DOLAR 32,3147 -0.21%
EURO 34,8388 -0.08%
ALTIN 2.385,33-0,33
BITCOIN 20639940.04684%
İstanbul
15°

AÇIK

04:07

SABAHA KALAN SÜRE

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu’dan Meral Akşener Açıklaması

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu’dan Meral Akşener Açıklaması

ABONE OL
Mart 6, 2023 15:16
İYİ Parti Sözcüsü Zorlu’dan Meral Akşener Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmesinin ardından “Sayın Genel Başkanımız milletimizin yine sesi doğrultusunda milletimizi heyecanlandıracağını düşündüğümüz Millet İttifakı’na önerisini sunmuştur. Her iki belediye başkanımıza seçilecek 13’üncü Cumhurbaşkanı’nın yetkili, icracı iki Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmaları konusunda kendilerine önerilerini iletmiştir.

Bu önerilerini önümüzdeki dakikalar içerisinde, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na da Sayın Genel Başkanımız aktaracaktır” dedi. Zorlu, Akşener’in Millet İttifakı liderleri toplantısına katılıp katılmayacağına ilişkin soruya “Katılmasını bekliyor ve ümit ediyoruz” yanıtını verdi.

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu bugün saat 14.00’te Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde yapılacağı duyurulan Millet İttifakı toplantısı öncesi İYİ Parti Genel Merkezi’nde Meral Akşener’i ziyaret etti.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Yavaş ve İmamoğlu ayrıldıktan sonra burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Zorlu, şunları söyledi:

“SAYIN GENEL BAŞKANIMIZ HER İKİ BELEDİYE BAŞKANIMIZA SEÇİLECEK 13’ÜNCÜ CUMHURBAŞKANI’NIN, CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLMALARI KONUSUNDA KENDİLERİNE ÖNERİLERİNİ İLETMİŞTİR”

“Değerli arkadaşlar aracılığınız ile tüm milletimize İYİ Parti ailesi olarak saygılarımızı sunuyorum. Bildiğiniz gibi 13’üncü Cumhurbaşkanı’nın belirlenmesi süreci 2 Mart’taki toplantının ardından Sayın Genel Başkanımız daha önce mutabık kaldığımız uzlaşma, istişare ve halkın tercihi konularındaki ilkesel çerçeve ile bir müzakere sürecini yürütmüş ve bildiğiniz gibi bu noktaya kadar gelinmiştir.

Şimdi milletin sesi, milletin iradesi olma sorumluluğunu en başından bu yana duyan ve bu sorumluluk bilinciyle hareket eden Sayın Genel Başkanımız milletimizin yine sesi doğrultusunda milletimizi heyecanlandıracağını düşündüğümüz yeni bir kuşatıcı, kapsayıcı, milletimizi bu heyecana yeniden sevk edecek yeni bir öneri ile Millet İttifakı’na önerisini sunmuştur.

Biraz önce bildiğiniz gibi Sayın Büyükşehir Belediye Başkanlarımız, Millet İttifakı’nın 2018’de iş birliği ile büyük bir başarı yakalamış belediye başkanlarımız Sayın Genel Başkanımızı ziyaret etti ve bu ziyaretleri sırasında her iki belediye başkanımıza seçilecek 13’üncü Cumhurbaşkanı’nın yetkili, icracı iki Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmaları konusunda kendilerine önerilerini iletmiştir.

“BU ÖNERİLERİNİ ÖNÜMÜZDEKİ DAKİKALAR İÇERİSİNDE SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA DA SAYIN GENEL BAŞKANIMIZ AKTARACAKTIR”

Bu önerilerini önümüzdeki dakikalar içerisinde, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na da Sayın Genel Başkanımız aktaracaktır ve müzakere süreci bu şekli ile bu dakikalardan itibaren devam edecektir.”

“KATILMASINI BEKLİYOR VE ÜMİT EDİYORUZ”

Akşener’in Millet İttifakı liderleri toplantısına katılıp katılmayacağına ilişkin soruya Zorlu, “Katılmasını bekliyor ve ümit ediyoruz” yanıtını verdi.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli