DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 19946430.92428%
İstanbul
18°

AÇIK

21:56

YATSIYA KALAN SÜRE

Ekrem İmamoğlu, yaşam vadisine dönüştürülen Serindere’de inceleme yaptı: “Devrim gibi bir dönemi yaşatıyoruz.”

Ekrem İmamoğlu, yaşam vadisine dönüştürülen Serindere’de inceleme yaptı: “Devrim gibi bir dönemi yaşatıyoruz.”

ABONE OL
Temmuz 28, 2023 21:00
Ekrem İmamoğlu, yaşam vadisine dönüştürülen Serindere’de inceleme yaptı: “Devrim gibi bir dönemi yaşatıyoruz.”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından ıslah edilen ve yaşam vadisine dönüştürülen Çekmeköy’deki Serindere’de incelemeler yaptı. İmamoğlu, “İSKİ olarak İstanbul’un 39 ilçesinde, şehrin göbeğinde kalmış ve ihmal edilmiş dere yataklarında, dere ıslahı ve diğer hususlarla ilgili çalışmalarda ve burası gibi belki hiç akla gelmeyecek şekilde orada metruk bir şekilde duracakken etkin, yeşil alanlara dönüşmesi konusunda devrim gibi bir dönemi yaşattığımızı düşünüyorum” dedi.

Çekmeköy’de yağışlı havalarda sel ve taşkın sorunlarına neden olan Serindere’deki dere ıslahı ve altyapı çalışmalarını bugün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ziyaret etti. Yaşam vadisine dönüştürülen alanla ilgili İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa ile Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Kahraman’dan bilgi alan İmamoğlu, göreve geldikleri andan itibaren İstanbul’un kenara itilmiş sorunlarına dönük çözümler geliştirdiklerini söyledi. İmamoğlu, “Özellikle dere yatakları, zaman içerisinde metruk kaldıkça işgallere uğramış, yapılaşmalar artmış ve korunması gereken bu sahalar, ne yazık ki çok yıllar yıllar geçerek yerleşime açılmış. Tabii dereler korunmadığı takdirde, su yatakları korunmadığı takdirde, onların barajlara ulaşması, erişmesi engelleniyor. Çevre kirliliği başlıyor ve bugün belki de kuraklığın yoğun yaşandığı ülkemizde, şehrimizde, iklim değişikliği hususunda gerekeni yapmamış oluyoruz” dedi.

Ekrem İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İSTANBUL’UN MAKUS TARİHİNİ TERSİNE ÇEVİRMEK İSTEDİK: İstanbul’un bu makus tarihini tersine çevirmek istedik. Ben, buraya ilk geldiğim dönemi hatırlıyorum başkanlarımız, meclis üyesi arkadaşlarımız ve Çekmeköylü hemşerilerimizle. İSKİ’nin burada bir çalışma yapma mecburiyetinden bahsedilmişti. Bir de orada bir kısım kamulaştırma ve bunun gibi hususlarla ilgili konuşmuştuk. Tabii geçmişin birikmiş sorunlarını bir anda çözmek mümkün olmuyor ama gerçekten 4 yıldır buraya arkadaşlarım yoğun bir emek verdiler. Bugün gelinen noktada Rahmi Demir Kent Ormanı, belki de İstanbul’un en nitelikli, doğal, içinde oraya aykırı hiçbir şey olmayan, çok kimlikli, insanların gelip keyifle spor yaptıkları, yürüyüş yaptıkları, oksijen topladıkları bir alana dönüştü. İlavesinde, hiç yoktan 83 bin metrekarelik dere ıslahının yanı sıra bir yaşam vadisini de bu şehre katmış olduk. Arkadaşlarımın yine özenli çalışmasıyla 55 bin metrekarelik Muhsin Yazıcıoğlu Mesire Alanı’nın da buraya eklenmesiyle beraber 83 bin sayısı, çok yakın zamanda 140 bin metreye yakın bir alana ulaşacak. Rahmi Demir’le karşılıklı ve uzunlamasına, dere boyu çok keyifli bir yaşam vadisini Çekmeköylü hemşerilerimle paylaşmış olacağız.

ATIK SU MESELESİNİ KÖKTEN ÇÖZÜYORUZ: Biz, buralar gibi henüz çok fazla dokunulmamış alanları dönüştürüp etkin yeşil alanlar hâline getirirken bir yandan uzun zamandır unutulmuş olan, özellikle Ayamama gibi şehrin göbeğinde, ihmal edilmiş, dönem dönem su baskınlarıyla ve ne yazık ki can kayıplarıyla anılan alanlarda da yoğun bir çalışma sürdürüyoruz. Buralarda da hem atık su meselesini kökten çözüyoruz hem yağmur sularının yine kendi doğal akışında ya denize ya barajlara akmasını sağlıyoruz. Bir nevi bu şehirdeki külfetli bir biçimde atık su arıtma tesislerine aktarılan yağmur sularını da bu külfetin dışına çıkartmış, yani doğanın kendi akışının düzenini sağlamış oluyoruz. Bu bağlamda iddiayla ifade ediyorum ki, İSKİ olarak İstanbul’un 39 ilçesinde, şehrin göbeğinde kalmış ve ihmal edilmiş dere yataklarında, dere ıslahı ve diğer hususlarla ilgili çalışmalarda ve burası gibi belki hiç akla gelmeyecek şekilde orada metruk bir şekilde duracakken etkin, yeşil alanlara dönüşmesi konusunda devrim gibi bir dönemi yaşattığımızı düşünüyorum.

İSKİ, YEŞİL ALANA DA YATIRIM YAPAN BİR KURUM HÂLİNE DÖNÜŞTÜ: İSKİ kurumumuz, bu dere yataklarının ana sorumlusu ama ilk defa bir vizyon katarak bu tarz alanları yeşil alana da dönüştürme meselesinde yatırım yapan bir kurum hâline geldi. İlavesinde Ağaç A.Ş gibi iştirakimiz var. Bu iş birliğini yine yüklenicilerimizle, çalışanlarımızla gurur duyacağımız, yıllar sonra ‘Bu adımları biz atmıştık’ deyip ve bu vadileri, gökyüzünden baktığımızda yemyeşil hatlar hâline getirdiğimizi inşallah anlatacağız ve burada mutlu kentlileri, çocuklarımızı, gençlerimizi, hanımefendileri, beyefendileri görüyor olacağız. Hem Çekmeköy’e hem de İstanbul’umuza hayırlı, uğurlu olsun.”

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli