DOLAR 32,5215 -0.09%
EURO 34,7994 -0.2%
ALTIN 2.417,51-0,50
BITCOIN 21595010.15369%
İstanbul
20°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Kolajen Nedir, Ne İşe Yarar? Collagen Faydaları Nelerdir?

Kolajen Nedir, Ne İşe Yarar? Collagen Faydaları Nelerdir?

ABONE OL
Kasım 5, 2022 22:59
Kolajen Nedir, Ne İşe Yarar? Collagen Faydaları Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

KOLAJEN NEDİR? FAYDALARI NELERDİR?

Kolajen dokulara esneklik sağlayan bir proteindir. Eklemleri ve tendonları birbirine bağlayarak kemik ve kasların bir arada durmalarını sağlar. Vücudumuzda bazı bölgelerde yüksek oranda bulunur. Bunlar saç, eklem, kemik ve dokulardır. Cildimiz için kolajene fazlasıyla ihtiyaç duyarız. Vücut yaşlanmaya başladıkça cildin ürettiği kolajen seviyesi de düşer.

Bunun nedeni protein seviyesinin düşmesidir. Bu sebepten dolayı ciltte çizgi ve kırışıklık oluşumu başlar. Bu gibi durumların oluşumunu geciktirmek için vücudun kaybettiği kolajen oranını geri almak çok önemlidir. Vücudumuzun kaybettiği kolajen miktarını geri almak için takviye gıdalar kullanabilir, et, balık, sebze ağırlıklı beslenme düzeni oluşturabiliriz. Aynı zamanda cilt bakım ürünlerinize de kolajen içeren ürünler eklerseniz vücuttaki canlılığı mutlaka göreceksiniz.

Kolajenin Faydaları Nelerdir?

Vücut için çok etkili bir protein olan kolajen cilt yenilenmesinde etkin rol oynar. Cilde ve vücuda esneklik vererek yaşlanmayı geciktirir. Cildin canlı durmasını sağlar. Kolajen cildin sıkılaşmasına ve esnek yapılı olmasına katkıda bulunur. Hücre yenilenmesini destekler. Kırışık ve çizgileri giderir. Kemiklerin güçlenmesini, eklemlerin esnek bir hal almasını sağlar.

Kolajen kullanan kişilerde saç telleri daha güt, kalın ve sağlıklı olur. 25 yaşından sonra vücutta kolajen miktarı azalmaya başlar. Bu yaşlardan başlayarak hem gece hem gündüz cilt bakımlarınıza kolajen içerikli ürünler eklemeniz faydalı olacaktır. Ancak yaşınıza ve cilt tipinize uygun bir kolajen seçilmelidir. Böylece yaşlanma gecikecektir.

Kolajen içeren besinleri tüketerek vücuttaki kolajen seviyesini arttırabiliriz. Kolajenin en yüksek seviyede olduğu besinlerden biri kemik suyudur. Et yemekleri, etten elde edilen sular kolajen bakımından zengindir. Tavuk eti ve balık da bu zengin içeriğe dahildir. Özellikle somon balığı tercih edilebilir.

Aynı zamanda kırımızı meyveler ve sebzeler de vücuda kolajen alımında oldukça etkilidir. Çilek, elma, kırmızı biber gibi meyve ve sebzeler C vitamini bakımından zengin olduğundan vücutta kolajen seviyesini arttırır.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli