DOLAR 32,2980 0.1%
EURO 35,0310 0.11%
ALTIN 2.454,960,37
BITCOIN 20045870.46516%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:05

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Cumhur İttifakı Ortağı Fatih Erbakan’dan Zamlara Tepki

Cumhur İttifakı Ortağı Fatih Erbakan’dan Zamlara Tepki

ABONE OL
Temmuz 16, 2023 21:36
Cumhur İttifakı Ortağı Fatih Erbakan’dan Zamlara Tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, akaryakıta yapılan özel tüketim vergisi (ÖTV) zammını eleştirerek; “Dolaylı vergilere yapılan yüksek artışlar artık vatandaşlarımızı ezen ve kabul edilemez noktalara gelmiştir” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın benzin ve motorinde ÖTV’yi artıran ve KDV’si ile akaryakıt litresinin 6 TL artmasına yol açan kararı dün gece yürürlüğe girdi. Akaryakıtta litrede 6 TL’lik artışın, nakliye maliyeti nedeniyle çok geniş bir yelpazede zam olarak dönmesi bekleniyor.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’den sonra Cumhur İttifakı’nın bir diğer ortağı Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ÖTV zammını eleştirdi.

Erbakan’ın paylaşımı şu şekilde:

“KDV oranlarında yapılan zamlar ve her türlü vergi ve harçlara getirilen yüksek artışların ardından son olarak dün gece itibari ile akaryakıtta ÖTV oranına getirilen fahiş artış ile birlikte “dolaylı vergilere yapılan yüksek artışlar” artık vatandaşlarımızı ezen ve kabul edilemez noktalara gelmiştir.

Bütçe açığının KDV, ÖTV ve çeşitli harçlar gibi dolaylı vergilere yapılan yüksek artışlarla karşılanmaya çalışılması mal ve hizmetlerde yüksek zamlara sebebiyet vermekte, yüksek enflasyonu tetiklemekte ve vatandaşlarımızın alım gücünü iyice zayıflatmaktadır. Bununla birlikte asgari ücrete ve memur maaşlarına yapılan zamlar, bu yapılan yüksek oranlı vergi artışları ve enflasyon neticesinde eriyip gitmiş, vatandaşlarımızın mağduriyetlerine çözüm olamamış ve ceplerdeki yangını söndürmemiştir.

Bütçe açığının faturasını vatandaşlara kesen bu uygulamalardan bir an evvel vazgeçilmelidir. Bunun yerine kamuda tasarruf tedbirleri ivedilikle alınmalı ve güçlü bir şekilde uygulanmalıdır. Kamuda israf bitirilmelidir.”

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli