DOLAR 32,2947 0.09%
EURO 34,8741 0.34%
ALTIN 2.402,400,40
BITCOIN 1986479-1.57206%
İstanbul
20°

KAPALI

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

CHP’li Cevdet Akay: ‘İktidar bir koli yumurta için yurttaşı kredi kartına muhtaç etti’

CHP’li Cevdet Akay: ‘İktidar bir koli yumurta için yurttaşı kredi kartına muhtaç etti’

ABONE OL
Şubat 19, 2024 11:20
CHP’li Cevdet Akay: ‘İktidar bir koli yumurta için yurttaşı kredi kartına muhtaç etti’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Karabük’te pazarcı esnafını ziyaret etti. Pazarda kredi kartıyla yumurta satışının başladığına dikkat çeken Akay, “Geçim o kadar zorlaştı ki yumurtayı dahi nakit parayla alacak gücü kalmadı. Bundan dolayı da vatandaşlarımız yumurtayı bile artık kredi kartına borçlanarak alıyor. ‘Yedi sente muhtaç ülkemizi bugünlere getirdik’ diyen iktidar, 75 liralık bir koli yumurta için vatandaşımızı kredi kartına muhtaç etti” dedi.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Karabük’te yazarcı esnafını ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

“VATANDAŞ O KADAR KÖTÜ DURUMDA Kİ BORÇLANARAK YUMURTA ALIR HALE GELDİ”

Milletvekili Akay’ın konuştuğu pazarcı esnafı, “Vatandaşın alım gücü maalesef kalmadı. Yumurta, fakirin evine giren en ucuz ürünken onun fiyatı bile uçtu. Yumurtayı maliyetinin altında satmamıza rağmen vatandaş nakit parayla evine yumurta dahi götüremiyor. Vatandaşın bu acı durumuna üzüldüğümüz için kredi kartıyla satış dönemini başlattık. Vatandaş o kadar kötü durumda ki borçlanarak yumurta alır hale geldi” dedi.

“İKTİDAR 75 LİRALIK BİR KOLİ YUMURTA İÇİN VATANDAŞIMIZI KREDİ KARTINA MUHTAÇ ETTİ”

Akay da “Emekli vatandaşlarımızın nüfus yoğunluğuna göre en çok yaşadığı ikinci şehir olan seçim bölgem Karabük’te emeklilerimiz yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor. Geçim o kadar zorlaştı ki yumurtayı dahi nakit parayla alacak gücü kalmadı. Bundan dolayı da vatandaşlarımız yumurtayı bile artık kredi kartına borçlanarak alıyor. Vatandaşlarımız iktidarın yanlış politikaları karşısında ezilirken her geçen gün daha da yoksul bir hale geliyor. Satıcı ise aylık yüzde 4.5’den kredi kartı komisyonu ödemek zorunda kalıyor. 2018 yılından bu yana, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin çarpıklığı vatandaşlarımızı daha da yoksullaştırmış durumda. ‘Yedi sente muhtaç ülkemizi bugünlere getirdik’ diyen iktidar, 75 liralık bir koli yumurta için vatandaşımızı kredi kartına muhtaç etti” ifadelerini kullandı.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

    En az 10 karakter gerekli