DOLAR 32,2746 0.21%
EURO 35,3082 0.15%
ALTIN 2.505,200,20
BITCOIN 2135561-1.12717%
İstanbul
20°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

Özgür Özel: “Zam Yapan Birilerine Sana Oy Vermiyorum Demenin Zamanıdır.”

Özgür Özel: “Zam Yapan Birilerine Sana Oy Vermiyorum Demenin Zamanıdır.”

ABONE OL
Ocak 12, 2024 15:34
Özgür Özel: “Zam Yapan Birilerine Sana Oy Vermiyorum Demenin Zamanıdır.”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Manisa’da; Turgutlu Belediyesi Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni’nde konuştu. Özel, şunları söyledi:

“Memleketimde bize ait olan bir belediyede, açılış törenine katılmak, yeni temeller atmak; doğup büyüdüğüm bu topraklara daha çok hizmet edilsin diye katkı sunmak benim için büyük bir onur ve gurur. Başkanımıza, yardımcılarına, tüm siyasi partilerden belediye meclis üyelerimize; Turgutlu’ya yaptığı katkılar için teşekkür ediyorum.

“TURGUTLU PARTİZANLIKTAN ÇOK ÇEKTİ”

Turgutlu, geçmişten aldığı bir dersle kendi evladına önemli bir görev verdi, beş yıl önce. Turgutlu partizanlıktan çok çekti. Turgutlu bir partinin iktidarında, o partinin küçük bir azınlığının kayrıldığı, hizmetlerin siyasi tercihlere göre dağıtıldığı, sosyal yardımlara varasıya ayrıcalıkların tanındığı bir süreçten, bir siyasi partinin bu belediyeyi kendi yandaşlarının istihdamına açmasından, kutuplaşmadan, ayrımcılıktan çok çekti. Elbette bir siyasi görüşü olan, ama diğer yandan bu Turgutlu’nun sokaklarında değil ara sokaklarında koşmuş, çalışmış; ayrımcılık yapmayacağına emin olduğu bir evladına, siyasi parti ayrımı gözetmeksizin destek verdi. O da aldığı bu desteğin hakkını beş yıl boyunca çalışarak, didinerek, koşturarak ödedi. Kendisini tebrik ediyorum.

Aramızda üç arkadaşı var. Saruhanlı’nın, Akhisar’ın, Alaşehir’in belediye başkanları… Dördünü birden memnuniyet anketlerine soktuk. Memnuniyet anketlerinin sonunda gördük ki onlardan ilçeleri razı, Turgutlu razı, kasaba razı… Dedik ki, ‘biz de razıyız.’ Bir beş yıl daha görev yapması için sizlerin takdirlerine sunuyoruz.

“HEPSİNE KEFİLİM”

Bir belediye başkanının yüzüne herkes güler. Ama arkandan ne söylüyorlar ona bakmak lazım. Ben seni dinlerken, arkanda eserler konuşuyordu. Köy yollarına dökülen asfalttan yapılan kreşlere, meslek edindirme kurslarından, Turgutlu’nun beklediği en önemli yatırımlara; köylerdeki ortak kullanım alanlarından tutun da esnafın beklediği çarşısına kadar; bila ücret kaptırılmış arazilerin geri kazanılmasına kadar çok büyük emek var. Bugün o açılışları yapacağız. Nicelerinin yapılmasına hem Turgutlu’da hem dört ilçede bu namuslu, dürüst ve çalışkan belediyeciliğin sürmesine… Yetmez, aramızda adaylarımız var… Bütün ilçelerde namuslu, temiz, genç, çalışkan adaylarımız var. Ve bu takımın başına 40’lı yaşlarında, genç, mimar, Manisa’da beyaz fili yıkıp da AVM yapacaklarken, orayı kurtaran inisiyatifin başında, kent dostu, çalışkan genç bir takım kaptanı adayımız, Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Ferdi Zeyrek var. Hepsine kefilim. Onlara inanıyorum, güveniyorum; onları sizlere emanet ediyorum.

“ÖNEMLİ OLAN, YEREL SEÇİM OLDUĞUNUN FARKINA VARMAK”

Bundan sonraki süreç, hepimiz için önemli. Önemli olan bu seçimin bir yerel seçim olduğunun farkında olmak. 8 milyon dolar borç devraldı. 240 milyon TL demek. Bu parayla, yapılabilecek o kadar büyük hizmetler varken, önce bu borcun ödenmesi lazımdı. Bugün, 1 TL cari borcumuz yok… Ayırmadan hizmet ediyoruz. Bunun için bu seçim, bir yerel seçim. Emeği gören hakkını versin. Çalışmak, marifet iltifata tabi. Ona genel başkanın iltifatının bir kıymeti yok. Ona, sandıkta kasabalının göstereceği teveccüh çok önemli, bunu bekliyoruz.

