DOLAR 32,3161 0.19%
EURO 35,1605 0.06%
ALTIN 2.293,420,71
BITCOIN 22895261.03463%
İstanbul
19°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: “Biz 13’üncü Cumhurbaşkanını Gerçekten Seçtireceğimize İnanıyoruz”

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: “Biz 13’üncü Cumhurbaşkanını Gerçekten Seçtireceğimize İnanıyoruz”

ABONE OL
Kasım 25, 2022 17:34
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: “Biz 13’üncü Cumhurbaşkanını Gerçekten Seçtireceğimize İnanıyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili “Bu sistem değişikliği ve yol haritasını uygulayabilecek milletimize heyecan milletimize vizyon sunabilecek ve kazanabilecek bir Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi. Bunlar bir bütünsellik içerisinde devam ettiği için herhangi bir boyuttaki ilerleme Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına yönelik sorunun cevaplandırılacağı bir süreyi de öne çekecektir. Biz 13’üncü Cumhurbaşkanını gerçekten seçtireceğimize inanıyoruz” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Kürşad Zorlu, bugün partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zorlu, şunları söyledi:

“Düzce’de meydana gelen deprem çok üzücü, bir kez daha ülkemizin deprem gerçeğini hatırlattı bize. Bu konuda partimizde hemen gelişmeler çerçevesinde genel başkan yardımcımız Ümit Dikbayır ve heyetimiz Gölyaka’ya ve diğer yerlerde inceleme yaparak bilgi edindiler.

“25 ARALIK TARİHİNDE ANKARA ARENA SPOR SALONU’NDA TAHMİNİMİZ 15 BİN KADIN YURTTAŞIMIZA ULAŞACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Geçen yıla göre kadın cinayetinde yüzde 24’lük bir artış söz konusu. Bunun ortadan kaldırılması en büyük hedefimiz. Bir süredir kadın çalıştaylarımız devam ediyor. 9 bölgede gerçekleşecek çalıştayımız. 25 Aralık tarihinde Ankara Arena Spor Salonu’nda tahminimiz 15 bin kadın yurttaşımıza ulaşacağını düşünüyoruz, genel başkanımız büyük kadın vizyon belgemizi milletimizle paylaşacaklar.

“CARİ AÇIĞI KAPACAKTIK HATTA FAZLA VERECEKTİK, BU 1 YILLIK DÖNEMDEKİ CARİ AÇIK EKSİ 41 MİLYAR SEVİYESİNE GELMİŞ”

Bu modelin özü neydi rekabetçi kur dedikleri TL’nin değer kaybıyla döviz bolluğu yaşanacak bunun üzerine yatırımcı, sanayici düşük faizli kredilerle desteklenecek sonra ne olacak yatırımlar artacak, üretim artacak, istihdam artacak, vatandaşın alım gücü yükselecek şeklinde hedefler oldu. Sayın Nebati ne demişti, ‘Şimdi uyuyun 6 ay sonra uyanın çok farklı noktalara gideceğiz’ demişti. Bırakın araba almayı bunun hayali bile uzaklaşıyor, ev almak zaten hayal. Böyle bir tablo olabilir mi? Cari açığı kapacaktık hatta fazla verecektik, bu 1 yıllık dönemdeki cari açık eksi 41 milyar seviyesine gelmiş, sürekli bir biçimde cari açığı artıran bir politikayla karşı karşıyayız.

“VATANDAŞIMIZIN ÇALIŞTIĞI İÇİN DEVLETE VERDİĞİ 2 YILLIK VERGİ NEREDEYSE SURİYELİLERİN HARCAMALARINA DENKTİR”

Aile Bakanı Derya Yanık açıkladı. Sığınmacılar için kendi kaynaklarımızdan 45 milyar dolar harcanmıştı. Oysa Nisan 2011’den bugüne ülkenin bütün çiftçilerine verilen tarımsal amaçlı destek miktarı 41,2 milyar dolardır. Aynı dönemde aile ve çocuk yardımına 3,9 milyar dolar, işsizlik yardımına 11 milyar dolar, yaşlılık yardımına 1,8 milyar dolar, hastalık ve malullük yardımına 20 milyar dolar harcanmıştır. Vatandaşımızın doğrudan sağlığını ve asgari yaşam tatmini ilgilendiren bu desteklerin toplam değeri bile 36,6 milyar dolar tutarındadır. Bir başka vahim örnek; devletin gelir vergisi altında elde ettiği gelir 46 milyar dolardır. Yani vatandaşımızın çalıştığı için devlete verdiği 2 yıllık vergi neredeyse Suriyelilerin harcamalarına denktir.

“İLK 100 GÜN İÇERİSİNDE ALACAĞIMIZ KARARLAR BU MODELİN ORTAYA KOYDUĞU TAHRİBATI ORTADAN KALDIRIP VATANDAŞIMIZIN RAHAT BİR NEFES ALACAĞI SÜRECE TAŞIYACAĞIMIZI AKTARMAK İSTİYORUZ”

İşte böylesine hazin ve ürkütücü tablonun sorumlusu olan siyasi iktidarın sürekli yeni ve suni gündemlerle bu gerçekleri karartmasına izin vermeyeceğiz. İnanıyoruz ki vatandaşımız; cebinden, alın terinden hoyratça aktarılan bu paranın hesabını seçim sandığında soracaktır. 2023 yılındaki seçimler çok önemli, hayatımızı, alım gücümüzü, geleceğimizi etkileyecek çok önemli bir seçim, biz bu seçime en hazırlık partiyiz. İlk 100 gün içerisinde alacağımız kararlar bu modelin ortaya koyduğu tahribatı ortadan kaldırıp vatandaşımızın rahat bir nefes alacağı sürece taşıyacağımızı aktarmak istiyoruz.”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Zorlu, Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin soru üzerine şu açıklamayı yaptı:

“SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ VE YOL HARİTASINI UYGULAYABİLECEK MİLLETİMİZE HEYECAN, VİZYON SUNABİLECEK VE KAZANABİLECEK BİR CUMHURBAŞKANI ADAYININ BELİRLENMESİDİR”

“Millet ittifakı ve Altılı Masa dediğimiz oluşum ülkemizin umudu. Bu çerçevede üç temel boyutu esas alarak bu masa faaliyetlerini yürüyor. Birincisi, güçlendirilmiş parlamenter sistem, bizi ortaklaştıran yegane zemin bu sistem değişikliğinin inşası ve milletimizin buna inanması. İkincisi, gerek anayasa değişiklikleri bu sisteme ilişkin olarak eğer bir anayasa değişikliği yapma çoğunluğu elde ederse altılı masa o gün hemen ivedilikle halkımızla paylaşacağımız maddeler değişikliğe sunulacak Meclis’te. Üçüncü boyutu da bu sistem değişikliği ve yol haritasını uygulayabilecek milletimize heyecan milletimize vizyon sunabilecek ve kazanabilecek bir Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesidir. Bunlar bir bütünsellik içerisinde devam ettiği için herhangi bir boyuttaki ilerleme Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına yönelik sorunun cevaplandırılacağı bir süreyi de öne çekecektir. Biz 13’üncü Cumhurbaşkanını gerçekten seçtireceğimize inanıyoruz. Genel Başkanımız bu konuda ‘kazanacak aday’ derken de henüz masada liderlerle arasında bir isim konusunda değerlendirme yapılmış değil. Evet ilkeler üzerinden bunun nasıl bir özelliğe sahip olması gerektiği üzerinden değerlendirmeler yapılıyor. Ama emin olun bu isim konusu gündeme geldiği gün biz şu ilkeye sahip bir partiyiz; sayın Genel Başkanımız yetkili kurulları toplayacak o gün bu konuda nasıl bir öneri ortaya koymamız gerektiğini, milletimizden aldığımız değerlendirmeler çerçevesinde o akşam veya sabaha karşı milletimizle paylaşacağız.”

 

En az 10 karakter gerekli