DOLAR 32,2725 0.02%
EURO 34,9751 -0.05%
ALTIN 2.446,390,03
BITCOIN 19977360.29054%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

13:05

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İran’ın İsrail’e saldırısı sonrasında Türkiye’den ilk temaslar

İran’ın İsrail’e saldırısı sonrasında Türkiye’den ilk temaslar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran'ın İsrail'e hava saldırısının ardından Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Cameron ile telefonda görüştü. Her iki Bakan da bölgede gerilimin daha fazla artmaması gerektiğini vurguladı.

ABONE OL
Nisan 14, 2024 16:02
İran’ın İsrail’e saldırısı sonrasında Türkiye’den ilk temaslar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran’ın İsrail’e hava saldırısının ardından Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Cameron ile telefonda görüştü. Her iki Bakan da bölgede gerilimin daha fazla artmaması gerektiğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Fidan, İran’ın İsrail’e hava saldırısının ardından Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Cameron ile telefonda görüştü. Dışişleri yetkilisinden edinilen bilgiye göre her iki Bakan da bölgedeki gerilimin daha fazla tırmanmaması gerektiğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran’ın İsrail’e hava saldırısının ardından İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefonda görüştü. Görüşmede, Fidan’ın gerilimi artıracak adımların sona ermesini arzu ettiğini; Abdullahiyan ise misilleme operasyonunun sona erdiğini ve İran’ın yeni bir saldırıya uğraması hâlinde bu kez daha güçlü bir karşılık vereceğini belirttiği kaydedildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran’ın İsrail’e hava saldırısının ardından İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefonda görüştü. Üst düzey bir Bakanlık yetkilisinden edinilen bilgiye göre Fidan, İran’ın 13 Nisan gecesi İsrail’e yaptığı misillemenin ardından bölgede daha fazla tırmanma olmasının istenmediğini ve gerilimi artıracak adımların sona ermesini arzu ettiğini belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ise misilleme operasyonunun sona erdiğini, İran’ın saldırıya uğramadığı takdirde yeni bir harekâta girişmeyeceğini söyledi. Abdullahiyan’ın İran’ın yeni bir saldırıya uğraması hâlinde bu kez daha güçlü bir karşılık vereceğini belirttiği öğrenildi.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 1 Yıldız: 5]

En az 10 karakter gerekli