DOLAR 32,2064 0%
EURO 35,0156 0.01%
ALTIN 2.507,530,29
BITCOIN 21554290.15426%
İstanbul
19°

AÇIK

20:27

AKŞAMA KALAN SÜRE

CHP’li Erhan Adem: “Önlem alınmazsa yakında süt ve süt ürünleri kuyumcu dükkanlarında satılmaya başlayacak”

CHP’li Erhan Adem: “Önlem alınmazsa yakında süt ve süt ürünleri kuyumcu dükkanlarında satılmaya başlayacak”

ABONE OL
Aralık 19, 2023 14:00
CHP’li Erhan Adem: “Önlem alınmazsa yakında süt ve süt ürünleri kuyumcu dükkanlarında satılmaya başlayacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

CHP Tarım ve Orman Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, “Önlem alınmazsa yakında süt ve süt ürünleri kuyumcu dükkanlarında satılmaya başlayacak” açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, bugün yaptığı yazılı açıklamada; son bir yıl içerisinde yem ve ilaç fiyatları başta olmak üzere girdi maliyetleri yüzde 150’nin üzerinde artış gösterdiğini belirtti. Adem, önlem alınmadığı takdirde özellikle önümüzdeki süreçte süt üretiminin önemli oranda düşeceğini ve süt ile süt ürünleri fiyatlarının astronomik rakamlara ulaşacağını dile getirdi. Adem’in açıklaması şöyle:

“Süt çiftliklerindeki son 40 günde yaşanan 5 adet zam, yem fiyatlarını yüzde 18 oranında arttırarak sektörü adeta sarsmış durumda. 19 proteinli süt yemi, 9 Kasım’da 8.14 TL olan birim fiyatından, 18 Aralık’ta 9.64 TL’ye yükselerek yüzde 18,4’lük tırmanışıyla sektörde alarm zillerini çaldırmıştır. Artış, sektördeki üreticilerin karşı karşıya kaldığı maliyet artışlarını dramatik bir şekilde ortaya koymaktadır.

Artan yem maliyetleri, süt üreticileri üzerinde ekonomik olarak ciddi bir baskı oluşturarak sektördeki sürdürülebilirliği tehlikeye atmakta. Sektör temsilcileri, sürekli artan maliyetlerin, üreticilerin kar marjlarını sıkıştırdığını, üretimdeki maliyetlerin hızlı artışının, tüketiciye yansıyan pahalılığın ana nedeni olduğunu vurguladı. Bu maliyet artışları, süt üreticilerini ve sektörü ekonomik olarak sıkıştırıp, sürdürülebilirliği tehlikeye atmaktadır. Artan yem maliyetleri, sektördeki oyuncuların kar marjlarını erozyona uğratmakta ve gelecekteki faaliyetleri riske sokmaktadır.

Son alınan kararla birlikte çiğ süt fiyatlarına bir kez daha zam yapılması, süt endüstrisindeki maliyetlerin artışının altını çiziyor. Bu durum, 5 litrelik sütün fiyatının 120 TL’ye kadar çıkmasına sebep olurken, tüketiciler arasında süt ve süt ürünlerine gelecek olası zamların endişesi giderek artıyor.

Süt ürünlerindeki zamlar, yeni yılda da devam ederek tüketiciyi daha da zorlayabilir. Bu gelişmeler, süt ürünleri piyasasının gelecekteki seyrine yönelik belirsizlikleri de beraberinde getiriyor. Önlem alınmazsa yakında süt ve süt ürünleri kuyumcu dükkanlarında satılmaya başlayacak.”

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli