DOLAR

42,9642$% 0.08

EURO

50,6125% 0.03

STERLİN

58,1393£% 0.06

GRAM ALTIN

5.945,20%-0,12

ÇEYREK ALTIN

9.947,00%0,92

TAM ALTIN

39.775,00%0,92

Sabah Vakti a 02:00
İstanbul AÇIK
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Ekrem İmamoğlu’na Erzurum’daki taşlı saldırı davasında yeni gelişme

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’na Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Erzurum’da düzenlenen mitingde yapılan taşlı saldırıyla ilgili açılan davaya bugün devam edildi. Erzurum 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dördüncü duruşmasında mütalaasını veren savcı, tüm sanıkların ayrı ayrı cezalandırılmasını istedi.

Erzurum 7. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki devam eden davanın dördüncü duruşmasına müşteki avukatları ile tutuksuz yargılanan 28 sanıktan bazıları katıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mustafa Aşık, olay günü bazı grupların müvekkilinin daha Erzurum’a gelmeden aleyhine pankartlar asıldığını söyledi. Aşık, “Daha müvekkilimiz Erzurum’a gelmeden kentte aleyhine pankartlar asılmış, kamuoyunu yönlendirme gücüne sahip bazı kişiler tarafından sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapılmıştır. Saldırı, sosyal medya üzerinden saldırıya geçenler tarafından canlı yayınlanmıştır. Sanıklar olay yerine tesadüfen geldiğini söylemiştir. Ancak bu savunmalar dosyadaki deliller ile çelişmektedir. Olayın organize olduğu konusunda şüphelerimiz vardır. Bunun araştırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Müşteki avukatlarından Kemal Polat ise sanıkların tesadüfen bir araya gelmediğini belirterek olası kast ile saldırının gerçekleştiğini anlattı. İBB Başkanına yönelik saldırının amaç ve eylem birliği içerisinde gerçekleştirildiğini ifade eden Polat, sanıkların bu yönde cezalandırılmasını talep etti.

Cumhuriyet Savcısı ise duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sundu. Hazırlanan iddianame doğrultusunda tutuksuz yargılanan 28 sanığın da ayrı ayrı cezalandırılmasını talep eden savcı, yaşananların örgütlü olmadığını savundu. İddianamede sanıklar; Cengiz E., Şenol Ç., Barış S., Murat A. ve Abdulhakim U. hakkında “silahla kasten yaralamaya teşebbüs” suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi Diğer sanıklar; Abdullah A., Dursun P., Ferdi S., Furkan K., Ahmet K., Doğukan K., Enes Y., Emrah T., Muhammed Haktan S., Muhammet Emin Ö., Oğuzhan U., Osman K., Ömür K., Serhat K., Serhat M., Muhammed Ç., Muhammed K., Muhammed Akif K., Soner H., Vefa Ö., Yakup Emre A. ve Yunus Emre D. hakkında ise “silahla kasten yaralamaya teşebbüs” ile “silahla basit yaralamaya teşebbüs” suçlarından 2 yıl 9 aydan 8 yıl 3 aya kadar hapis cezası verilmesi talep edildi.

Erzurum 7. Asliye Ceza Mahkemesi, savcılık mütalaasına karşı savunma yapmaları için müşteki ve sanık avukatlarına süre verdi. Duruşma, 17 Temmuz 2024 tarihine ertelendi.

ORHAN BOZKURT

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Rusya’ya bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti’nde Ortodoks kilisesi, sinagog ve polis karakoluna saldırı: 6 polis öldü, 12 yaralı var

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0
Kamera Sistemleri Fiyatları
Güneş Enerji Sistemleri, Solar Enerji, Jel Akü

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.