DOLAR 32,5065 0.17%
EURO 34,8238 0.27%
ALTIN 2.489,941,14
BITCOIN 2011533-1.85686%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

16:53

İKİNDİYE KALAN SÜRE

PTT’den Müjde Geldi Başvuranlara 600 TL Verilecek

PTT’den Müjde Geldi Başvuranlara 600 TL Verilecek

ABONE OL
Haziran 21, 2021 20:16
PTT’den Müjde Geldi Başvuranlara 600 TL Verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

PTT’den Müjde Geldi Başvuran Herkese 600 Türk Lirası Verilecek… Ayrıntılar Haberin Devamındadır…



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni doğan bebeğin ailesine destek olunması amacıyla sosyal destek adı altında 300, 400 ve 600 TL’lik ödeme yapmaktadır.

Doğum Yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra doğum yapan annelere; ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL üçüncü ve sonraki her çocuk için 600 TL ödeme yapmaktadır.

Kamu kurumu personellerine ise kurumlarından aldıkları yardım tutarı ile yukarıda yer alan tutar arasında fark ödenmektedir, personelin kurumundan almış olduğu ödeme daha fazla ise doğum yardımı yapılmamaktadır.

Kimler Faydalanabilir?

Doğum yardımından Türk vatandaşları ve mavi kart sahipleri yararlanabilmektedir. Anne veya babanın Türk olması ya da mavi kart sahibi olması gerekmektedir.

Doğum yardımı 15 Mayıs 2015 tarihi sonrasında yapılan canlı doğumlar için verilmektedir. Bu tarih öncesinde yapılan doğumlar için yardım verilmemektedir. Yeni doğan çocuğun kaçıncı çocuk olduğunun belirlenmesinde ilgili tarihten önce doğan çocuklar da sayılmaktadır.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Doğumun canlı gerçekleşmesinin ardından ilgili nüfus müdürlüğünde çocuğun Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS) kayıt işlemi yapılmalı, sonrasında ‘Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesinin’ başvuran kişi tarafından doldurulması gerekiyor. Başvurular Aile Bakanlığı’nın İl Müdürlüklerinin yanı sıra Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılmaktadır.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personeller doğum yardımı için çalıştığı kuruma başvurur. Yurt dışında ikamet edenler ise Büyükelçilik ve Konsolosluklara başvuru yapabilir.

Doğum Ödemeleri Nereden ve Ne Zaman Yapılır?

Doğum yardımı ödemeleri PTT’den alınmaktadır. Doğum Yardım Sistemi (DYS) girildiği ayı takip eden ay içerisinde yapılmaktadır.

Hamileler Doğum Yardımı İçin Başvuru Yapabilir Mi?

Doğum yardımı alınabilmesi için çocuğun canlı bir şekilde dünyaya getirilmesi şartı bulunmaktadır. Bundan dolayı hamileler yardıma başvuru yapamaz. Canlı doğum sonrasında yeni doğan bebeğin Kimlik Paylaşım Sistemi üzerine kaydının yapılmasının ardından başvuru yapılabilir.

Doğum Yardımı Her Ay Mı Yapılıyor?

Doğum yardımı 15.05.2015 tarihi sonrasında doğan her canlı bebek için yalnızca 1 defaya mahsus olarak ödenmektedir. İlk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sorasındaki her çocuk için 600 TL’lik yardım sağlanmaktadır.

Doğum sonrasında bebek sağ kalır anne vefat ederse eğer işlemler Türk vatandaşı/mavi kartlı baba üzerinden gerçekleştirilir.

Süt Parası Yardımı Nedir?

Yeni doğum yapan annelere sağlanan bir diğer destek de süt parasıdır. Çocukların ana ihtiyaçlarının karşılanması için bu yardım sağlanmaktadır. Süt parası ödemeleri de PTT üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Süt Parası Yardımı Kaç TL?

Süt parası yardımı her çocuk için tek seferlik olarak ödenmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ödemenin miktarı 202 TL’dir.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli