DOLAR 32,2525 -0.08%
EURO 35,0066 -0.25%
ALTIN 2.476,780,44
BITCOIN 21452830.5874%
İstanbul
20°

AÇIK

17:01

İKİNDİYE KALAN SÜRE

İzmir’de emekliler, şemsiyelerini açarak ‘zam yağmuru’nu protesto etti.

İzmir’de emekliler, şemsiyelerini açarak ‘zam yağmuru’nu protesto etti.

ABONE OL
Temmuz 14, 2023 15:45
İzmir’de emekliler, şemsiyelerini açarak ‘zam yağmuru’nu protesto etti.
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

İzmir’de emekliler, şemsiyelerini açarak ‘zam yağmuru’nu protesto etti. 2021 Tüm Emekliler Sendikası Konak Şube Başkanı Ayşe Ekşioğlu, “21 yıldan bu yana tek başına iktidarını sürdüren AKP, sayıları 15 milyonu aşan biz emekli, dul ve yetimleri yine hüsrana uğratmıştır. Emekliler yine yok sayılmış yoksulluk sınırı altındaki maaşlarla sefalet yaşama mahkûm etmiştir” dedi.

2021 Tüm Emekliler Sendikası İzmir Şubeleri üyeleri, Konak Meydanı’nda bir araya gelerek emekli maaşı ve KDV zammını protesto etti. Emekliler, “Gün gelecek devran dönecek AKP emekliye hesap verecek”, “Dilenci değil emekliyiz”, “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Emekliler birleşin iktidara yerleşin”, “Zam zulüm işkence işte AKP”, “İnsanca yaşamak istiyoruz” sloganları attılar.

2021 Tüm Emekliler Sendikası Konak Şube Başkanı Ayşe Ekşioğlu, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“21 yıldan bu yana tek başına iktidarını sürdüren AKP, sayıları 15 milyonu aşan biz emekli, dul ve yetimleri yine hüsrana uğratmıştır. Emekliler yine yok sayılmış yoksulluk sınırı altındaki maaşlarla sefalet yaşama mahkûm etmiştir. Bu seçim sonuçları bizlerin beklentilerini boşa çıkartan bir sonucu gösteriyorsa da geçilen bu 1,5 ay içerisinde ve özellikle son günlerde yaşamımızı tümüyle yok sayan adaletsiz ve haksız hep yaptım oldu düşüncesiyle jet hızıyla uygulamaya sokulan, adeta akıl almaz nitelikte, şuursuzca ve hiçbir hukuksal gerçeğe dayanmayan vergiler ve harçların olağan üstü arttırılması ve yaşamamız içinde yer alan diğer zorunlu her türlü ürünlere peş peşe yapılan zamlar, daha seçimlerin yazılı mürekkepleri kurumadan hepimizin yaşamını derinden etkiler gerçeğiyle yüz yüze kalmışsak, sanıyoruz ki bizlerin seçimler öncesi bu iktidar hakkında yaptığımız tespitin ne denli haklı bir tutum ve tavrı ortaya koyduğumuzu bir kez daha net anlaşılır kılmıştır. Sonuç olarak bu durumun çok kısa özeti şudur: Devlet hazinesi boşalmış, bütçe normal gelirlerle telafisi olmayan şekilde açık vermiştir. Son olarak yeni asgari ücretin yürürlüğe sokulması ile aynı zamanda gerçekçi olmayan oranlarla düşük gösterilen enflasyon sonuçlarıyla da olsa memur ve işçi emekli maaşlarının bu aydan itibaren uygulamaya girmesi sonucu, vergilendirme ve harçlar adı altında olağanüstü ve hukuk dışı ödenti planlarını yine bizlerin sırtına yüklemeyi seçmiş ve uygulamaya sokmuştur.

Bizlerin zaten açlık sınırı altında sürmekte olan yaşam koşullarımızın bu sözde maaş artış oranları ile tam bir yoksulluk ve sefaletin içerisine itildiğimizin bir göstergesi olmuştur. Üstelik bu artış oranı uygulanır hale dönüştüğün de şu ana kadar 7 bin 500 TL. En düşük emekli maaşı almakta olan ve sayıları 9 milyonu aşan bu kişilerin içinden yine yaklaşık 6 milyonu bulabilecek emeklilerimizin bu artıştan yararlanamayacak olup, yine 7 bin 500 TL olarak emekli maaşı almayı sürdürür olacaklardır. Kök aylığa yapılan bu zam artışı sonrasında emekli aylığı 7 bin 500 TL’nin altında kalanlar, yine aynı parayı almaya devam edeceklerdir. Her ay çeşitli kurumlarca tespit edilip, açıklanmakta olan yaşamsal geçim endekslerine göre, 4 kişilik bir ailenin mutfak gideri, yani sadece beslenmeyi ifade eden açlık sınırı harcaması 12 bin, yoksulluk sınırı ise 34 bin liraya ulaşmış olup, sadece mütevazı sayılacak bir ev veya dairenin aylık kirası bile en düşük emekli maaşına eş değerdedir. Elbette bu yaşamımızla ilgili daha onlarca gerçek örnekleri çoğaltmamız mümkün”

Basın açıklaması sırasında emekliler, yanında getirdikleri şemsiyeleri açarak ‘zam yağmuru’nu protesto etti.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli