DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20486880.91535%
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İstanbul’da sahte pasaport ve kimlik düzenledikleri iddia edilen yabancı uyruklu 4 kişi yakalandı

İstanbul’da sahte pasaport ve kimlik düzenledikleri iddia edilen yabancı uyruklu 4 kişi yakalandı

ABONE OL
Nisan 14, 2023 11:40
İstanbul’da sahte pasaport ve kimlik düzenledikleri iddia edilen yabancı uyruklu 4 kişi yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

İstanbul’un Şişli ve Fatih ilçelerinde sahte pasaport ve kimlik düzenledikleri iddia edilen yabancı uyruklu 4 kişi yakalandı. Söz konusu kişilerin adreslerinde yapılan aramada çok sayıda sahte pasaport ve pasaport basımında kullanılan malzeme ile evraklar bulundu.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlilerince, ‘resmi belgede sahtecilik’ suçunun önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalarda, Şişli ilçesinde tespit edilen bir adreste sahte pasaport üretildiği yönünde bilgilere ulaştı. 1 Nisan’da düzenlenen operasyonda yabancı uyruklu H.M.H. isimli şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. İkamette yapılan aramalarda, şüpheli adına düzenlenmiş 3 sahte pasaport, 2 dizüstü bilgisayar, 2 cep telefonu ele geçirildi.

Çalışmaların devamında, Fatih’te sahte belge ve sahte kimlik üretimi yapılan bir atölyenin faaliyet halinde olduğu tespit edildi. Yabancı uyruklu R.B. isimli şüpheli farklı kişiler ile aynı suçu işlediği belirlendi. Takibe alınan adrese girip-çıkan şüphelilerin gizliliğe dikkat ettikleri, kapıyı çalanlara açmayarak adresin boş olduğu izlenimini vermeye çalıştıkları belirlendi. 7 Nisan tarihinde söz konusu adrese düzenlenen operasyonda sahte belge ve sahte kimlik üretimi yaptığı tespit edildi. M.A, B.A. ve Fas uyruklu R.B. isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.

Adreste yapılan aramalarda ise 1 ruhsatsız tabanca ve 2 şarjör, 4 yazıcı, 2 lamine kaplama cihazı, 1 mor ışık, 1 pres aleti, 2 farklı ülkelere ait mühür, 1 numaratör, çok sayıda farklı ülkelere ait pasaport, vize yaprağı ve kimlik kartı, çok sayıda çip, lamine, değerli kâğıt, boş pasaport ve filigran ele geçirildi.

ŞÜPHELİLERDEN 3’Ü TUTUKLANDI

Operasyonlar kapsamında yakalanan ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan 11 Nisan’da adli makamlara sevk edilen şüphelilerden H.M.H. isimli şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken, M.A, B.A. ve R.B. isimli şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli