DOLAR 32,4511 -0.12%
EURO 34,7578 -0.66%
ALTIN 2.436,020,01
BITCOIN 2076537-1.07817%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

21:32

YATSIYA KALAN SÜRE

Elektrik Faturası Ödemeye Son! Güneş Enerji Sistemleri ile Enerjiniz Hiç Bitmesin!

Elektrik Faturası Ödemeye Son! Güneş Enerji Sistemleri ile Enerjiniz Hiç Bitmesin!

ABONE OL
Kasım 25, 2022 18:23
Elektrik Faturası Ödemeye Son! Güneş Enerji Sistemleri ile Enerjiniz Hiç Bitmesin!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Elektrik Faturası Ödemeye Son, Güneş Enerji Sistemleri ile Enerjiniz Hiç Bitmesin!

Yenilenebilir enerji sistemleri ihtiyacı doğduğunda ilk aklımıza gelen ve ciddi bir önem taşıyan güneş enerjisi, hem sonsuz hem de temiz bir enerji kaynağı olarak ilk tercihler arasında yer almaktadır. Elektrik üretimi ve ısıtma sistemlerinde önemli bir kaynaktır. Güneş enerjisi sistemine yatırım yaparak yaptığınız yatırımı kısa sürede geri kazanabilirsiniz. Nasıl mı?

Güneş enerjisi sistemini kullandığınız ilk andan itibaren fatura maliyetleriniz büyük bir oranda düşmektedir. Güneş enerjisi sistemlerinin artan enerji maliyetleri karşısında her gecen gün ekonomik faydası daha da artmaktadır.

Oldukça düşük bakım maliyetine sahip olan güneş enerjisi sistemi size ekstra bir ödeme çıkarmadan uzun yıllar verim sağlayacaktır. Aynı zamanda çevreye duyarlı sıfır atık ilkesiyle çalışmaktadır. Ürettiği enerji ile doğaya herhangi bir atık bırakmadığından çevre kirliliğine karşı kullanılabilecek en ideal enerjidir. Güneş enerjisi sistemi 25 yıldan daha uzun bir süre ekonomik fayda sağlamaktadır.

Güneş enerjisi sistemi ile elektrik üretimi temelde güneş ışınlarının emilerek doğru akım üretilmesine dayanır. Elde edilmek istenen enerji miktarı ve kullanım türüne göre seri bağlanması sonucu elektrik enerjisine çevrilmektedir.

Güneş panelleri, içerdikleri silikon fotovoltaik hücrelerle güneş ışığını emer. Güneşten gelen foton adı verilen enerji paketleri alınarak ışık enerjisi elektriğe dönüştürülür. Güneş paneli çalışma prensibi bu fotovoltaik (PV) etkiye dayanmaktadır. Güneş ışınlarının panele çarpması sonucu doğru akım oluşur ve PV hücreler çalışır. Doğru akım direkt olarak evin içerisinde kullanılamaz ve bu yüzden eviricilere iletir. Elektronların harekete geçmesinin ardından panelde elektrik akışı başlar. Solar kablolar doğru akımı solar invertere iletir, sonrasında ise inverter doğru akımın alternatif akıma çevrilmesini sağlar. Böylece güneş enerjisi sisteminden elektrik üretilmiş olur.

Güneş Enerjisi Sistemleri Kullanım Alanları

Bağ Evi, Karavan, İşyeri ve Dükkân, Müstakil Ev, Endüstriyel tesis, fabrika, soğuk hava deposu gibi yapıların çatıları güneş enerjisi sistemleri kurmak için işletmeler tarafından yoğun olarak tercih edilmektedir.

Tarım, hayvancılık, depolama alanları, OSB’ ler, hastane, AVM, akaryakıt istasyonları gibi geniş alanlarda çatı üzeri GES projeleri kullanılmaktadır. Böylece elektrik faturası maliyeti oldukça azalmaktadır. Aynı zamanda elektrik enerjisinin ulaşamadığı yerleşim birimlerinde de kullanılabilmektedir.

En çok tercih edilen alanlardan biri ise çatı tipi GES sistemleridir. Çatı tipi sistemler ile evlerin elektrik ihtiyacı karşılanmaktadır. Böylelikle çevre dostu ve uygun maliyetli şekilde elektrik elde edilir. Elektrik faturası maliyeti uzun yıllar boyunca en aza indirgenir.

Tarımsal üretim alanlarında güneş enerji sistemlerinden faydalanmak mümkündür. Sulama, tarımsal ürünlerin kurutulması, tesis için gerekli enerjinin üretilmesi gibi yararlar sağlar.

Sokak lambaları, trafik lambaları, işaret lambaları park ışıklandırma ve aydınlatmaları gibi alanlarda da güneş enerjisi sistemlerinden yararlanılır. Elektriğin olmaması durumlarında trafikte sorun yaşanmaması için bu sistemler akü ile çalışmaya devam etmektedir.

Hesap makinesi ve kol saati gibi ürünlerde uzun yıllardır güneş enerjiyle enerji üretiminden yararlanılmaktadır. Güneş pillerinin taşınabilir, küçük cihazları çalıştırabilecek düzeyde enerji üretmesi sayesinde ek bir enerji kaynağına ihtiyaç olmadan yıllarca çalışabilir duruma gelmektedir. Gelişen teknoloji ile birlikte son zamanlarda kamusal alanlarda güneş enerjisiyle çalışan şarj etme alanları yapılmaktadır. Kurulan küçük güneş panelleri sayesinde cep telefonu, tablet gibi cihazlar USB bağlantısı ile şarj edilebilmektedir.

Bu alanlar gibi birçok alanda tüm elektrik ihtiyacınızı karşılayacak güneş enerjisi sistemleri, hızlı, güvenilir ve minimum maliyet olanaklarıyla Maxcam Solar’da mevcuttur. Maxcamsolar ile enerjiniz hiç bitmesin!

Güneş Enerji Sistemleri, Güneş Enerji Paketleri

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli