DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2047218-2.23537%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Ekrem İmamoğlu Saldırının Düzenlendiği Santa Maria Kilisesi’ne Gitti

Ekrem İmamoğlu Saldırının Düzenlendiği Santa Maria Kilisesi’ne Gitti

ABONE OL
Ocak 28, 2024 15:57
Ekrem İmamoğlu Saldırının Düzenlendiği Santa Maria Kilisesi’ne Gitti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, silahlı saldırı sonrasında İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne geldi. Burada konuşan İmamoğlu, “Hem ulusal hem uluslararası olarak hassas bir dönemdeyiz, bu yönüyle de süreci takip ediyoruz. Emniyet yetkililerimiz teyakkuz halinde. İki saldırgan olduğu gözüküyor, maskeli şekilde girerek saldırıyı yapıp kaçtıkları gözüküyor” dedi.

İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne pazar ayini sırasında maskeli iki kişi kilise avlusunda ateş açtı. Kurşunların hedefi olan bir kişi yaralandı. Olay sırasında kilisede büyük panik yaşandı. Bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Saldırganlar ise olay yerinden yaya olarak kaçtı.

İstanbul Valisi Davut Gül, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç saldırının olduğu kiliseye geldi.

İmamoğlu olay yerini inceledikten sonra basın mensuplarına şunları söyledi:

“HASSAS BİR DÖNEMDEYİZ, SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ: Üzgünüz, İstanbul tarihi boyunca bütün farklı inançlara ve etnik kökenlere ev sahipliği yapmış bir şehir. Bu yönüyle bugün yapılan saldırıyı elbette kınıyorum. Kaybettiğimiz vatandaşımız için de başımız sağ olsun. Burada sayın Peder’i ziyaret ettim kendisine başsağlığı dileklerimi ilettim aynı zamanda hepimize başsağlığı dileyerek bu acının hepimize ait olduğunu dile getirdim. Hem ulusal hem uluslararası olarak hassas bir dönemdeyiz, bu yönüyle de süreci takip ediyoruz. Emniyet yetkililerimiz teyakkuz halinde. İki saldırgan olduğu gözüküyor, maskeli şekilde girerek saldırıyı yapıp kaçtıkları gözüküyor. İnşallah en kısa zamanda saldırganlar tutuklanır ve olay gün ışığına çıkar ve aydınlanır.

DAYANIŞMAMIZ BARIŞIMIZIN EN BÜYÜK TEMİNATI: Cemaatin içinde bulunan 30’un üzerinde vatandaşın ibadet ettikleri anda bir vatandaşımıza denk geliyor, diğer vatandaşlarımızı Allah korumuş. İçeride yabancı Misyon Şefi ve ailesi de bulunduğu bilgiler arasında, onlara da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Süreci biz de yerel yönetim olarak İstanbul Belediyesi olarak takip ediyoruz. Kendilerinin yanında olduğumuzu dile getirdik. Dayanışma, işbirliği birlikte uluslararası mesaj, bütünlükçü yapımız bizim barışımızın en büyük teminatı.”

Maskeli iki kişinin silahlı saldırısında yaralanan C.T. kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı ve yaşamını yitirdi. Kilise çevresinde geniş güvenlik koridoru oluşturan polis ekipleri, olayla ilgili inceleme başlattı. Kaçan saldırganların yakalanması için de çalışmalar sürüyor.

Soruşturma için bir başsavcıvekili ile iki savcı görevlendirilirken, saldırıyla ilgili olarak haberler ve sosyal medya için yayın yasağı getirildi.”

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli