DOLAR 32,1659 0%
EURO 35,1825 0.11%
ALTIN 2.473,350,24
BITCOIN 21356947.33822%
İstanbul
17°

KAPALI

03:51

SABAHA KALAN SÜRE

Fatih Erbakan: “AKP İle İşbirliğinde Son Noktayı Koyacağız

Fatih Erbakan: “AKP İle İşbirliğinde Son Noktayı Koyacağız

ABONE OL
Ocak 6, 2024 13:34
Fatih Erbakan: “AKP İle İşbirliğinde Son Noktayı Koyacağız
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yerel seçimlerde 3 büyükşehir için AKP ile iş birliği görüşmelerine ilişkin “Pazartesi günü son bir görüşme yapılmış olacak ve durum netleşmiş olacak. Bizim buradaki hedefimiz sadece Ankara, İstanbul ve İzmir’de büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde bir ittifak noktasındadır. Pazartesi günü son nokta konulmuş olacak, bir anlaşma söz konusu olmazsa bizim Ankara, İstanbul ve İzmir’de de belediye başkan adaylarımızla seçimlere gireceğiz, bu konuda hazırlıklarımız var” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, bugün partisinin genel merkezinde düzenlenen il başkanları toplantısı öncesi açıklama yaptı. Erbakan, özetle şunları dile getirdi:

TÜRKİYE’NİN ÜYE SAYISI BAKIMINDAN 5. PARTİSİ NOKTASINA YENİDEN REFAH PARTİSİ GELDİ”

“Her şeyden önce başlarken büyük bir heyecanla ve sevinçle Yeniden Refah Partimizin üye kayıtları noktasında rekorlar kırmaya devam ettiğini ifade ederek başlamak sitiyorum. 2023’ün son 4 ayında yüzde 40’ın üzerine büyüyerek 100 binden fazla üye artışı sağlamış bulunuyoruz. Bugünden itibaren üye sayımız 369 bin 800 noktasına gelmiş durumda. Yeniden Refah Partisi olarak kendi rekorlarımızı da egale ediyoruz, muazzam bir hızla büyümeye devam ediyoruz. Şu anda Türkiye’nin üye sayısı bakımından 5. partisi noktasına Yeniden Refah Partisi geldi. Bu hızla büyümeye devam ederek en kısa zaman içerisinde 500 binin de üzerine çıkarak Türkiye’nin üye sayısı bakımında 3. siyasi partisi haline geleceğiz.

ÖNCE 31 MART’TA AHLAKLI BELEDİYECİLİĞİ HAKİM KILACAĞIZ SONRA 2028’DE MİLLİ GÖRÜŞÜ İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ”

31 Mart seçimlerinde hedefimiz milletimizi Yeniden Refah belediyeciliği ile yeniden Milli Görüş belediyeciliği ile ahlaklı belediyecilikle yeniden buluşturmaktır. Seçimlere girerken de 400 binin 500 bini üzerinde üyeyle en canlı teşkilatlarla gireceğiz. Ahlaklı belediyeciliği belediyelerimizde hakim kılacağız. Sonraki hedefimiz de 2028’de Milli Görüşü, Yeniden Refah Partimizi iktidara taşımaktır. Önce ilk adım 31 Mart seçimleri olacak arkasından da 2028’de en büyük zaferlere ulaşacağız. 2023’te 14 Mayıs seçimleri, Yeniden Refah Partimiz için bir besmeleydi, başlangıçtı. 14 Mayıs seçimlerinde 1,5 milyonun üzerinde oyla, kendi bileğimizin hakkıyla 5 milletvekili çıkararak Meclis’te temsil hakkını elde etmiş olduk. Orada bizleri yüzde 1 bile göstermeyen anket firmalarının bugün 31 Mart seçimleri için Yeniden Refah Partimizi yüzde 6-7 bandında göstermesi son derece önemli bir göstergedir. Yüzde 1 bile göstermezken yüzde 3 oy alıyorsak yüzde 6-7 bandında gösteriyorlarsa yüzde 20 oy alacağımızın işaretidir. Yüzde 20’lik oyla 2028 için de iktidar adayı bir parti olarak meydana çıkmış olacağız.

AYNEN 94’TE OLDUĞU GİBİ 2024’TE DE YENİDEN DESTANLAR YAZACAĞIZ, TERTEMİZ BİR SAYFA AÇACAĞIZ”

Bugün daha önce de ifade ettiğimiz gibi rantçı, heykelci, örgütçü belediyecilik anlayışlarından milletimiz bunalmıştır. Belediyeler de vatandaş da perişan hale gelmiştir. Tüm bu belediyecilik anlayışlarının sonunda belediyeler yeniden borca ve faize batmıştır. LGBT organizasyonlarına belediyeler alet edilecek hale getirilmiştir. Sokakları başıboş köpekler, parkları uyuşturucu çeteleri esir almıştır. İhalelere fesat, helale haram bulaşmıştır. Adaletsizlik, torpil, suistimal belediyelerde kol gezmektedir. Belediyeler vatandaşa hizmet üreten değil yandaşa rant üreten kurumlar haline getirilmiştir. Çare geçmişte olduğu gibi bugün de Milli Görüş’te, Yeniden Refah’tadır. 31 Mart’tan itibaren ahlaklı, dürüst, ferasetli, dirayetli, merhametli ve adaletli belediye başkanlarımızla ahlaklı belediyecilik dönemini başlatacağız. Aynen 94’te olduğu gibi 2024’te de yeniden destanlar yazacağız, tertemiz bir sayfa açacağız.

10-15 GÜNLÜK SÜRE İÇERİSİNDE BÜTÜN ADAYLARIMIZI BELİRLEMİŞ OLACAĞIZ”

2 Büyükşehir belediye başkan adayımızı bugün ilan ediyoruz. Bir tanesi Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayımız, bir diğeri de Van Büyükşehir Belediye Başkan adayımız. 2 ilde de yine belediye başkan adaylarımızı ilan edeceğiz; bir tanesi Bartın Belediye Başkan adayımız bir tanesi de Uşak Belediye Başkan adayımız açıklayacağız. Pazartesi günü de yine genel merkezimizde 60’a yakın ilçe ve belde belediye başkan adayımızı ilan edeceğiz. Böylece bugüne kadar ilan ettiğimiz adayımız 214 rakamına ulaşmış olacak. 10-15 günlük süre içerisinde bütün adaylarımızı belirlemiş olacağız. Bugünün adayları 31 Mart sonrasının belediye başkanları olacak.

ASGARİ ÜCRET SON 19 YILDA SADECE 8 AY AÇLIK SINIRININ ÜZERİNDE KALMIŞ”

Asgari ücretle çalışan bir işçi 2003 yılında yıllık geliri ile 25,4 cumhuriyet altını alabiliyor. 2005 yılına gelindiğinde asgari ücretli yıllık geliri ile 31,5 cumhuriyet altını alıyor. Şu zam öncesinde asgari ücretli bir yıllık geliri ile 9,5 altın alabiliyor. Zam yapıldı, 17 bin liraya çıkartıldı, 17 bin lirayla da bugün yıllık geliriyle 14,5 cumhuriyet altını alabilir. Yine 2005’in yarısının bile altında. Büyümeden pay alamayan, refah payı alamayan asgari ücretlinin alım gücü, gelir seviyesi yıllar içinde sürekli olarak geriliyor. Avrupa’da bazı ülkelerde asgari ücretli çalışan oranı yüzde 3-5-10, bizde neredeyse yüzde 50. Dolayısıyla asgari ücretin insani bir seviyede olması son derece hayati öneme sahip. Asgari ücret son 19 yılda sadece 8 ay açlık sınırının üzerinde kalmış, 19 yıl 228 ay yapar, 228 ay boyunca sadece 8 ayda açlık sınırının üzerinde kalmış, yoksulluk sınırının değil. Maalesef asgari ücretli açlığa mahkum edilmiş demektir. OECD’de ülkeleri ile karşılaştırıldığında parasızlıktan yemek yiyemeyen öğrenci oranı Türkiye’de en yüksek. Bunda asgari ücretin bu seviyede olmasının etkisi var.

TÜRKİYE’DE ENFLASYON KESİNTİSİZ OLARAK 59 AYDAN YANİ 5 SENEDEN BERİ YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR”

Dünya Bankası’nın Küresel Gıda Enflasyonu sıralamasında Türkiye gıda enflasyonunda dünya 4’üncüsü, yüzde 72’lik gıda enflasyonu Türkiye’yi dünya 4’üncüsü yapmış, OECD ülkelerinin gıda enflasyonu ortalaması yüzde 7.4, OECD ülkelerini 10 misli gıda enflasyonu ile karşı karşıyayız. Türkiye’de enflasyon kesintisiz olarak 59 aydan yani 5 seneden beri yükselmeye devam ediyor. Son 7 aydır temel ihtiyaç ürünlerinde fiyatlar katlanarak arttı, yüzde 250’ye varan artışlar var. Başta gıda olmak üzere zam yağmurunun devam ettiği ve enflasyonun bu seviyede olduğu bir dönemde ne işçinin ne memurun ne emeklinin geçinebilmesi, ayakta durabilmesi mümkün değil.

54. HÜKÜMETİN EKONOMİ UYGULAMALARINI ÖRNEK ALIN”

Borç, faiz, zam ve vergiye dayalı bu ekonomi anlayışının terk edilmesi lazım. Üretim, istihdam ve ihracat odaklı bir ekonomi anlayışına mutlaka geçilmesi lazım. Borçlanma, zam ve vergi artışı yerine milli kaynak paketleriyle kaynak üretilmesi lazım. Kamuda israfın önlenmesi lazım, faiz canavarından kurtulmak için mutlaka denk bütçe yapılması lazım. Denk bütçenin hem hükümette hem belediyelerde zorunlu hale getirilmesi lazım. Vergini değil gelirin tabana yayılması lazım. Üretimi ve ihracatı mutlaka artırmak, tarımsal, sanayi üretiminin maliyetini düşürülmesi hayat öneme sahip. 54. hükümetin ekonomi uygulamalarını örnek alın. Daha önce ifade ettiğimiz gibi şimdi de söylüyoruz, İsveç’in NATO’ya girişine hayır oyu vereceğiz. İsveç’i bu haliyle NATO’da görmek istemiyoruz.”

AKP İLE İŞ BİRLİĞİNDE PAZARTESİ SON NOKTAYI KOYACAĞIZ, ANLAŞMA OLMAZSA ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR’DE KENDİ ADAYLARIMIZLA SEÇİME GİRECEĞİZ”

Açıklamanın ardından Erbakan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erbakan, yerel seçimlere yönelik AKP’yle yapılan görüşmelere ilişkin soruya, “Bu görüşmeler 2 görüşme halinde bugüne kadar gerçekleştirildi. Bir tanesi de en son dün akşam gerçekleştirildi, AK Parti heyeti, genel merkezimize ziyarette bulundu. Pazartesi günü son bir görüşme yapılmış olacak ve durum netleşmiş olacak. Bizim buradaki hedefimiz sadece Ankara, İstanbul ve İzmir’de büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde bir ittifak noktasındadır. Pazartesi günü son nokta konulmuş olacak, bir anlaşma söz konusu olmazsa bizim Ankara, İstanbul ve İzmir’de de belediye başkan adaylarımızla seçimlere gireceğiz, bu konuda hazırlıklarımız var” dedi.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli