DOLAR 32,4949 -0.18%
EURO 34,9894 0.36%
ALTIN 2.437,570,61
BITCOIN 20989380.7803%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

04:27

SABAHA KALAN SÜRE

İBB Meclisi’nde ‘Sansür Yasası’ Gerilimi

İBB Meclisi’nde ‘Sansür Yasası’ Gerilimi

ABONE OL
Ekim 12, 2022 19:39
İBB Meclisi’nde ‘Sansür Yasası’ Gerilimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde İYİ Partili Taylan Yıldız, kürsüye ‘Sansür Yasası’na hayır’ döviziyle çıktı. AKP’li meclis üyelerinin dövizi indirmeye çalışması üzerine çıkan gerginlik nedeniyle oturuma ara verildi. Gerginlik, verilen arada da devam etti. Taylan Yıldız, AKP’li Ahmet Hamdi Gürbüz’ün kürsüde bulunan mikrofonla kendisine vurmaya çalıştığı anı cep telefonuyla kaydetti.

İBB Meclisi’nin ekim ayı toplantısının üçüncü oturumu, Saraçhane binasında 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında bugün başladı.

Toplantıda, İYİ Partili meclis üyesi Taylan Yıldız, gündem dışı konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı. Yıldız, kürsüye, üzerinde “Sansür Yasası’na hayır” yazar döviz koydu. Yıldız’ın dövizine AKP’li meclis üyelerinden tepki geldi.

AKP’li meclis üyesi Faruk Gökkuş, “Şov yeri değil burası. Şov yapmana izin vermem” diyerek tepki gösterdi. Yıldız da “Burası demokratik bir ülke, istediğimi söylerim, istediğimi söylemem. Ben, seçilmiş bir meclis üyesiyim. Bunun neyi rahatsız ediyor sizi” diye yanıt verdi.

Bu arada AKP’li meclis üyeleri kürsüye yürüdü. Bazı AKP’liler, Yıldız’ın dövizini indirmeye çalıştı. Çıkan gerginlik üzerine Zeynel Abidin Okul, oturuma ara verdi.

Ancak kürsü önündeki gerginlik, oturuma ara verildikten sonra da sürdü. Bu sırada İYİ Partili Yıldız, dövize ve kendisine müdahale etmeye çalışan AKP’lileri cep telefonuyla görüntüledi. AKP’li meclis üyesi Ahmet Hamdi Gürbüz’ün kürsüde bulunan mikrofonla Taylan Yıldız’a vurmaya çalıştığı anlar da cep telefonu kamerasına yansıdı.

OKTAY YILDIRIM 

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli