DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20665570.26241%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Jinekomasti ve Jinekomasti Ameliyatı Nedir?

Jinekomasti ve Jinekomasti Ameliyatı Nedir?

Jinekomasti ve Jinekomasti Ameliyatı Nedir? Jinekomasti Ameliyatı Nasıl Yapılır? Jinekomasti Ameliyatı Teknikleri Nelerdir?

ABONE OL
Ağustos 10, 2021 19:22
Jinekomasti ve Jinekomasti Ameliyatı Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Jinekomasti ve Jinekomasti Ameliyatı Nedir?
Jinekomasti erkekler meme dokularının kontrolsüz ve orantısız bir şekilde büyümesine verilen isimdir. Bu büyümelere yapılan cerrahi müdahalelere jinekomasti ameliyatı denilmektedir. Kadınların anatomisine uygun olan ve erkekler için uygun olmayan bu yağlanma kişilerin sosyal hayatlarında sorun yaşamasına ve özgüven problemi yaşamasına sebep olmaktadır. Bu yağlanmalar bazen kilo ile ilişkilendirilse de çoğu zayıf bireylerde de yağlanmalar görülebilmektedir. Pek çok erkek bu durumdan çok fazla rahatsız olmaktadır. Bu yağlanmalar kişilerde utandırıcı duygulara yol açabilmektedir. Bu nedenle jinekomasti sorunu yaşayan bireyler estetik cerrahi yöntemlerine başvurmaktadır.
Operasyon Süresi: 1.5-2 Saat
Anestezi: Lokal-Genel Anestezi
Hastanede Kalış: 1 gün
Sosyal Hayata Dönüş: 3-4 Gün
Jinekomasti Ameliyatı Nasıl Yapılır? Jinekomasti Ameliyatı Teknikleri Nelerdir?
Jinekomastik ameliyatı 2 şekilde uygulanmaktadır.
Birincisi klasik yani açık yöntemdir. Bu yöntemde erkek hastanın memesinde bulunan yağ dokusu kesiler yardımı ile bölgeden çıkartılır. Bu yöntem diğer yönteme göre daha az tercih edilmektedir. Çünkü iyileşme süresi ve vücutta iz kalma ihtimali daha yüksektir.
Jinekomasti ameliyatında kullanılan diğer yöntem ise liposuction yöntemidir. Liposuction yöntemi kapalı olarak da bilinmektedir. Kapalı yöntem ile memede herhangi bir iz kalmadan, memeye herhangi bir zarar vermeden yağ dokusu alınabilmektedir. Memede küçük kanüllerin geçebileceği delikler açılır ve bu deliklerinden yağ dokusu alınır. Bu kanüller sayesinde sadece yağ dokusu değil meme dokusu da alınabilmektedir. Liposuction yöntemi uygulandıktan sonra 1 ay içerisinde memedeki problem tamamen düzelmiş olacaktır.
Jinekomasti Ameliyatı Operasyonu Planlaması Nasıldır?
Yurtdışında online tetkiklerini yaptıran hastalarımızın onayı alındıktan sonra özel otel, transfer ve tercüman planlaması yapılır.
Yurtdışından gelen hastalarımız VIP aracımızla havalimanından alınarak otele yerleştirilir.
Sonra tekrar VIP aracımızla hastaneye götürülen hastalarımız burada gerekli laboratuvar testlerine tabi tutulur.
Laboratuvar testleri tamamlanırken doktorumuzla yüz yüze bir görüşme yapılır. Tercüman eşliğinde hastanın istekleri tekrardan dinlenir. Jinekomasti operasyonu ile ilgili tüm detaylar tekrardan gözden geçirilerek sonrasında ameliyata başlanır.
Jinekomasti ameliyatından sonra herhangi bir sorun yoksa hasta taburcu edilir
Yurt dışı hastalarımız son kontrolleri yapıldıktan sonra 3-4 gün içerisinde evlerine geri dönebilir.

Jinekomasti Ameliyatı Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Jinekomasti operasyonu öncesinde size kliniğimizden ‘Ameliyat öncesi dikkat edilmesi gerekenler’ adlı e-kitapçık gönderilecektir. Lütfen bu kitapçıkta yer alan tüm bilgileri dikkatlice okuyunuz. Kitapçıkta yer alan bütün talimatlara uymaya özen gösteriniz.
Jinekomasti operasyonundan önce kullandığınız ilaçları ve kronik hastalıklarınızı Klinik uzman doktorlarına bildirmelisiniz. Doktorlarımız gerekli görürse bu ilaçları bırakmanızı talep edebilir. Bu operasyondan önce sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklarınıza bir süre ara vermelisiniz. Kan sulandırıcı ilaçları da kullanmamalısınız.
Jinekomasti Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci
Jinekomasti ameliyatı sonrasında iç kanamayı önlemek için hastaya sıkı bir pansuman ve sargı yapılmaktadır. Bu sargı 2 gün boyunca çıkarılmayacaktır. Operasyonda Özel Dikişi kullanılacağı için operasyondan sonra dikiş aldırmaya gerek kalmayacaktır ve dikişler eriyecektir.
Operasyon sonra memelerde şişlikler ve morluklar meydana gelebilmektedir. Bu şişlik ve morluğun şiddeti ve çokluğu hastanın yaşına, alınan yağ dokuna ve kullanılan tekniğe göre farklılık göstermektedir. Jinekomasti ameliyatı sonrasında hafif izlere kalacaktır. Ancak bu izler yaklaşık 1 ay sonra tamamen yok olacaktır. Ayrıca bölgede 3 aya kadar sertlikler olacaktır. Bu sertlikler 3 ayın sonunda tamamen yok olacaktır.
Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Operasyon gerçekleştirildikten sonra 1 gece  Klinik’te müşahede altında kalmanız gerekmektedir.
Ameliyattan sonra hafif ağrılar hissedebilirsiniz. Bu ağrılar için Klinik uzman doktorları size ağrı kesici önerecektir. Böylelikle ağrılarınız geçecektir.
Ameliyattan sonraki ilk 3 gün istirahat etmeniz gerekmektedir.
Oturup kalkarken dikkat etmeniz ve ani hareketler yapmamanız gerekmektedir.
İlk 1 hafta ağır kaldırmamanız gerekmektedir.
Ameliyattan 3-4 gün sonra duş alabilirsiniz. Ancak ilk 3-4 gün kesinlikle duş almamalısınız.
FAQ
Jinekomasti ameliyatının etkileri kalıcı mıdır?
Evet, bu ameliyatın sonuçları kalıcıdır. Yaklaşık 1 ay sonunda sorun tamamen çözülmüş olacaktır.
Jinekomasti ameliyatı sonrasında iz kalır mı?
Açık yöntemde iz kalma olasılığı daha yüksektir. Ancak kapalı yöntem ile uygulanan jinekomasti ameliyatlarında iz kalmaz.
Jinekomasti ameliyatı meme kanserini tetikler mi?
Meme kanseri ile jinekomasti ameliyatının bir ilgisi yoktur. Dolayısıyla hayır, jinekomasti meme kanserini tetiklemez.
Jinekomasti ameliyatından sonra tekrar meme büyüme sorununa rastlanır mı?
Aşırı kilo alımlarında meme büyümesi gerçekleşebilir. Ancak jinekomasti ameliyatında meme dokusu da alınır ve meme başında bulunan küçük bir doku bırakılır. Bu nedenle memenin eski haline dönmesi oldukça zor ve düşük bir ihtimaldir.

 

 

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

    En az 10 karakter gerekli