Bugün buradan, 14 Mayıs’ta 28 Mayıs’ta oyunu başka partilere veren, kıymetli kasabalılara seslenmek isterim. Çok istedik olmadı, montaj videolar yaptılar, yalanlar attılar. Dediler ki; ‘Evet açsın, yoksulsun, işsizsin, güvencesizsin; ama tehlike büyük, oyunu bize vermelisin. Yoksa ezanı dindirecekler, bayrağı indirecekler, ülkeyi böldürecekler.’ Bu yalana bazıları, ister istemez; devletin televizyonunda çıkınca, her akşam izlediği televizyonda çıkınca, ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı’nın ağzından çıkınca inandılar. Bugün o ezanı susturacaklar dedikleri CHP, Turgutlu’da beş vakit ezanları okuyan müezzinin verilmeyen hakkını, promosyon hakkını; imamın özlük hakkını savunuyor. O CHP ki sınır boyunda bayrağımızı dalgalandıran, askerin özlük haklarını savunuyor. O CHP ki aç, açıkta bıraktığı, maaşını artırmadığı, 7500 liraya mahkum edilen emeklinin haklarını savunuyor.

Bu seçim, ‘Her şeyi halledeceğim, enflasyonu tek haneye indireceğim, yoksulluğu bitireceğim’ deyip; seçildiği günden bugüne mazota yüzde 88 zam yapan, yumurtaya yüzde 55 zam yapan, makarnaya yüzde 95 zam yapan, somun ekmeğe yüzde 65 zam yapan birilerine yeter artık, sana sarı kart gösteriyorum, hizmete oy veriyorum, böyle devam edersen, beni görmezsen sana oy vermiyorum, sana uyarıyorum demenin zamanıdır.

“BU GİDİŞATA ‘DUR’ DEYİN”

MHP’nin, AK Parti’nin geçmiş dönem oy aldığı kıymetli kasabalılar, bu evladınıza sahip çıkın, bu gidişata dur deyin ve bize bu belediyede, elimizi kolumuzu arkadan bağlayan, belediye meclis çoğunluğunun olmamasını ortadan kaldırın. Anket, kazanacağımızı gösteriyor. Yetmez, belediye meclisinden başkana tam destek istiyoruz, çoğunluğu istiyoruz. Geçen sefer oy verenler oy verirse seçiliyor, ama belediye meclisi size hizmet noktasında çok sıkıntılı görüşmeler yaşıyor. Başkanı istiyorum, belediye meclisini istiyorum. Sizlerden destekle; artık Turgutlu’ya, Manisa’ya tepeden bakan kendi arsalarına kat verip, binlerce dairesine daire katanlar yerine; Manisa’da 44 yaşındaki genç mimar, hepinize hizmet edecek Ferdi Zeyrek için büyükşehir belediyesinin mazbatasını istiyorum.

Pazar günü, bütün Türkiye’yi davet ettik: Hak için, hukuk için, adalet için. Anayasaya sahip çıkmak için, ülkemize sahip çıkmak için, emeğimize sahip çıkmak, ekmeğimize sahip çıkmak için… Hem hayat pahalılığına itiraz etmek için, hem anayasanın çiğnenmesine, hepimizin geleceğine göz konmasına itiraz için pazar günü saat 13.00’te, Ankara Tandoğan meydanında olacağız. Bir kez daha buradan, kendi memleketimden; bütün Türkiye’yi… Sana sahip çıkılmasını istiyorsan, Ankara’da Tandoğan’da geleceğimize sahip çıkmaya gel… Kime sahip çıkmak istiyorsan, Ankara’da Tandoğan’da büyük mitingimize gel… Gücümüze güç kat, yarınlarına ve sana birlikte sahip çıkalım diyorum. Bu davet bizimdir ve bütün Türkiye’yedir.

Son sözüm, şu: Memleketimizdeyiz, güzel Manisa’mızdayız. Bundan sonra adımlarımızı daha güvenerek atmak için hem Manisa’ya hem kasabaya en iyi hizmetleri getirmek için elimden geleni yapacağım, CHP’nin Genel Başkanı olarak. Dünyada pek çok siyasi akrabalarımız var, çok yakın ilişkiler içindeyiz. Dünyanın hangi şehri ile hangi işbirliğini yapmak gerekirse, Turgutlu’yu o şehirlerle kardeş belediye yapacağız… Turgutlu’ya ikinci beş yılda, bu ilk beş yılda yapılan ve önemli eksikleri kapatan bu projelerin yanında; Turgutlu’yu kendisine yakışan bir gelişmiş kent yapmak için var gücümüzle destek olacağız. Turgutlu’dan destek istiyor, Turgutlu’ya sonun kadar hizmetin sözünü veriyoruz. Sizleri kentinize sahip çıkmaya, size verilen bu güzel hizmetleri taktir etmeye; bundan sonraki süreçte Turgutlu’da ve Manisa’da, halkın iktidarını kurmaya davet ediyorum.”

Kamera: KERİM UĞUR

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli