DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2041966-1.17806%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

21:34

YATSIYA KALAN SÜRE

Faik Öztrak: “Bu Zamları Brigitte Bardot Yapmadı”

Faik Öztrak: “Bu Zamları Brigitte Bardot Yapmadı”

CHP Sözcüsü Öztrak, Sarayın artık milletin dertlerine çare bulacak takati kalmadığını, yapabildikleri tek şeyin sorumluluğu başkalarına yıkmak olduğunu belirterek, “Bir gecede elektriğe yüzde 127’ye varan zammı kim yaptı? Son bir yılda, benzine yüzde 110, mazota yüzde 133 zammı kim yaptı? Herhalde İngiltere Kraliçesi yapmadı. Rahmetli Başkan Kennedy de yapmadı. Taçsız kral Pele de yapmadı. Brigitte Bardot veya Nadia Comaneci de yapmadı. Bu zamları Şener Şen hiç yapmadı. Bu zamları siz yaptınız siz. Bu zamları Sarayın kibirlisi yaptı” diye konuştu.

ABONE OL
Şubat 16, 2022 19:16
Faik Öztrak: “Bu Zamları Brigitte Bardot Yapmadı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Sarayın CHP’nin ekonomi konusunda önerilerini önce reddettiğini sonra teker teker hayata geçirmek zorunda kaldığını ifade eden Öztrak, “Biz milletin dertlerini dile getiriyoruz. Aklın bilimin işaret ettiği istikameti, olabilecek çözümleri de gösteriyoruz. Ama hep iş işten geçtikten sonra, milleti perişan ettikten sonra dediklerimize geliyorsunuz” dedi.

Uluslararası İstatistik Enstitüsü ve Uluslararası Resmi İstatistikler Birliği Başkanlarının ortak bir açıklamayla TÜİK verilerine ilişkin kaygı ve eleştirilerini açıkladığını hatırlatan Öztrak, “Saray sonunda TÜİK’i dünyanın diline düşürdü. TÜİK vasıtasıyla, milletin hakkını nasıl yediğini dünya da artık gördü. Arjantin ve Yunanistan daha önce buna benzer durumlara düşmüştü. Yunanistan’da yetkililer yıllarca mahkemelerde süründü. Uluslararası örgütler, Arjantin İstatistik Ofisi’nin rakamlarını yıllarca güvenilmez bularak kullanmadı. Şimdi maalesef Türkiye de aynı konuma doğru hızla ilerliyor. Resmi istatistiklerine güvenmedikleri bir ülkeye, uluslararası finans çevreleri, yatırımcılar neden gelip yatırım yapsın?” diye sordu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın İstanbul’daki bina bitmeden, personelinin apar topar İstanbul’a götürülmeye çalışıldığını kaydeden Öztrak, “Birileri arkalarında iz bırakmamak için olsa gerek, bu kurumun da hafızasını sıfırlamaya çalışıyor. Kıdemli personeli emekliliğe zorlamak için, bir sürü teşvikler öneriyorlar. Nedir bu telaşınız? Nedir bu panik? Neyin paniği bu? Merak etmeyin! Gök kubbenin altında hiçbir şey gizli kalmaz.

Buharlaştırılan 128 milyar doların da, 20 Aralık gecesi kurulan finansal kumpas için yakılan 9 milyar doların da, mutlaka izi bulunur, hesabı da sorulur” değerlendirmesinde bulundu.

Öztrak, CHP iktidarında Merkez Bankası’nın, bulunması gereken yere, yani Ankara’ya geri döneceğini belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün Genel Merkez’de MYK gündemine dair düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli