DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045283-2.62871%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Ekrem İmamoğlu Depremzedelere Sarılarak Kimsesiz Ve Sahipsiz Kalmayacaklarını Söyledi

Ekrem İmamoğlu Depremzedelere Sarılarak Kimsesiz Ve Sahipsiz Kalmayacaklarını Söyledi

ABONE OL
Şubat 13, 2023 17:37
Ekrem İmamoğlu Depremzedelere Sarılarak Kimsesiz Ve Sahipsiz Kalmayacaklarını Söyledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin en ağır sonuçlarını yaşayan Hatay’da Samandağ ve Defne ilçelerini ziyaret ederek, afetzedelerin sorunlarını dinledi, taleplerini not aldı. İmamoğlu, daha sonra Hatay AFAD Merkezi’ni ziyaret ederek vatandaşların onlara yönelik şikâyet, sorun ve taleplerini iletti. İmamoğlu, bölgedeki ziyaretleri sırasında kendisine “Kimsesiz kaldık” diye sarılarak ağlayan bir vatandaşa, “Hiç kimse kimsesiz ve sahipsiz kalmayacak” cevabını verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem felaketini yaşayan Hatay’ın Samandağ ve Defne ilçelerini, CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Serkan Topal, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ile birlikte ziyaret etti.

İMAMOĞLU, AFAD MERKEZİNİ DE ZİYARET ETTİ

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz rehberliğinde ilçeyi dolaşan İmamoğlu, depremzedelerin acısına ortak oldu. İBB Genel Sekreter Yardımcıları Arif Gürkan Alpay ve Murat Yazıcı, ilçede yapılan çalışmalar hakkında İmamoğlu’nu bilgilendirdi. Acılı vatandaşlara taziyelerini ve geçmiş olsun dileklerini ileten İmamoğlu, daha sonra Samandağ Belediyesi önüne kurulan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Koordinasyon Merkezi’ne gitti.

AFAD ÇALIŞANLARI VE DEPREMZEDELER BAZ İSTASYONU İSTEDİ

Emeklerinden dolayı çalışanlara teşekkür eden İmamoğlu, depremzedelerden gelen talepleri dinledi. Hem AFAD çalışanlar hem de vatandaşlar, bölgede önemli bir iletişim sorunu olduğunu ifade ederek, acil olarak baz istasyonu istedi. Samandağı’nın ardından Defne’ye geçen İmamoğlu, Belediye Başkanı İbrahim Güzel ile birlikte ilçeyi ziyaret etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan aş evi ve barınma alanındaki yemek sırasında bekleyen depremzedelerle sohbet eden İmamoğlu, vatandaşlardan gelen sorunları dinledi.

VATANDAŞLAR AFAD’IN BÖLGEYE GEÇ GELDİĞİNİ SÖYLEDİ

Vatandaşlar, İmamoğlu’nu burada, “İyi ki varsınız Başkanım. Hep olun. Allah razı olsun” sözleriyle karşıladı. Bazı vatandaşlar, İBB Başkanı’na sarılarak ağladı. İmamoğlu depremzedelere, “Ne demek. Boynumuzun borcu. Hep buradayız. Hep yanınızda olacağız” sözleriyle karşılık verdi.

Vatandaşlar, AFAD’ın bölgeye geç geldiği yönündeki şikayetlerini İmamoğlu’na aktardı. İmamoğlu, vatandaşların, “Niye geç kalındı” isyanlarını, “Onları da sorguluyoruz” şeklinde yanıtladı. Bazı vatandaşlar da İmamoğlu’na “Ne varsa, sizde var” dedi.

“ÖLÜLERİMİZ İÇERİDE KOKUYOR”

İmamoğlu, çadır eksikliğinden yakınan vatandaşlara, “AFAD’a gidiyorum, söylediğinizi konuşacağım” karşılığını verdi. Bir başka vatandaşın, “Kaç gün oldu, daha AFAD gelmedi buraya. Ölülerimiz içeride kokuyor. Yani biz yok olduk. Bizi kaderimize terk ettiler. Başka illerden gelenler var. Hepsinden Allah razı olsun. Sizden de gördük. Ama AFAD gelmedi buraya. 16 kişi gömdüm ailemden. Bu insanlara kimse sahip çıkmadı. Sadece biz bizeyiz. Bizden başka kimsemiz yok, olmadı da” sözleri, deprem anında ve sonrasında yaşanan dramı ortaya koydu.

İMAMOĞLU, BÖLGEDEKİ ÇALIŞMALARA KATILAN İSTANBUL İTFAİYESİ EKİPLERİNİ DE ZİYARET ETTİ

İBB Başkanı, bölgede çalışmalarını sürdüren İstanbul İtfaiyesi ekiplerini de ziyaret etti. İstanbul İtfaiyesi ekipleri, Defne’de 224 vatandaşı enkaz altından canlı çıkardıkları bilgisini paylaştı. İmamoğlu, kendisine, “Sizin desteğiniz bizi güçlendiriyor” şeklinde seslenen çalışanlara, “İyi ki varsınız. Oturup, dertleşeceğiz” dedi. Başka kurumlardan gelen arama-kurtarma ekipleriyle sohbet eden İmamoğlu, “Dayanışmanın en güzel örneklerini veriyorsunuz. Allah razı olsun bütün ekiplerden. Elinize, emeğinize sağlık” şeklinde konuştu.

“HEP BERABER AYAĞA KALKACAĞIZ”

Kendisine sarılarak evladı ile 5-6 kişinin enkaz altında olduğunu söyleyen bir depremzede İmamoğlu’na “Gidip kurtarmıyorlar” dedi. Ağlayan anneyi sakinleştirmeye çalışan İmamoğlu gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. Ağlayan bir başka depremzedeyi de İmamoğlu, “Beraber ayağa kalkacağız. Kurban olurum sana. Hep beraber ayağa kalkacağız, tamam mı? Geçmiş olsun. Ayakta kal, güçlü ol, tamam mı” sözleriyle teskin etmeye çalıştı. İmamoğlu, başka bir depremzedenin, “Sizi görmek güç verdi bize” sözlerine ise “Sağ ol. Ne mutlu bana. Gene buradayız, geleceğiz Yanınızdayız. Hiç yalnız kalmayacaksınız. Güçlü olun. Hep beraber ayağa kalkacağız. Hiç kimsenin kimsesizliği yok burada, tamam mı” karşılığını verdi.

HATAY AFAD MERKEZİ’Nİ ZİYARET EDEREK SORUN VE TALEPLERİNİ İLETTİ

Samandağ ve Defne ziyaretlerinin ardından Hatay AFAD Merkezi’ne giderek, yetkililerle bir araya gelen İmamoğlu, vatandaşların onlara yönelik şikayet, sorun ve taleplerini iletti.

 

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli