DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20486880.91535%
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Remzi Çayır: Hükümet, Sırf Seçimde Avantaj Elde Etmek İçin Eyt’lilerle İlgili Bir İyileştirme Yapacak

Remzi Çayır: Hükümet, Sırf Seçimde Avantaj Elde Etmek İçin Eyt’lilerle İlgili Bir İyileştirme Yapacak

ABONE OL
Aralık 4, 2022 12:21
Remzi Çayır: Hükümet, Sırf Seçimde Avantaj Elde Etmek İçin Eyt’lilerle İlgili Bir İyileştirme Yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, hükümetin sırf seçimde avantaj elde temek için EYT’lilerle ilgili düzenleme yapacağını söyledi. Çayır, “Bundan iki yıl önce Recep Tayyip Erdoğan, EYT’lilerle ilgili bir iyileştirme yapmanın mümkün olmadığını, bunun Türk ekonomisinin üzerine büyük bir yük olacağını, bu işi kaldıramayacaklarıyla ilgili serzenişte bulunmuştu ve kesinlikle böyle bir iyileştirmeye karşıydı. Halbuki EYT’lilerin şöyle bir durumu var. Uluslararası hukukta ‘kazanılmış hak’ diye bir şey var. Kazanılmış bir hakkı sonradan çıkarılmış bir yasayla yok edemezsiniz. Bu, uluslararası normlara aykırı. Bunu göz ardı etti. Şu ana kadar da direniyordu yanlışta. Şu anda sırf seçimde avantaj elde etmek için EYT’lilerle ilgili bir iyileştirme yapacağı görünüyor” dedi.

Remzi Çayır, partisinin dün Antalya’nın Manavgat ilçesinde düzenlediği genişletilmiş istişare toplantısında konuştu. EYT’lilerle ilgili yapılacak düzenlemenin seçim rüşveti olduğunu savunan Çayır, üçüncü bir ittifak kurmak istediklerini belirtti. Çayır, şöyle konuştu:

“SIRF SEÇİMDE AVANTAJ ELDE ETMEK İÇİN EYT’LİLERLE İLGİLİ BİR İYİLEŞTİRME YAPACAĞI GÖRÜNÜYOR”

“Bir iktidarın yapması gereken işler seçim vaadine dönüşünce rüşvete dönüşüyor. Seçim rüşvetine dönüşüyor. Halbuki bundan iki yıl önce Recep Tayyip Erdoğan, EYT’lilerle ilgili bir iyileştirme yapmanın mümkün olmadığını, bunun Türk ekonomisinin üzerine büyük bir yük olacağını, bu işi kaldıramayacaklarıyla ilgili serzenişte bulunmuştu ve kesinlikle böyle bir iyileştirmeye karşıydı. Halbuki EYT’lilerin şöyle bir durumu var. Uluslararası hukukta ‘kazanılmış hak’ diye bir şey var. Kazanılmış bir hakkı sonradan çıkarılmış bir yasayla yok edemezsiniz. Bu, uluslararası normlara aykırı. Bunu göz ardı etti. Şu ana kadar da direniyordu yanlışta. Şu anda sırf seçimde avantaj elde etmek için EYT’lilerle ilgili bir iyileştirme yapacağı görünüyor.

“İKTİDARIN TEK ÖNCELİĞİ VAR; NE OLURSA OLSUN SEÇİMİ KAZANMAK. KİMSE MİLLETİ DÜŞÜNMÜYOR”

Seçim sathı mailine girildiğinde Merkez Bankası gece gündüz çalışacak. Çalışmak zorunda. Ya dışarıdan parayı bulacaksınız, dövizi Türk lirasına çevirip millete boca edeceksiniz. Yahut Merkez Bankası eliyle para basıp milletin evlerine, ceplerine para doldurmaya çalışacaksınız. Çünkü şu an hükumetin tek önceliği var, yani iktidarın tek önceliği var; ne olursa olsun seçimi kazanmak. Kimse milleti düşünmüyor. Kimse milletin şu veya bu şekilde geleceğiyle ilgili kaygı duymuyor. Tek kaygıları var bütün siyasilerin. Çünkü sistem öyle. Nasıl kazanırım? Yeniden nasıl gücü elimde tutarım? Millet aç, millet sefil. Millet umutsuz. Millet kaygı içerisinde yaşıyor. Başını yastığa koyduğunda gelecekle ilgili hep karanlık görüyor. Bununla ilgili bir gündem var mı? Yok. Bununla ilgili bir çaba var mı? Yok. Bununla ilgili bir iyileştirme var mı? Yok.”

“ORTAK PAYDADA BİRLEŞEBİLDİĞİMİZ BAZI PARTİLERLE BİRLİKTE BÖYLE BİR YOLA ÇIKMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Çayır, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Doğru Parti Genel Başkanı zaman zaman gelip bize bazı bilgiler verdi. Elbette ki siyasi partiler, mevcut sistemin icabı ve gereği olarak ittifaklar kurabilirler. Ben de ifade ettim; bizim önceliğimiz kendi isim, amblemimiz ve kendi cumhurbaşkanı adayımızla milletimizin önüne çıkmak. Bugüne kadar ülkücülerin, milliyetçilerin ve mazlumların ve bu ülkede ezginlerin bir cumhurbaşkanı adayı olmamıştı. Eğer olabilirse, arkadaşlarda karar verirse; merkez kararımız, il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız derlerse ki ‘Bu yol doğrudur; siz mutlak anlamda, bu hareket mutlak anlamda kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarmalıdır’ dediği an, biz tereddütsüz çıkar onun öncülüğünü yapabiliriz. Üçüncü yolu, eğer yapabilirsek, bize benzeyen partilerle, üç aşağı beş yukarı sistem değişikliğini isteyen partilerle bir üçüncü yolu kurmak istiyoruz. Bunu da ciddi, tutarlı yapmayı, sadece ‘Yüzde 7’yi aşalım da ne olursa olsun’dan ziyade milletin önüne sahici, milletin geleceğini, ufkunu açıcı, gerçeği milletle paylaşan, millete gerçeği saklamayan, milletle birlikte yönetimi sağlayan insanlar gelecek kurarlar. İnşallah Milli Yol, bunun adı olacaktır. Şu anda görüştüğümüz insanlar var, partiler var. Bir adayımızın olması gerekir. Bunu da şu an Türkiye’de en çok vatanseverlerin oluşturacağı bir bloğun kazanabileceği görülebilmektedir. Şu an bir sosyal demokratın, bir sosyalistin Türkiye’de cumhurbaşkanı adayı olarak tek başına seçimi kazanma şansı yok. Bu, Türkiye’nin gerçeği. Siyasi coğrafya böyle bir şeyi gösteriyor. Yarın değişir, değişmez onu bilmem. Onun için de ben, bu kulvarda bize benzeyen, bizimle aynı idealleri paylaşan üç aşağı beş yukarı, tamamen de benzemek zorunda değiliz, ama ortak paydada birleşebildiğimiz bazı partilerle birlikte böyle bir yola çıkmayı düşünüyoruz.”

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli