DOLAR 32,3740 0.15%
EURO 35,0540 -0.12%
ALTIN 2.324,060,21
BITCOIN 2266965-0.28612%
İstanbul
17°

AÇIK

16:45

İKİNDİYE KALAN SÜRE

CHP’li Başarır: Milyonlarca İnsan Açlık Sınırının Altında Yaşıyor

CHP’li Başarır: Milyonlarca İnsan Açlık Sınırının Altında Yaşıyor

ABONE OL
Eylül 29, 2022 12:51
CHP’li Başarır: Milyonlarca İnsan Açlık Sınırının Altında Yaşıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Sayıştay raporuna yansıyan Cumhurbaşkanlığı giderlerindeki artışları eleştirdi. Başarır, “Milyonlarca insan açlık sınırının altında yaşıyor ama Saray’ın 1 milyon 870 bin lira olan içecek gideri, 2 milyon 813 bin liraya çıkmış. Yani 1 milyon artmış, tasarruf yok” dedi.

Ali Mahir Başarır, bugün yaptığı açıklamada, Sayıştay’ın dün yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Denetim Raporu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Başarır, şunları söyledi:

“Üç tane ilginç harcama kaleminden bahsedeceğim, gerçekten içimizi acıtıyor. Milyonlarca insan açlık sınırının altında yaşıyor ama Saray’ın 1 milyon 870 bin lira olan içecek gideri, 2 milyon 813 bin liraya çıkmış. Yani 1 milyon artmış, tasarruf yok.

“BEYEFENDİ, SEN NE YETİŞTİRİYORSUN”

En ilginci zirai giderler. Geçen sene 9 milyondu, şaşırmıştık. Ne yetiştirdiğini sormuştuk Beyefendi’nin. Şimdi 9 milyon TL olan geçen seneki giderler, 46 milyon TL olmuş. Sorsak; ‘gübre, ilaç, tohum mazottaki artışlar’ diyecekler. Peki bu ülkenin çiftçilerine neden kızıyorsunuz? Tabii ki bu ülkenin çiftçisi sırtını 85 milyona dayayıp onun vergilerinden bu parayı alamıyor ama Saray alıyor. Evet, duyun, zirai giderleri 5 kattan daha fazla artmış ve yine soruyorum; Beyefendi, sen ne yetiştiriyorsun? Sen nasıl bir çiftçisin, giderin bu kadar artıyor?

“5 MİLYON OLAN TUHAFİYE GİDERLERİ 15 MİLYON OLMUŞ”

Gelelim yine ilginç olan giyecek, tuhafiye giderlerine. 5 milyon olan tuhafiye giderleri, 15 milyon olmuş. Üç kat artmış. Benim ülkemde milyonlarca vatandaş çocuğuna çanta alamıyor, çocuğunun okul tişörtünü alamıyor. Şu anda geldiğimiz nokta gerçekten utanç vericidir. Giderleri kısması gereken Beyefendi, tasarruf yapması gereken Beyefendi, neden konuşmuyorsun bunları? Ben, dün karşına aldığın üç gazeteciden, bu giderleri sana sormasını beklerdim. Ama Zafer Şahin’de, Ahmet Hakan’da, Abdülkadir Selvi’de nerede o yürek?”

ANKA GÜNCEL

En az 10 karakter gerekli