DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2153002-0.45862%
İstanbul
20°

AÇIK

20:25

AKŞAMA KALAN SÜRE

Gürcistan vatandaşları Artvin’e akın etti: “Adamların 10 larisi 110-120 lira burada”

Gürcistan vatandaşları Artvin’e akın etti: “Adamların 10 larisi 110-120 lira burada”

ABONE OL
Eylül 14, 2023 13:44
Gürcistan vatandaşları Artvin’e akın etti: “Adamların 10 larisi 110-120 lira burada”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Artvin’in Kemalpaşa ilçesine gelen Gürcü vatandaşlar hem çalışıyor hem de ucuz buldukları için bolca alışveriş yapıyor. Kemalpaşa’ya yerleşerek tekstil mağazası açan İamze Shanidze, “Gürcistan’da imalat olmadığı için özellikle kıyafetler çok pahalı mesela bu takım Türkiye’de 60 lari ama Batum’da ise 150 lari ve o yüzden de Gürcüler için Kemalpaşa’da her şey ucuz ve burada Gürcüler yoksa alışveriş de olmaz” dedi.

Gürcistan vatandaşların özellikle yoğunlukla tercih ettiği Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde alışveriş mağazalarında rahatlıkla alışveriş yaparlarken Kemalpaşa’da yaşayan vatandaşlar ise fiyatların yüksekliği nedeniyle rahatlıkla alışveriş yapamıyorlar. Kemalpaşalı vatandaş, “Evet maaştan maaşa alışveriş yapıyoruz ve ekonomik durum tabi ki bize biraz zor geliyor ve yetmiyor maaş bize” dedi.

“KEMALPAŞA’DAKİ 60 LARİLİK BU TAKIM BATUM’DA 150 LARİ”

Kemalpaşa’da çalışan ve Türkiye’de Gamze Şahin adını kullanan Gürcü esnaf İamze Shanidze şunları söyledi:

“Biz tekstil ürünleri satıyoruz ve ağırlıkta Gürcülere satıyoruz. Gürcistan’da imalat olmadığı için buraya yani Kemalpaşa’ya gelip alıyorlar Gürcüler. Kemalpaşa’da 5 lari ise Gürcistan’da ise 25 lariye ve doğal olarak alışveriş için Kemalpaşa tercih ediliyor. Burada her şey ucuz Gürcüler için. Şu takım 60 lari ve Batum’da ise bu takımı 150 lariye alabilirsiniz ve aradaki farkı görebiliyorsunuz. Bu da burada 35 lari ama Batum’da ise 75 lari ve burada fiyatlar görüyorsunuz Gürcistan göre çok uygun ve o yüzden de Gürcü vatandaşlar Türkiye’yi tercih ediyorlar ve biz de zaten Gürcüler çalışıyoruz ve gerçi yabancılar da geliyor ama özellikle biz Gürcülere daha çok satış yapıyoruz. Korona dolayısıyla üç yıl kapalıydık ve hiç kimse gelmiyordu.”

“GÜRCÜLER EĞER KEMALPAŞA’YA GELMEZ İSE SATIŞ OLMAZ”

Kemalpaşalı bir vatandaş ise hayat pahalılığından yakınarak, “Maaştan maaşa alışveriş yapıyoruz ve ekonomik durum tabii ki bize biraz zor geliyor ve yetmiyor maaş bize” dedi.

Gürcü Lamara Cayani, “Kemalpaşa’da 13 senedir tekstilde çalışıyorum ama bugünlerde biraz işlerimiz düştü çünkü fiyatlar arttı zaten Türkler almıyor daha çok Gürcüler alıyor. Gürcüler eğer gelmez ise satış olmaz burada ve Gürcistan göre burada fiyatlar ucuz” dedi.

Başka bir Gürcistan vatandaşı ise “Biz Gürcistanlıyız ve ben burada çalışıyorum çünkü bizim Gürcüler burada daha çok alışveriş yaptıkları için aynı zamanda da onların istediğini Gürcüce bildiğimiz için yardımcı oluyoruz ve ihtiyaçlarını karşılıyoruz o yüzden de burada çalışıyorum. Evet Gürcistan’a göre burası daha uygun” diye konuştu.

Kemalpaşalı esnaf ise “Gürcistan’da bin lari civarında maaş alıyorlar ama zaten onlara hiçbir şekilde yetmiyor. Adamın birisi dedi ki bir restoranda gittik ve 900 lari hesap geldi ve çok şaşırdığını söyledi ama burada ise 100 lari  onlar için ve tabii ki de onlar için burası daha uygun. Gürcistan’da enflasyon daha yüksek bize göre ve Gürcüler kendi paralarıyla orada geçinemezler ve o yüzdende buradan faydalanıyorlar” dedi.

UĞUR İSTANBULLU ANKA 

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

    En az 10 karakter gerekli