DOLAR 32,5839 0.01%
EURO 34,9545 0.11%
ALTIN 2.427,59-0,09
BITCOIN 2175555-0.6203%
İstanbul
21°

KAPALI

04:29

SABAHA KALAN SÜRE

Hamilelikte Limonlu Su İçmek Zararlı mı ?

Hamilelikte Limonlu Su İçmek Zararlı mı ?

ABONE OL
Mayıs 12, 2022 10:46
Hamilelikte Limonlu Su İçmek Zararlı mı ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Hamilelikte Limonlu Su İçmek Zararlı mı ?

Hamilelikte limonlu su içmek istiyor ama zararlı olup olmadığından emin değilseniz doğru adrestesiniz. Sizin için derlediğimiz bu makale ile hamilelikte limonlu su içme konusunda detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Limon suyu, mideyi olduğu kadar damak tadımızı da anında rahatlatan ferahlatıcı bir içecektir. Ayrıca mide bulantısı ve sabah bulantılarından kurtulma sağlamaktadır. Bu da onu hamile kadınlar için ideal bir içecek yapmaktadır. Kabuğu olmayan bir limon, magnezyum, niasin, kalsiyum, folat, B6 vitamini,  C vitamini ve  riboflavin gibi yüksek miktarda mineral ve vitamin içermektedir. Besleyici faydaları göz önüne alındığında, hamilelik diyetinde limonlu su mutlaka yer almalıdır. Ancak hamilelikte limon tüketiminde yinede dikkatli olmakta fayda vardır.

Hamileyken Limon Suyu İçmek Güvenli mi?

Hamileler zaman zaman limon suyu içebilmektedir. Ama ölçülü miktarda içmek gerekmektedir. Limon suyunu yüksek miktarlarda tüketmek hızlı detoksifikasyona neden olabilmektedir. Bu nedenle, hamile kadınlar tarafından çok fazla içilmesi güvenli değildir. Günlük diyetinize dahil etmeye karar vermeden önce jinekoloğunuza danışın. Ayrıca konserve veya paketlenmiş limon suyu içmekten kaçınılması önerilmektedir. Limon suyu içmek istiyorsanız, taze sıkılmış meyve suyu için ve çok fazla şeker eklemekten kaçınmanız gerekmektedir.

Hamilelikte Limon Suyu İçmenin Faydaları

Limon suyu içmek, sınırlı miktarda tüketilirse hamile bir kadına birçok fayda sağlamaktadır. Bu faydalardan bazıları aşağıda açıklanmıştır.

1. Sabah Bulantıları Tedavisine Yardımcı Olur

Limonlar, özellikle hamileliğin ilk üç ayında, sabah bulantısına eşlik eden hamile kadınların yaşadığı kusmayı azaltmaya yardımcı olmaktadır. Limon suyu içmek aşırı safra akışını kontrol etmektedir. Ayrıca sindirim sisteminde biriken balgamdan kurtulmaya yardımcı olmaktadır. Bu, sindirim sistemindeki tıkanıklıkları önlemektedir. Limon aynı zamanda ağız ferahlatıcıdır. Ancak limon suyu sizin için işe yaramazsa ve şiddetli mide bulantısı yaşıyorsanız hemen doktorunuza danışmalısınız.

2. Kan Basıncını Düzenlemeye Yardımcı Olur

Limon, kan damarlarını güçlendirmeye yardımcı olan iyi bir vitamin kaynağıdır. Limon suyu içmek, kan damarlarının esnekliğini ve yumuşaklığını korumaya yardımcı olmaktadır.Bu da iç kanamayı önlemeye ve yüksek tansiyon seviyelerini düşürmeye yardımcı olmaktadır. Limon suyu içmek de kolesterol seviyenizi kontrol altında tutmaktadır.

3. Kabızlıktan Kurtulma Sağlamaktadır

Birçok hamile kadının yaşadığı bir başka semptom da kabızlıktır. Ancak endişelenmenize gerek yok. Çünkü günlük bir bardak limonlu su içmek kabızlığı uzak tutabilir! Limon tüketimi ayrıca karaciğer sağlığı ile de ilişkilidir. Çünkü karaciğerdeki toksinlerin atılmasına yardımcı olmaktadır. Karaciğerin temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Böylece sağlığınızın yanı sıra işlevlerini de iyileştirmektedir.

4. Hazımsızlığı Tedavi Etmeye Yardımcı Olur

Hamilelik sırasında hazımsızlık yaşamak son derece normaldir. Mideyi yatıştırmak için faydalı bir çare limonlu su içmektir. Limonlu su içmek, uygun sindirime yardımcı olmaktadır. Karındaki herhangi bir rahatsızlığı hafifletmektedir.

5. Bağışıklık Sistemini Güçlendirmektedir

Grip,soğuk algınlığı ve belirli ateş türleri gibi yaygın enfeksiyonların limonlu su içilmesiyle önlendiği söylenmektedir. Zengin bir C vitamini kaynağı olan limon, vücudun doğal savunma sistemini iyileştirmektedir. Virüs ve bakterilerle savaşmamıza yardımcı olmaktadır.

6. Kemik Gücünü Artırır ve Korumaktadır

Limonlardaki kalsiyum ve magnezyum içeriği bebeğin kemik sağlığını iyileştirmektedir. Aynı zamanda gelişimine de yardımcı olmaktadır. Bunun dışında limon suyu, doğmamış bebeğinize diğer temel mineralleri de sağlamaktadır. Limondaki potasyum ayrıca beynini ve sinir hücrelerini beslemeye yardımcı olmaktadır.

7. Ürogenital Enfeksiyonları Önlemeye Yardımcı Olmaktadır

Limonların, böbreklerin sağlığını korumaya ve normal şekilde çalışmasını sağlamaya yardımcı olduğu bilinmektedir. Böylece idrar ve genital bölgelerde enfeksiyon olasılığı da azalmaktadır.

8. Vücudun pH Düzeylerini Korumaktadır

Limon suyu, sağlıklı alkalinite sağlayarak vücuttaki pH seviyelerinin korunmasına yardımcı olmaktadır. Evet, limonlar asidiktir, ancak limon suyu veya meyve suyu yoluyla sistemimize ulaştıklarında alkalidirler. Limonun bıraktığı alkali kalıntılar asidoz semptomlarını hafifletmeye yardımcı olmaktadır.

İnsan kanının pH aralığı 7,3 ​​ile 7,45 arasında hafif alkalidir. pH seviyeleri asidik hale geldiğinde, vücut bunu telafi etmek için kemiklerden ve dişlerden alkaliniteyi ödünç alarak bir tamponlama eylemi gerçekleştirmektedir. Bu, vücudun alkali seviyelerini koruyan ve fetüsün gelişim sürecinde kullanıma hazır hale getiren limonlu su içerek önlenebilmektedir. Kanın pH seviyeleri ayrıca hücrelere oksijenin mevcudiyetini gösterir. Fetüsün gelişimi için uygun şekilde oksijenli hücrelere sahip olmak esastır.

 

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli