DOLAR 32,3382 -0.03%
EURO 34,8697 0.07%
ALTIN 2.396,860,16
BITCOIN 20721890.94953%
İstanbul
13°

AÇIK

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den ‘Can Atalay’ Tepkisi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den ‘Can Atalay’ Tepkisi

ABONE OL
Ocak 31, 2024 13:26
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den ‘Can Atalay’ Tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Grup Toplantısında; Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine; “Tüm bunlar olurken Cumhurbaşkanı sıfatıyla, devlet organları arasındaki sorunları çözüp uyumu sağlamakla görevli olan Sayın Erdoğan ne yapıyor dersiniz? Her zaman olduğu gibi sorunu büyütmeyi, uyumsuzluğu körüklemeyi, krizi derinleştirmeyi tercih ediyor. Çünkü artık öyle bir noktaya geldiler ki, bu arkadaşlar için devletmiş, anayasaymış, kanunmuş; artık hepsi, önemsiz bir teferruat haline geldi” tepkisini gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün TBMM’de; partinin grup toplantısında cezaevindeki Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine tepki gösterdi. Akşener, şunları söyledi:

“Aylardır süregelen Anayasal krizi Gazi Meclis’imizden çıkan, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararı ile birlikte artık ülkemizi, anayasasız bir devlet olma tehlikesine doğru sürüklemeye başladı.

Tüm bunlar olurken Cumhurbaşkanı sıfatıyla, devlet organları arasındaki sorunları çözüp uyumu sağlamakla görevli olan Sayın Erdoğan ne yapıyor dersiniz? Her zaman olduğu gibi sorunu büyütmeyi, uyumsuzluğu körüklemeyi, krizi derinleştirmeyi tercih ediyor. Çünkü artık öyle bir noktaya geldiler ki, bu arkadaşlar için devletmiş, anayasaymış, kanunmuş; artık hepsi, önemsiz bir teferruat haline geldi. Ama unuttukları bir şey var. Anayasamız Türk milletinin andıdır. Bugün bu andı çiğneyenler bundan sonra millet iradesini nasıl temsil edecekler? Uyguladıkları kararların meşruiyetini neye dayandıracaklar? Türkiye Cumhuriyeti devletini; hukuka, adalete, vicdanlara düşürdükleri bu gölge ile nasıl yönetecekler? Onlar her ne kadar unutmuş olsalar biz İYİ Parti olarak tarihe karşı yükümlülüğümüzü 100 yıllık Cumhuriyet birikimimizi ve gelecek nesillere karşı olan sorumluluğumuzu asla unutmayacağız.”

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli