte fırladığı tek ülke Türkiye. Niye? Kötü yönetiliyor kardeşim. Akılla yönetilmiyor, düşünceyle yönetilmiyor. TÜİK yalanlarıyla, kağıt üzerindeki kalem oynamalarıyla Türkiye bir şey kazanamaz. Sen var olan gerçek enflasyonun yüzde 20-30 göstersen ne yazar? 40 göstersen ne yazar? Türkiye yüzde 100 enflasyonu iliklerine kadar yaşıyor şu an. Her gün raflardaki etiketler değişiyor. Görmüyor musunuz? Farkında değilsiniz çünkü siz bambaşka bir dünyaya göç ettiniz. Sizin şu an yaşadığınız dünya, elitlerin dünyası, seçkinlerin dünyası, zenginlerin dünyası. Siz milletten koptunuz. İstediğiniz kadar, ‘benim milletim, benim halkım’ deyin. Öyle lafla halk olmuyor olmuyor. Onun için de Türkiye’yi yönetenlerin öncelikle milletine karşı dürüst davranması gerekiyor.”

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli