DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045672-2.50596%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan, 29 Ekim açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan, 29 Ekim açıklaması

ABONE OL
Ekim 28, 2023 16:10
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan, 29 Ekim açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen resmi törenin ardından yaptığı açıklamada; “Cumhuriyetin çocuğu olarak büyüdüğüm bu ülkede, şu anda dünyanın en büyük şehrinin belediye başkanıyım. Kendimi de Cumhuriyetin edinimleri, kazanımları, devrimleri uğruna çalışma konusunda kendini adamış bir kişilik olarak tanımlıyorum. Bunu da sürekli böyle dile getireceğim. Çünkü biliyorum ki hep birlikte Cumhuriyetin evlatları olarak 86 milyon insanımız, bu vatanın eşit yurttaşları, eşit hissedarları ve umutla geleceğe bakmak istiyor. Hep birlikte bunu sağlayacağız, sağlamak zorundayız” dedi.

İstanbul’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yıl kutlamaları kapsamında bugün Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı önünde çelenk koyma töreni yapıldı. İstanbul Valisi Davut Gül, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu anıta çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törene ayrıca İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, CHP İstanbul Milletvekilleri Yüksel Mansur Kılınç ile Ali Gökçek, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi de katıldı.

İMAMOĞLU: KENDİMİ, CUMHURİYETİN DEVRİMLERİ UĞRUNA ÇALIŞMA KONUSUNDA KENDİNİ ADAMIŞ BİR KİŞİLİK OLARAK TANIMLIYORUM

Resmi törenin sona ermesinin ardından siyasi partiler, dernekler ile sivil toplum örgütlerinin çelenkleri de anıta bırakıldı. Çelenk bırakılmaların sona ermesinin ardından Ekrem İmamoğlu, gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Her şeyden önce 100’üncü yılını kutlamak büyük bir coşku. 100’üncü yılında hepimizin Cumhuriyete sorumlulukları var. Çünkü ben bu sabah kitap fuarında da söyledim. Ben bu Cumhuriyet sürecinde ailemin bir nevi dördüncü nesli olarak varım. Cumhuriyetin edinimleriyle benim ailem eğitim aldı. Bizi bugünlere taşıdı ve bir Cumhuriyetin çocuğu olarak büyüdüğüm bu ülkede, şu anda dünyanın en büyük şehrinin belediye başkanıyım. Kendimi de Cumhuriyetin edinimleri, kazanımları, devrimleri uğruna çalışma konusunda kendini adamış bir kişilik olarak tanımlıyorum. Bunu da sürekli böyle dile getireceğim. Çünkü biliyorum ki hep birlikte Cumhuriyetin evlatları olarak 86 milyon insanımız, bu vatanın eşit yurttaşları, eşit hissedarları ve umutla geleceğe bakmak istiyor. Hep birlikte bunu sağlayacağız, sağlamak zorundayız. Cumhuriyeti bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, bütün ecdadımıza şükranlarımızı, minnetlerimizi sunuyoruz. Rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlu olsun.”

ÖZGÜR ÇELİK: CUMHURİYETİMİZİN KURUMLARININ TAHRİP EDİLDİĞİNİ HEP BİRLİKTE GÖRÜYORUZ

Özgür Çelik de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygı ve minnet duygularını dile getirdikten sonra şunları söyledi:

“Cumhuriyet, 3 fikriyat üzerine kuruldu. Bunlardan bir tanesi tam bağımsızlık. Bu topraklarda Birinci Dünya Savaşı sonrası yurdun dört bir yanı işgal altındayken büyük bir mücadele verildi. Ülkemiz bağımsızlığı ve özgürlüğü, emperyalist güçlere karşı kazandı. İkincisi de milli egemenlik. Yani egemenliğin halka, millete verilmesiydi ikinci önemli fikriyat. Üçüncü fikriyat da çağdaş uygarlık seviyesiydi. Bugün Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Cumhuriyetimizin kurumlarının tahrip edildiğini hep birlikte görüyoruz. Dolayısıyla yasamanın, yürütmenin, yargının, basının bir şekliyle baskı altında olduğunu görüyoruz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına gittiğimiz bu günlerde Cumhuriyetimizin demokrasi mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizi mutlaka demokrasiyle taçlandıracağız. Tekrar bizlere bu güzel Cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun arkadaşlarına saygılarımızı ve minnetlerimizi sunuyoruz.”

Haber: ÇAĞATAN AKYOL – Kamera: ADEM KARABAYIR

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli