DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20577213.06118%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

20:11

AKŞAMA KALAN SÜRE

Hüseyin Baş, Afyon Kocatepe’de: “Bugün aynı savaş, aynı kavga, aynı işgal düşüncesi hala devam etmekte.”

Hüseyin Baş, Afyon Kocatepe’de: “Bugün aynı savaş, aynı kavga, aynı işgal düşüncesi hala devam etmekte.”

ABONE OL
Temmuz 16, 2023 15:28
Hüseyin Baş, Afyon Kocatepe’de: “Bugün aynı savaş, aynı kavga, aynı işgal düşüncesi hala devam etmekte.”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Milli Mücadele’nin sembol noktalarından biri olan Afyonkarahisar’daki Kocatepe Anıtı’nı ziyaret etti. Atatürk’ün zafer yürüyüşünü Kocatepe’den başlattığını hatırlatan Baş, “Atatürk, ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir’ diyerek bütün orduyu Yunan’ı denize dökmek için İzmir’e doğru yola çıkarıyor. Tam 10 gün içinde, 9 Eylül’de Türk ordusu İzmir’e varıyor ve Yunan’ı denize döküyor. Bugün aynı savaş, aynı kavga, aynı işgal düşüncesi hala devam etmekte. Biz Türk Milleti olarak, o şanlı tarihin takipçileri, Atatürk’ün evlatları olarak bu tarihi diri tutmakla mükellefiz ve bu bizim mecburiyetimiz” dedi.

Ege ve Akdeniz bölgesini kapsayan ziyaretlerine devam eden BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Afyon’da Milli Mücadele’nin sembol noktalarından biri olan Kocatepe’yi ziyaret etti. Baş, burada yaptığı açıklamada Kocatepe’nin tarihteki önemine işaret ederek şunları söyledi:

“Hiç kimse Atatürk’ün buraya geleceğini tahmin etmezken zafer yolu dediğimiz yolu yürüyerek Atatürk Kocatepe’ye karargahını kuruyor ve 26 Ağustos sabahı saat: 05:00’te top atışlarını başlatıyor. Düşman ordusunun yıllar süren çabalarla oluşturduğu mevzilerin tamamını yaklaşık 1 saat içinde yerle bir ediyor ve yürüyüş Kocatepe’de başlıyor. Ta ki 30 Ağustos Dumlupınar Meydan Muharebesi’ne kadar. Bir diğer adıyla Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde iki başkomutan karşı karşıya geliyor. Burada Türk’ün Başkomutanı Atatürk, Yunan’ın Başkomutanı Trikopis’i esir alıyor. Bu şanlı zaferden sonra Atatürk, ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir’ diyerek bütün orduyu Yunan’ı denize dökmek için İzmir’e doğru yola çıkarıyor. Tam 10 gün içinde, 9 Eylül’de Türk ordusu İzmir’e varıyor ve Yunan’ı denize döküyor. Aslında denize döküyoruz ama tamamını belki de dökmüyoruz, denizden dışarı çıkıp üstü başı ıslak olanlar, ‘biz abdest aldık, gusül abdesti aldık’ diyerek Müslümanmış gibi aramızda gezmeye başlıyor.”

“AYNI İŞGAL DÜŞÜNCESİ DEVAM EDİYOR”

Baş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün aynı savaş, aynı kavga, aynı işgal düşüncesi hala devam etmekte. Biz Türk Milleti olarak, o şanlı tarihin takipçileri, Atatürk’ün evlatları olarak bu tarihi diri tutmakla mükellefiz ve bu bizim mecburiyetimiz. Bu tepede 26 Ağustos sabahı Atatürk, ‘Ya Rabbi, sen Türk ordusunu muzaffer kıl. Türk’ün ve Müslüman’ın düşman postalları altında ezilmesine ve esaret altında kalmasına müsaade etme’ diye dua ediyor. Böyle bir Başkomutanın evlatları, nesilleri olarak burada O’nu anıyoruz. Bu vesileyle tüm Türk gençlerinin ömründe en az böyle kutlu mekanları ziyaret etmesini tavsiye ediyorum.”

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli