DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20829061.28493%
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Cilt Lekelerine Çözüm, Cilt Lekelerinin Tedavisinde Doğal Yöntemler

Cilt Lekelerine Çözüm, Cilt Lekelerinin Tedavisinde Doğal Yöntemler

ABONE OL
Nisan 1, 2023 14:19
Cilt Lekelerine Çözüm, Cilt Lekelerinin Tedavisinde Doğal Yöntemler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Cilt Lekelerine Çözüm, Cilt Lekelerinin Tedavisinde Doğal Yöntemler

Saça, cilde renk veren pigmentlerden birisi de melanin adlı pigmenttir. Bu pigmentin artışı cilt kanserine yakalanma riskini azaltırken aynı zamanda cildin UV ışınlarından da korunmasına yardımcı olur. Melanin azlığı cilt renginin açılmasına sebebiyet verirken, belirli bir bölgede yoğunlaşması ise cilt lekeleri ile karşı karşıya kalmamıza sebep olur. Cilt lekelerinin tedavisinde doğal yöntemler cilt sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır.

Cilt Lekeleri Neden Olur?

Cilt lekelerinin oluşumu tek bir sebebe bağlı değildir.
Aşağıda cilt lekesi oluşumuna etki eden bazı faktörler verilmiştir;
Uzun süre güneş ışığına maruz kalmak,
Belirli antidepresanlar, doğum kontrol hapları hatta bazı antibiyotikler,
İçeriği dikkate alınmadan kullanılan bazı kozmetik ürünleri,
Bilinçsizce uygulanan peelingler,
Cilt enfeksiyonu gibi geçirilen bazı hastalıklar,
Cilt lekelerine olan genetik yatkınlık,
Yaşlılık,
Hamilelik,
Baharatlı ve yağlı yiyeceklerin aşırı tüketimi,
Sıkılan sivilcelerin oluşturduğu izleri,
Hormon tedavilerine uzun süre devam etmek bu sayılan maddeler cilt lekesinin oluşumunda etki eden başlıca faktörlerdir.
Cilt Lekeleri Türleri Nelerdir?
Cilt lekeleri sonradan oluşabileceği gibi doğuştan da var olabilir. Buna melanosit hücrelerinin cildin belli bölgelerinde yoğunlaşması sonucu ortaya çıkan çilleri örnek verebiliriz. Bu çiller sarı yahut kahverengi olarak karşımıza çıkabilir. Yüz, sırt, el bölgelerinde daha fazla karşılaşabileceğimiz bu çiller güneşe fazla maruz kalındığında koyu renklere bürünmektedir.
Doğuştan var olabilecek cilt lekelerine damarsal ve pigmente şeklinde ikiye ayrılan doğum lekelerini de örnek olarak gösterebiliriz. Bu lekeler kahverengi, siyah ya da gri renklerinde karşımıza çıkabilir.
Vitiligo olarak adlandırılan cilt lekeleri melanosit hücrelerinin yeteri kadar üretilmemesi yahut bu hücrelerin ölmesi sonucunda oluşur. Bu lekeler süt beyazı rengindedir.
Sık karşılaşılan sedef, egzama gibi deri döküntüleri de leke oluşumuna sebep olan etkenlerdendir.

Cilt Lekeleri Doğal Yöntemlerle Nasıl Geçer?

Leke tedavilerine cilt sağlığı açısından doğal tedavi yöntemleri uygulanmalıdır. Bu tedavi yöntemleri karşımıza genellikle kür yahut maske şeklinde gelmektedir. En çok tercih edilen yöntemler; maydanoz ve yoğurt kürü, limon ve kafur yağı ikilisi, güllü kil maskesi, limon ve maydanoz kürü, aloe vera maskesi, salatalık maskesi, zerdeçal maskesi, ballı limon maskesi ve Asya bölgesinde yaşayan kadınların vazgeçilmezi olan pirinç suyu ve yulaf unudur.
Bu maskeler dışında her gün yatmadan bir şişenin yarısına elma sirkesi diğer yarısına da içme suyu eklenir ve bir pamuk yardımıyla lekelerin bulunduğu bölgeye sürülürse gözle görülür sonuçlar elde edilebilir. Hatta bu toniğe birkaç damla limon suyu eklenirse daha verimli bir etki alınabilir.

Cilt Lekelerine Karşı Hangi Önlemler Alınabilir?

Özellikle yaz aylarında güneşe fazla maruz kalma sonucu oluşan cilt lekelerinin önlenmesi için ıslak cilt üzerine güneş kremi kesinlikle sürülmemelidir. Güneş kremi dışarı çıkmadan en az yarım saat önce sürülmeli ve yaklaşık olarak 20 dakikada bir yenilenmelidir.
İçeriğinde ultraviyole A ve B bulunan ürünler kullanılması da derin lekelerin giderilmesinde büyük rol oynamaktadır. Bunun dışında teknolojik aletlerden gelen UV ışınları da cilt lekelerine sebep olmaktadır. Bunun için belli aralıklar ile teknolojik cihazlara yaklaşık 20 dakika ara verilebilir.

 

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli