DOLAR 32,3748 0.15%
EURO 34,9587 -0.35%
ALTIN 2.324,230,22
BITCOIN 2261730-0.46305%
İstanbul
14°

AÇIK

13:14

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Ev Hanımlarına 1500 TL Piyangosu

Ev Hanımlarına 1500 TL Piyangosu

25 Yıl Evli kalan Ev Hanımlarına emeklilik maaşı verilecek. 1500 TL emeklilik maaşı alabilmek için yapılması gereken ise çok basit….

ABONE OL
Ağustos 10, 2021 19:26
Ev Hanımlarına 1500 TL Piyangosu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

EV KADINLARININ EMEKLİ OLMA ŞARTLARI NEDİR?

Ev kadınlarının emekli olabilmeleri için şartlar şunlardır: Kişilerin emeklilik yaşları, 58 ve üzeri olmalıdır. Türkiye Vatandaşı olan kişiler, bu imkanlardan yararlanabilmektedir. Sigorta primlerinin isteğe bağlı sigorta kapsamında olması durumunda ödemelerin zamanında yapılması gerekmektedir. İsteğe bağlı sigortanın yapılabilmesi için sigorta primleri yatırılırken, kişilerin evde ek iş yaptıklarını kanıtlamaları gerekir.

 

Evde yapılacak ek işlerle ödemelerin yapıldığının kanıtlanması gerekmektedir. Evden yapılan işlerin paketleme, el işi ya da küçük çaplı satış olması durumunda bunun ispatlanabilir olması gerekir. Emeklilerin aylık veya haftalık olarak para ödemesini bankadan yapıyor olması gerekmektedir. Ev hanımlarının emekli olabilmeleri için ek işler haricinde herhangi bir sigortalı işte çalışmıyor olmaları gerekir. Zorunlu sigorta kapsamında evden emekli olmak isteyenler sadece belirli işleri yapıyor olmalıdır.

 

EV HANIMLARININ PRİM ÖDEME MİKTARI NE KADARDIR?

2008 yılı için prime esas günlük kazanç alt sınırının on beş katı üzerinden başlanılarak, takip eden her yıl için bir puan arttırılmak suretiyle otuz katını geçmemek üzere malullük, yaşlılık, ve ölüm sigortaları ile genel sağlık sigortası primi öderler. 2020 yılı için ödenecek prim miktarı günlük asgari ücretin 27 katıdır.

ÇALIŞMAYAN EV HANIMLARI İÇİN AYLIK MAAŞ NASIL ALNIYOR?

Ev hanımlarının daha önce iş hayatına katılamaması ve kendi evinde emek harcaması sebebiyle devlet bu zamana kadar çalışmasının karşılığını para olarak alamayan kadınlara yeni bir fırsat sunuyor. Bu fırsat ile ev hanımlarına hem aylık maaşın hemde emekliliğin yolu açılmaktadır. Bazı şartların yerine getirilmesi ile artık çalışmayan ev hanımları da maaş alabilecek. Şartların başında ev hanımının 18 yaşını doldurmuş olması ve daha önce aktif iş hayatına katılmamış olması gerekmektedir. Diğer şart ise evinde kendi el emeği ile satışını gerçekleştirmesidir. Kendi üretikleri arasında el emeği şartı aranmaktadır. Bunun sebebi hem ekonomiye hemde yerel ekonomiye artırmak aynı zamanda da ev hanımlarının ev ekonomisine katkısını sağlamaktadır.

 

En az 10 karakter gerekli