DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2157480-0.22697%
İstanbul
20°

AÇIK

20:25

AKŞAMA KALAN SÜRE

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: “Milletimizin hiçbir ferdi endişe etmesin, şehirlerimiz suç yapılarının tamamından en kısa zamanda temizlenecektir.”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: “Milletimizin hiçbir ferdi endişe etmesin, şehirlerimiz suç yapılarının tamamından en kısa zamanda temizlenecektir.”

ABONE OL
Kasım 18, 2023 14:52
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: “Milletimizin hiçbir ferdi endişe etmesin, şehirlerimiz suç yapılarının tamamından en kısa zamanda temizlenecektir.”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

İzmir’de “Türkiye’nin Huzuru” toplantısına katılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Türkiye yüzyılında; teröre, onların iş birlikçilerine, zehir tacirlerine, organize suç örgütlerine, suçta kibirlenenlere yer yoktur. Kim olursa olsun, bu yapıların hiçbiri devletimizden ve aziz milletimizden güçlü değildir” diye konuştu. Suçlulara çağrı yapan Yerlikaya, “Sizleri yakalayıp adalete teslim etmek aziz milletimize en büyük borcumuzdur. Sizler için tek seçenek ise teslim olmaktır” ifadelerini kullandı. Yerlikaya, “Milletimizin hiçbir ferdi endişe etmesin, şehirlerimiz suç yapılarının tamamından en kısa zamanda temizlenecektir” dedi.

Bir dizi temasta bulunmak için İzmir’e gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Termal Otel’de düzenlenen “Türkiye’nin Huzuru” toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Yerlikaya, suç ve suç örgütlerine yönelik mücadelede kararlılığını vurguladı, İzmir’de yapılan çalışmaları aktardı.

“TÜRKİYE YÜZYILINDA SUÇ ÖRGÜTLERİNE YER YOK”

Yerlikaya, konuşmasında şunları dile getirdi:

“Bildiğiniz üzere; huzur ve güvenlik toplantılarımızı şehir şehir gezerek yapıyoruz. Bu toplantılarımızın taşıdığı en büyük anlam, vermek istediğimiz mesaj şudur: Türkiye yüzyılında; teröre, onların iş birlikçilerine, zehir tacirlerine, organize suç örgütlerine, suçta kibirlenenlere yer yoktur! Kim olursa olsun, bu yapıların hiçbiri devletimizden ve aziz milletimizden güçlü değildir. Huzur ve güveni tesis etmek, binlerce yıllık devlet geleneğimizin en temel vasfıdır. 600 bin personeliyle gece gündüz, canla başla çalışan İçişleri Bakanlığı ailesidir.

“İZMİR’DE SUÇ ÇETELERİNE YÖNELİK OPERASYONDA 66 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI”

4 Haziran-1 Kasım tarihleri arasında İzmir’in daha huzurlu daha güvenli olması için yapılan çalışmaları sizlerle paylaşacağım. Çarşımızda, sokaklarımızda evine helal lokma götürmek için çalışan vergisini ödeyen, esnafımıza musallat olan organize suç örgütleri huzur ve güvenliğimize zarar veriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle “Bu şehir eşkıyalarının” işlediği suçlar yanlarına kar kalamaz, kalmayacaktır. Hepsini tek tek adalete teslim etmekte kararlıyız. Bu amaçla da; son 150 günde, İzmir’de organize suç çetelerine yönelik düzenlenen 41 operasyonda 184 şüpheli şahıs gözaltına alındı, 66 şüpheli şahıs tutuklanmıştır.

“ÇOCUKLARIMIZI ZEHİRLEMEYE ÇALIŞANLARA HAYATI ZEHRETMEYE KARARLIYIZ”

İzmir’de zehir tacirlerine yönelik 10 bin 84 operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlarda 12 bin 581 şüpheli şahıs gözaltına alındı.1 bin 18 kişi tutuklanmıştır. Geleceğimizi, göz aydınlığı çocuklarımızı zehirlemeye çalışanlara hayatı zehretmeye kararlıyız. Bir çocuğumuzu, bir evladımızı dahi bu uyuşturucu belasından kaybetmeye tahammülümüz yok!

“SINIRLARIMIZDAN GÖÇMEN GEÇMESİNE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Düzensiz göçle mücadele ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle de mücadelemiz aralıksız devam ediyor. Ne sınırlarımızdan bir göçmenin geçmesine ne de sınırlarımızdan başka bir ülkeye göçmen geçişine asla izin vermeyeceğiz. Bu kapsamda, düzensiz göçle mücadelemizde Mobil Göç Noktası adını verdiğimiz araçlarımızı devreye soktuk. Mobil Göç Noktası uygulaması, stratejimizde yer alan, ‘sahayı daraltma ve sınır dışı süreçlerini hızlandırmaya’ yönelik bir çalışma. Pilot il olarak 19 Temmuz 2023 tarihinde, ilk kez İstanbul’da uygulamaya başladık. Bugün itibarıyla ise İzmir’de; 8 Mobil Göç Noktası aracımız hizmet veriyor. İzmir, düzensiz göçmen ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadelede stratejik bir şehrimiz.

İzmir’de bu kapsamda, son 150 gün içerisinde göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik 322 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlar sonucunda 455 şüpheli şahıs gözaltına alındı, 240 organizatör ise tutuklanmıştır. 15 bin 217 düzensiz göçmen yakalandı; bunların 9 bin 512’si sınır dışı edildi. Diğerlerinin sınır dışı işlemleri devam etmektedir. Daha henüz 2 hafta önce Kalkan Operasyonlarımız kapsamında Basmane’de düzenlediğimiz operasyonda 309 düzensiz göçmen yakaladık. Basmane bir bakıma İzmir’in tarihidir. Basmane’nin her sokağında, her caddesinde, her mahallesinde huzuru ve güvenliği tesis etmek temel görevimizdir. İzmirli hemşerilerimiz bundan emin olsunlar.

“İFADE ALMAYA ÇAĞRILDIYSANIZ GİDİN VE ADALETİN TECELLİSİNE YARDIMCI OLUN”

Bir önemli husus da ifade almaya ve yakalama emri olanlara yönelik mücadelemizdir. İzmir’de buradan ifade almaya çağrılan vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Eğer ifade alınmaya çağrıldıysanız, lütfen ifadenizi gidip verin ve adaletin tecellisine yardımcı olun. Bunu yapmadığınız takdirde maddi ceza ile de karşı karşıya kalırsınız. Bizim güvenlik birimlerimiz ifade almaya çağrılan vatandaşlarımızı 3 kere arayarak ifade vermeye davet ediyor. Bu arama ve çağrılara rağmen yine gelmiyorsa kendilerine nezaket içerisinde eşlik ederek ifade almaya götürüyoruz.

“SUÇ İŞLEYENLER İÇİN TEK SEÇENEK ADALETE TESLİM OLMAKTIR”

Bir diğer çağrımız da suç işleyip adaletten kaçabileceğini düşünenleredir. Sizleri yakalayıp adalete teslim etmek aziz milletimize en büyük borcumuzdur. Sizler için tek seçenek ise teslim olmaktır. Hırsızlık yapmış, dolandırıcılık yapmış suçluların toplum içinde dolaşmasına izin vermeyeceğiz.

“ŞEHİRLERİMİZ SUÇ YAPILARININ TAMAMINDAN TEMİZLENECEK”

Buradan bir çağrı da İzmirli kardeşlerime yapmak istiyorum. Huzurumuza ve güvenliğimize kasteden her kim olursa, size bir telefon kadar yakınız. Hemen 112’yi arayın ve bize bildirin. Aziz milletimiz duasını ve desteğini bizlerden esirgemediğini biliyoruz. Milletimizin hiçbir ferdi endişe etmesin, şehirlerimiz suç yapılarının tamamından en kısa zamanda temizlenecektir.”

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli