DOLAR 32,1948 0.09%
EURO 35,0794 -0.07%
ALTIN 2.470,840,13
BITCOIN 21301765.70921%
İstanbul
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Nedeni Belli Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Hatay’da Bugün meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremde bir cep telefonu ile çekilen görüntülerde Deprem anında ortaya çıkan ışıklar merak konusu oldu. Deprem anında bir çok videoda deprem esnasında gökyüzünde belirgin ışıklar meydana gelmektedir peki bu ışıklar nedir? Haberin Devamını Okumak İçin (AŞAĞIDAKİ F’TOĞRAFA T’KLAYINIZ)









Deprem anında bir çok videoda deprem esnasında gökyüzünde belirgin ışıklar meydana gelmektedir peki bu ışıklar nedir? Daha önce bu soruya yanıt veren Deprem Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ali Pınar daha öncesinde yapmış olduğu bir açıklamada deprem ışıkları hakkında, ‘Görülen o ışıklar yüzde 90’lık kısım dediğimiz sismik enerjinin ısıya dönüşme olayıdır.’ ifadelerine yer vermişti.

Hatay’da Bugün meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremde bir cep telefonu ile çekilen görüntülerde Deprem anında ortaya çıkan ışıklar merak konusu oldu, aslında bugün yaşanan videodaki görüntülerde ışığın uzaktan gelmesinin sebebinin fay hattı ile alakası olmadığı şehir merkezine uzaklıkta bulunan yüksek gerilim tellerinin bir birine değerek patlama yarattığı ve gökyüzünü aydınlattığı  apaçık ortadadır. Bunun en büyük kanıtı ise yüksek gerilim hattındaki teller birbirine değip kısa devre yaptığı için büyük trafolar enerji yükünü keser, deprem sonrasında  sokak lambalarının da ışık vermediği gözlemlenmiştir buda teorinin en büyük kanıtıdır.

Deprem anında çekilen aşağıdaki görüntüyü dikkatlice izleyerek ortaya çıkan ışığın nedenini gözlemliyebilirsiniz

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

    En az 10 karakter gerekli