DOLAR 32,4291 0.2%
EURO 35,1096 -0.11%
ALTIN 2.322,770,17
BITCOIN 22915792.92911%
İstanbul
16°

AÇIK

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Prostat Nedir? Prostat Belirtileri ve Tedavisi

Prostat Nedir? Prostat Belirtileri ve Tedavisi

ABONE OL
Mayıs 29, 2021 14:10
Prostat Nedir? Prostat Belirtileri ve Tedavisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Prostat Nedir?

Prostat; penis, sperm vezikülleri ve testisler gibi erkek üreme sisteminin bir parçasıdır. Prostat, mesanenin hemen altında ve rektumun önünde yer alır. Bir ceviz büyüklüğündedir ve üretrayı (mesaneden idrarı boşaltan tüp) çevreler. Meninin bir bölümünü oluşturan sıvıyı üretir. Bir erkek yaşlandıkça prostatın boyutu artma eğilimindedir. Bu, üretranın daralmasına ve idrar akışının azalmasına neden olabilir.

Buna iyi huylu prostat hiperplazisi denir ve prostat kanseri ile aynı şey değildir. Erkeklerde kanser olmayan başka prostat değişiklikleri de meydana gelebilir. Prostatta kanser hücrelerinin görülmesi ile prostat kanserinin başlandığını ifade edebiliriz.

Prostat Tedavisi Nasıl Yapılır?

Prostat tedavisi için öncelikle hastalığın tanısı konulmalıdır. Prostatla ilgili hastalıklar üç grupta sınıflandırılabilir:

İyi huylu prostat büyümesi

Prostat iltihabı (Prostatit)

Prostat kanseri

Prostat Büyümesi Tedavisi

Tedavinin ana belirleyicileri, hastanın şikayet derecesi ve prostatın büyümesinin neden olduğu fiziksel ve fonksiyonel problemlerdir. Bazı hastalarda ciddi bir rahatsızlık olmasa da tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları, tekrarlayan hematüri, mesane taşı gelişimi ve böbrek yetmezliği tedavi gerektiren hastalıklardır.

Tedavi yöntemleri arasında şunlar vardır:

İlaç ile (medikal) tedavi

Düzenli takip/gözlem ile bekleme

Cerrahi tedavi yöntemleri

Prostatit Tedavisi

İlaçlar prostatiti tedavi etmek için kullanılır. Bunlar arasında ağrı kesiciler, antienflamatuvar ilaçlar, alfa blokerler (prostat ve mesane boynunu gevşeten) ve bazı antibiyotikler bulunur. Çoğu erkek için hastalık birkaç hafta ila birkaç ay içinde iyileşecek olsa da, bazı kişilerin semptomları daha uzun sürebilir.

Prostat Kanseri Tedavisi

Hastalığın evresine ve yaygınlığına bağlı olarak tedavi yöntemleri değişebilir. Hastanın durumuna veya hastalık düzeyine göre tedavi yöntemleri tek tek, birlikte, sıralı veya dönüşümlü olarak kullanılabilir. Bazı hastalarda tedavisiz aktif izleme seçilebilir.

Gerekli incelemeler sonrasında çoğu hastada şu yöntemlerden biri tedaviye başlanır:

Işın tedavisi (radyoterapi, brakiterapi)

İlaç tedavisi (hormon tedavisi, kemoterapi).

Fokal tedavi

Kaynak : Milliyet

En az 10 karakter gerekli