DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045397-2.4879%
İstanbul
16°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan Süleyman Soylu’ya terörist yanıtı

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan Süleyman Soylu’ya terörist yanıtı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, üçüncü doz Kovid-19 aşısını olduktan sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

ABONE OL
Aralık 10, 2021 17:03
İBB Başkanı İmamoğlu’ndan Süleyman Soylu’ya terörist yanıtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, çeşitli terör örgütlerine mensup 557 kişinin İBB’de işe alındığı iddiasına yanıt veren İmamoğlu, “İBB’de, çeşitli terör örgütlerine mensup 557 kişi çalışıyor. Bak bak bak! 557 terör örgütü.

Yani 86 bin İBB çalışanını zan altında bırakıyor. İlk gün cevap vermeyi düşündüm. ‘Yok’ dedim ‘Bekleyeyim.’ Dünü de bekledim. Niye? Yani şimdi ülkede sokakta gezen ya da bir kurumda çalıştığınızı bildiğiniz, 557 tane terör örgütü üyesi var diyeceksiniz…

Bekledim ki herhalde gelip onları alacaklar İBB’den. Öyle ya, terör örgütü üyesiyse gelip, tutuklayacak bunu. Yalanı konuş, iftirayı at, köşene çekil! Bu arada kimse gelmedi” dedi.

İBB’nin 150 yıllık kurumu İETT’nin 2 milyar liralık ihalesinde, 700 milyon liralık yolsuzluk yapıldığı iddialarına da yanıt veren İmamoğlu, “Müfettişler görevlendirilmiş, vergi daireleri görevlendirilmiş, MASAK görevlendirilmiş.

Ben ilave edeyim; FBI’ı görevlendirdiler, CIA’yi görevlendirdiler ve bizim bu ihaleleri kontrol edeceklermiş. Allah, bunların hepsine akıl versin. Öncelikle, buyursunlar, bekliyoruz. Bütün kamu kurumlarını denetleyebilirler” ifadelerini kullandı.

İETT ihalesine alınmadığı iddia edilen Mercedes firmasının, ihaleye katıldığı bilgisini paylaşan İmamoğlu, dünyaca ünlü markaya, “150 yıllık İETT’ye, kendi markaları ve firmaları üzerinden iftira atılıyor. Bu iftiraya müsaade etmemeliler. Mercedes firmasını, çok acil olarak açıklama yapmaya davet ediyorum” çağrısında bulundu.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli