DOLAR 32,2681 0.08%
EURO 34,7463 -0.1%
ALTIN 2.399,95-0,37
BITCOIN 20473370.08697%
İstanbul
20°

AÇIK

21:49

YATSIYA KALAN SÜRE

Erdoğan’dan Biden’la görüşme sonrası açıklama: Son derece yararlı ve samimi bir görüşme oldu

Erdoğan’dan Biden’la görüşme sonrası açıklama: Son derece yararlı ve samimi bir görüşme oldu

ABONE OL
Haziran 14, 2021 18:34
Erdoğan’dan Biden’la görüşme sonrası açıklama: Son derece yararlı ve samimi bir görüşme oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinin ardından basın toplantısında konuştu…

Biden ile görüşmesini “son derece yararlı ve samimi” diye niteleyen Erdoğan, “Türkiye-ABD ilişkilerinde çözülemeyecek hiçbir mesele olmadığını, iş birliği alanlarımızın sorun başlıklarından daha geniş ve zengin görünüm sergilediğini düşünüyoruz” dedi. Erdoğan S-400’ler konusunun da görüşmede gündeme geldiğini belirtti ve “S-400’de bizim düşüncemiz daha önce neyse aynısını sayın başkana ifade ettik. Bunun yanında F-35 konusunu da sayın başkana ifade ettik” diye konuştu. Erdoğan Biden’ın 24 Nisan’da yaptığı açıklamanın gündeme gelip gelmediğine ilişkin soruya “Hiç gündeme gelmedi” diye yanıt verdi. Erdoğan ayrıca Biden’ı Türkiye’ye davet ettiğini söyledi.

Erdoğan ayrıca NATO’nun Akdeniz’den Karadeniz’e “ihtiyaç duyulan her yerde” aktif rol üstlenmesi gerektiğini savundu.

Erdoğan’ın açıklamasından satır başları şöyle:

– Akdeniz’den Karadeniz’e, Avrupa’dan Asya’ya, NATO’nun sağladığı güvenlik şemsiyesine ihtiyaç duyulan her yerde ittifak aktif rol üstlenmelidir.

– Dönem, sorumluluktan kaçma değil, elini taşın altına koyma dönemidir.

– Terör meselesinde örgütler arasında ayrım yapan, iyi terörist-kötü terörist sınıflamasına giden çarpık anlayış, mevcudiyetini ne yazık ki koruyor.

– Temennimiz, tüm müttefiklerimizin sığ siyasi hesapları artık bir yana bırakıp, Türkiye ile tam bir dayanışma sergilemesidir.

– İdlib’de güveni tesis ettik.

– Kaynak ülkelere teslim ettiğimiz teröristlerin hiçbir tahkikata uğramadan serbestçe dolaşabilmesi, hatta kimi ülkelerde terör eylemi yapabilmesi büyük bir zafiyettir.

– Gerek zirve hitabımızda gerek ikili görüşmelerimizde, PYD/PKK’ya verilen desteğin artık sonlandırılması gerektiğini açıkça dile getirdik.

Biden ile ‘yararlı ve samimi bir görüşme’

– (Biden ile görüşme) Son derece yararlı ve samimi bir görüşme oldu.

– Türkiye-ABD ilişkilerinde çözülemeyecek hiçbir mesele olmadığını, iş birliği alanlarımızın sorun başlıklarından daha geniş ve zengin görünüm sergilediğini düşünüyoruz.

– Türkiye ile ABD’nin bundan sonra da aynı hassasiyetle çalışmalarını yürüteceğine inanıyorum.

– (Kabil Havalimanı) Afganistan konusundaki düşüncelerimizi Biden’a ifade ettik. Eğer Afganistan’dan çıkmamız istenmiyorsa, diplomatik, lojistik, mali konularda ABD’nin bize vereceği destek büyük önem arz ediyor. Afganistan’da Pakistan ve Macaristan’ı yanımıza alma düşüncemizi de kendilerine söyledik. Şu an itibariyle bir mutabakat sözkonusu, bir sıkıntı burada sözkonusu değil.

– S-400’de bizim düşüncemiz daha önce neyse aynısını sayın başkana ifade ettik. Bunun yanında F-35 konusunu da sayın başkana ifade ettik. (Savunma sanayii) Bundan sonraki süreçte de dışişleri bakanlarımız, savunma bakanlarımızı muhataplarıyla görüşmek suretiyle bu süreci inşallah sağlama bağlayacak.

– Macron İslam’a karşı olmadığını söyledi.

– Miçotakis ile aramızda güzel bir görüşme geçti. Ben de kendilerine üçüncü ülkeleri karıştırmayalım. Herhangi bir sıkıntı olduğunda siz de özel hattan arayın, ben de sizi özel hattan arayayım, dedim.

– (Biden ile görüşmede 24 Nisan açıklaması gündeme geldi mi?) Hiç gündeme gelmedi.

(Haber.sol )

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli