DOLAR 32,3856 0.07%
EURO 34,8329 0.05%
ALTIN 2.404,570,34
BITCOIN 19299753.77353%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Mansur Yavaş’tan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt: “Muhalif belediyeler kamu bankalarından bir kuruş kredi alabildiler mi?

Mansur Yavaş’tan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt: “Muhalif belediyeler kamu bankalarından bir kuruş kredi alabildiler mi?

ABONE OL
Şubat 7, 2024 13:41
Mansur Yavaş’tan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt: “Muhalif belediyeler kamu bankalarından bir kuruş kredi alabildiler mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Kahramanmaraş’ta söylediği “Hükümet olarak partilere bakmaksızın tüm belediyelerin kamudan aldığı payı eksiksiz gönderiyoruz” sözlerine “O zaten kanun gereği. Sayın Cumhurbaşkanı’nın özel bir tasarrufu olamaz. Ama asıl problem orada değil. Muhalif belediyeler İller Bankası’ndan ne kadar kredi almış, kamu bankalarından bir kuruş kredi alabildiler mi? Biz başvurduğumuz zaman hiç alamadık. Teklif dahi vermediler” diye yanıt verdi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, bugün İvedik Organize Sanayi Bölgesinde konuştu. Yavaş, buradaki konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Yavaş, Cumhur İttifakı’nın ABB adayı Turgut Altınok’un “Başkent Kart” vaadine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“BİZ 3 YILDIR UYGULUYORUZ. BAŞKAN MECLİS’E GELMEDİĞİ İÇİN BİZİ TAKİP DE ETMEMİŞ ANLAŞILAN. TAKİP EDİLMEK GÜZEL BİR ŞEY”

“Biz 3 yıldır uyguluyoruz. Sayın başkan Meclis’e gelmediği için bizi takip de etmemiş anlaşılan. 3 yıldır sağlıklı bir şekilde uyguluyoruz zaten. Takip edilmek güzel bir şey. Biz de miktarı arttırırız. Ama uygulamak önemli. Türkiye’de ilk defa uygulayan biziz.”

Yavaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Kahramanmaraş’ta söylediği “Hükümet olarak partilere bakmaksızın tüm belediyelerin kamudan aldığı payı eksiksiz gönderiyoruz” sözlerine ilişkin soruyu ise şöyle cevapladı:

“MUHALİF BELEDİYELER İLLER BANKASI’NDAN NE KADAR KREDİ ALMIŞ, KAMU BANKALARINDAN BİR KURUŞ KREDİ ALABİLDİLER Mİ? BİZ BAŞVURDUĞUMUZ ZAMAN HİÇ ALAMADIK”

“O zaten kanun gereği. Sayın Cumhurbaşkanı’nın özel bir tasarrufu olamaz. Ama asıl problem orada değil. Muhalif belediyeler İller Bankası’ndan ne kadar kredi almış, kamu bankalarından bir kuruş kredi alabildiler mi? Biz başvurduğumuz zaman hiç alamadık. Teklif dahi vermediler. Ayrıca Cumhurbaşkanı’nın onayladığı Tatlar Arıtma projemiz var. Kredisini bulduk. 8 aydır, 30 milyon insanın sağlığını ilgilendiren hususta dahi Belediye Meclisi’nde bekletiliyor.

“CUMHURBAŞKANI, HÜKÜMETİN KENDİLERİNE EŞİT DAVRANMADIĞINI SÖYLÜYORDU. ŞU ANDA, ONUN ANLATTIKLARININ AYNISINI BİZ YAŞIYORUZ”

EYT’liler ve deprem nedeniyle harcamalardaki artışla ilgili ek kredi almak için başvurduk. Bunlar 8 aydır Meclis çoğunluğuyla bekletiliyor. Bugün internette Cumhurbaşkanı’nın ilk seçildiğindeki sözlerini izledik. Hükümetin kendilerine eşit davranmadığını, ayrımcılık yaptığını söylüyordu. Şu anda, onun anlattıklarının aynısını biz yaşıyoruz. Özellikle metroda yapıldı. Mustafa Tuna döneminde yapılan sözleşmeye aykırı olarak bir düzenleme yapılarak bugüne kadar 124 milyon lira ödememiz gerekirken biz şu ana kadar 5,5 milyar lira para ödemiş olduk. Borcunu bitirdik. Bunlar tabi bizim başka yapacağımız hizmetlerin önünü kesiyor. Ankara halkına daha fazla hizmet yapabilirdik.”

Haber: MERVE GÜVEN / Kamera: DURSUN ALKAYA

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli