DOLAR 32,5849 0.3%
EURO 35,0500 0.21%
ALTIN 2.458,750,94
BITCOIN 20983510.58393%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Bulut Sunucu (Cloud Sunucu) Nedir Ne İşe Yarar?

Bulut Sunucu (Cloud Sunucu) Nedir Ne İşe Yarar?

Bulut sunucu ile dijital dünyadaki yerinizi hızlı bir şekilde almaya ne dersiniz? Üstelik bulut sistemleri; yaşamı kolaylaştıran, ihtiyaçları karşılamada daha kaliteli çözümler sunan ve teknolojik dönüşüme zemin hazırlayan bir kavram oluyor.

ABONE OL
Nisan 23, 2022 13:28
Bulut Sunucu (Cloud Sunucu) Nedir Ne İşe Yarar?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

En basit ifadesiyle sistem odasında saklanan verilerin fiziksel bir ortam yerine dijital bir alanda muhafaza edilmesi olan bulut sistemler gitgide daha çok tercih ediliyor. Trende ayak uydurmaktan ziyade ihtiyaçlara daha doğru çözümler sunan bir seçenek olarak tercih edilen bu sistemin getirdiği pek çok yenilik/avantaj vardır.

Bulut Sunucu Nasıl Kurulur?

Cloud server son derece kolay adımlar ile kullanımınıza hazırdır.

  1. Adım: Uygulamayı Seç
  2. Adım: Sunucu Kur
  3. Adım: Kullan

Bulut Sunucu Özellikleri ile Dijital Dünyaya Keşfetmeye Hazırsınız!

Tek Tıkla Kurulum

Siparişinizi oluşturduktan sonra tek tıkla bulut server kurulumunu yapabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kolay Yönetim Paneli

Türkçe ve kolay yönetim paneli ile verilerin kontrolü çok daha kolay.

Hazır Bulut Uygulamaları

Seçilen uygulamaları göre sunucu da otomatik hazır kurulum desteği oluşmaktadır.

%100 SSD Platform

%100 SSD disklerdeki barındırma sayesinde yüksek performans elde edilir.

Yedekleme Seçenekleri

Otomatik ve manuel bir şekilde yedekleme seçenekleri bulunmaktadır.

Yedekten Kurulum

Var olan verilerin tek tıkla yeniden kurulması sağlanır.

Nvme.2 Disk Altyapısı

SSD’lerden 5 kat daha hızlı olan bu diskler ile çok daha hızlı serverlara sahip olabilirsiniz.

Dedike Kaynaklar

Cloud server ile sanallaştırılan gerçek kaynaklar vardır. Bu kaynakları sadece siz kullanabilirsiniz.

Sunucu Taşıma

Uyumu paneller arasında sunucunuzun taşınmasını sağlayabilirsiniz.

7/24 Destek

Cloud server ve diğer hizmetler ile ilgili bir sorun yaşadığınızda 7/24 destek ekibinin hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Neden Bulut Sistemini Kullanmalısınız?

Teknolojiye ayak uydurmak bulut kullanımı için akla gelen ilk nedenlerden bir tanesi olsa da aslında kurum/şirketler için oldukça farklı nedenlerden söz edilebilir. Her kurum/şirket kendi içinde yaşadığı zorlukları aşmak adına bulut çözümlerinden faydalanır. Aşağıda sizler için sıraladığımız nedenler en çok karşılaşılanlar olurken sizin bulut ile buluşma nedeniniz bambaşka olabilir. İşte bulut çözümlerinden faydalanmak için en geçerli nedenler!

Siber Saldırılara Karşı Güvenlidir

Sistem odası, verilerin fiziksel olarak saklanması açısından daha güvenilir bir ortam oluşturuyor düşüncesi ortaya çıksa da gerçekler çok farklıdır. Sistem odası siber saldırılara karşı daha hassas ve güvensizdir. Bu durumda sistem odası ile riske girmek yerine şirket/kurumların daha güvenli bir seçenek olan bulut sistemi tercihinde bulunmak değerli olacaktır.

Fiziksel Riskleri En Aza İndirir

Verilerinizle ilgili karşılaşabileceğiniz ilk tehdit siber saldırılar olarak düşünülse de sel, deprem ve yangınlar verilerinizi tehdit eden başka etmenlerdir. Özellikle doğa olaylarının çok sık yaşandığı bölgelerde hizmet veren kurum/şirketler için bu tür riskleri göze alarak bulut sistemi kullanmak çok değerlidir. Sistem odasının yangın, sel ya da deprem sonrasında bertaraf olması kurum/şirketin de ciddi sorunlarla karşılaşmasını kaçınılmaz kılar.

Veri Depolama Maliyetleri Düşer

Şirket/kurum içerisinde verilerin depolanması için kurulan bir sistem odası sınırlı ölçüde hizmet sunar. Bu durumda yeni veriler için yeni yatırımlar yapmak ve sistem odasını geliştirmek gerekir. Ancak bulut sistemlerinde bu tür yatırım ve zorluklarla karşı karşıya kalmak söz konusu değildir. İhtiyaç duyulan alanın ayrıcalıklarıyla tahsis edilmesi ve kullanılması sadece dakikalar alacaktır.

Verimliliği Arttırır

Sistem odasında depolanan verilerin sistem odasında meydana gelen sorunlar nedeniyle zaman zaman erişilmez olduğu açıktır. Bu durumda veriye ulaşamayan şirket/kurum personeli iş süreçlerini sürdüremez. İş akışının durması, verimliliğin azalması ve müşterilere hizmet sağlamanın aksamasına neden olacak bu tür sorunlar bulut sistemlerinde kesinlikle yaşanmayacak durumlardır. Veriye ulaşmada hız ve performans çok iyi standartlardadır. Üstelik sunulan hizmetlerin iyileştirilmesi adına geliştirmeler yapıldığından amaç daima daha iyiyi elde etmektir.

Hızlı ve Esnek Çözümler Sunar

Sistem odasında depolanan verilere ulaşmak adına sistem odasının yakınında bulunmak gerekir. Fiziksel açıdan daima mümkün olmayan bu durum, iş görüşmeleri içi yurtdışında ya da uzakta olan personel/yöneticiler için çok ciddi bir zorluktur. Ancak bulut sistemi karşılaşılabilecek bu en zorlu durumu dahi ortadan kaldırmayı başarır. Arzu edilen herhangi bir noktada bulut sistemlerine bağlanarak verilerin alınması ve kullanılması mümkün olur. Tabii bu durum, güvenlik açıklarını önlemek açısından çeşitli şifrelemeler ile gerçekleşir.

Yedeklemeyi ve Veri Saklamayı Kolaylaştırır

Veri yedekleme, bilgilerin güvenli bir şekilde saklanması ve veri kaybının önlenmesi açısından gereklidir. Sistem odası tercihinde bulunan kurum/şirketlerim yedekleme için fiziksel bir kaynağa ihtiyacı vardır. Fiziksel olarak zarar görmesi oldukça mümkün olan bu kaynağın güvenliğini sağlamak için çaba sarf etmek yerine dakikalar içerisinde gerçekleşecek bir yedeklemeyi tercih etmek çok daha değerlidir. Bulut sistemi ister manuel ister otomatik bir şekilde verilerinizi yedekler. Üstelik verilerin yedeklenmesinde herhangi bir fiziksel kaynağa da gerek kalmaz!

Her yönüyle işletme/kurum performansını iyileştiren ve kaliteli çözümlere kapı aralayan bulut sistemi geleceğin iş dünyasında vazgeçilmezlerden biri olacak. Geleceği şekillendirirken kaliteli iş ortamlarının da en özel çözümü olacak bulut sistemi pek çok kurumun tercihi olacak!

Sıkça Sorulan Sorular

Bulut sistemi hangi kurum/şirketler için uygun?

Bulut çözümlerinden faydalanmak için özel bir niteliğinizin ya da ciddi bir bütçenizin olmasına gerek yoktur. Şirket ölçeği ve şirketin hizmet sunduğu sektör dikkate alınmaksızın hemen her kuruluş bulut çözümleriyle geleceğini kurtarabilir. Verimlilik, performans, kaliteli hizmet ve düşük giderler gibi bir işletmeyi ayakta tutacak unsurları sağlayacak çözümler için firmamız sayesinde bulut çözümleriyle tanışmaya hazır olun!

Bulut sunucu nedir?

Özel donanım ve yazılımları ile yüksek performanslı bir şekilde çalışan, dinamik bir şekilde ölçülebilir ve ihtiyaçlara uygun hale getirilebilen bir sanal sunucu hizmeti olarak bilinmektedir. Bulut sunucular özellikle teknolojinin giderek değişmesi ve güncellenmesi ile birlikte yoğun bir şekilde talep görmektedir. CloudHosting hizmeti, teknolojik gelişmelerle birlikte insan yaşamında çok özel bir yere sahiptir. Kaliteli, kullanışlı ve bütçe odaklı bir çözüm olarak değerlendirilebilecek olan CloudHosting ile alakalı değerlendirmeleri dikkatle yapmak gerekir.

Bulut sunucuların kurulumu zor mudur?

Hayır. Bulut sunucuların kurulumu son derece basittir. Seçtiğiniz paket dahilinde ücretsiz bir şekilde kurulum gerçekleşir. Kurulum bittiğinde ise bilgilendirilirsiniz.

Bulut sunucu hizmetleri kurumsal işletmelerin ihtiyaçlarını karşılar mı?

Evet, karşılar. %100 yedeklilik sunan cloud server ile kurumsal ihtiyaçlar da karşılanabilmektedir.

Cloud server hangi işletimsistemleirni destekliyor?

Windows 2016, Windows 12R2, Windows 2008R2 işletim sistemleri desteklenir. Bunun yanı sıra Linux cloud sunucularda ise Ubuntu, Debian, CloudLinux ve CentOs dağıtımları desteklenmektedir.

Hangi paketin benim için uygun olduğuna nasıl karar verebilirim?

Herkesin ve web sitesinin kendine has özellikleri ve ihtiyaçları bulunmaktadır. Web sitenizde ne kadar veri olacağını ve ne kadar yük bineceğini hesaplayarak paket seçebilirsiniz. Bununla ilgili destek almak için müşteri temsilcimiz ile iletişime geçmeniz yeterlidir.

Ek kaynak alabilir miyim?

Evet. Bulut sunucularda ek kaynak alabilmeniz mümkündür. Yönetim paneli üzerinden kurumsal satış ekibi ile iletişime geçerek ek kaynak satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Satın aldıktan sonra bulut sunucu hemen kullanılır mı?

Ödeme gerçekleştirildiği anca otomatik kurulum başlar. Bu sayede sunucu kullanıma hazır hale getirilir. Panel ve sunucu konfigürasyonu da otomatik olarak gerçekleştirildiği için bu durum biraz zaman alabiliyor. Mesai saatleri içerisinde sipariş vermeniz durumunda 3 saat içinde sunucu hazır hale getirilmektedir.

Bulut sunucuyu ben mi yöneteceğim?

Evet. Bulut sunucuların yönetimi tamamen müşterilere aittir. Sorun yaşadığınız yerde müşteri temsilcilerimiz ile iletişime geçerek sorunun çözülmesini sağlayabilirsiniz.

Bulut sunucu paketinin özelliklerini değiştirebilmek mümkün mü?

Dilerseniz kendi ihtiyaçlarınız doğrultusunda bulut sunucu paketinin özelliklerinde değişiklikler yapabilirsiniz. Sunucunuz yavaşladığında ram, disk ve işlemci gibi özellikleri artırabilirsiniz. Daha fazla trafik beklediğiniz durumlarda CPU ve Ram kaynağını artırabilirsiniz.

Bulut serverda limitsiz trafik ne anlama gelir?

Cloudservert hizmetlerinde trafik genel olarak gönderilen ve alınan verileri ifade etmektedir. Bu doğrultuda limitsiz trafik, limitsiz veri gönderme ve alma işlemini ifade etmektedir. Limitsiz trafik son derece önemlidir.

Bulut server için özel IP adres alınabilir mi?

Satın alınan cloud server için 1 adet IP alabilirsiniz. Bu IP fiyata dahildir. İhtiyaç duymanız durumunda bizimle iletişime geçerek ekstra özel IP satın alabilirsiniz.

Cloud server teslim süresi ne kadardır?

Cloud server son derece kısa bir süre içerisinde teslim edilmektedir. Kurulum yapıldıktan sonra hemen sonra kullanılabilir hale gelmektedir.

Cloudhosting fiyatları nasıl belirlenir?

Klasik sunucu hizmetlerinden farklı olarak CloudHosting çözümleri ihtiyaçlarınızı tam anlamıyla karşılayacak çözümler arasında kabul edilmektedir. Bu çerçevede dikkat edilmesi gereken en önemli husus olarak fiyatların belirlenmesinde rol oynayan faktörler şu şekildedir.

Sunucu alanı

Cloud Server konusunda en kaliteli çözümleri tercih etmek istiyorsanız öncelikli olarak size en uygun seçenekleri değerlendirmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Sunucu alanı ve kalite odaklı çözümleriyle dikkat çeken alternatifler için yapmanız gereken sadece doğru alan belirlemek ve ihtiyaçlarınıza cevap almaktır. Peki, CloudServer’da alan yetersiz olursa ne olur? Hiçbir problemle karşı karşıya kalmadan beklentilerinize cevap verecek şekilde alanı yükseltmeniz mümkündür. Bu da Cloud ile alakalı en özel seçeneklerdendir.

Kaynak paylaşımı

Kaynak paylaşımı konusunda da dikkatli olmak kaliteli sonuçlar elde etmede özeldir. Çünkü pek çok birey Cloud Server ile alakalı başarılı sonuçlara ulaşamaz. Bunun en büyük nedeni de yanlış tercihlerdir. Siz de bu tür yanlış tercihlerden uzak durmalı ve en kaliteli seçimleri yapmalısınız. Bu sayede hem daha başarılı bir sonuca ulaşabilir hem de kaliteden yana asla taviz vermezsiniz.

 

 

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli