DOLAR 32,2934 -0.15%
EURO 34,8319 0%
ALTIN 2.413,000,82
BITCOIN 2045320-1.80074%
İstanbul
16°

AÇIK

21:47

YATSIYA KALAN SÜRE

Bolu Belediyesi’nden 4 Bin Aileye Her Ay 2 Bin TL Yardım

Bolu Belediyesi’nden 4 Bin Aileye Her Ay 2 Bin TL Yardım

ABONE OL
Ağustos 3, 2022 15:29
Bolu Belediyesi’nden 4 Bin Aileye Her Ay 2 Bin TL Yardım
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Bolu Belediye Meclis Toplantısı Ağustos Ayı Birinci Birleşiminde Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyelerince sunulan ‘4 bin aileye her ay 2 bin TL yardım yapılması’ hakkındaki önerge oy çokluğuyla kabul edilerek, görüşülmek üzere Plan Bütçe ve Çeşitli İşler Komisyonuna havale edildi.

Başkan Özcan’ın başkanlığında toplanan Bolu Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı Birinci Birleşiminde CHP’li meclis üyeleri tarafından, kentteki ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım yapılması konusunu içeren ‘Aile Sigortası’ başlıklı önerge meclise sunuldu. AK Partili Meclis üyesi Kamuran Avcı’nın çekimser oy kullandığı ‘Bolu’da ihtiyaç sahibi 4 bin vatandaşa her ay 2 bin TL yardım yapılması’ hakkındaki önerge oy çokluğuyla kabul edilerek Plan Bütçe ve Çeşitli İşler Komisyonuna havale edildi.

CHP’li meclis üyeleri adına konuşan ve önerge hakkında bilgi veren Tahsin Mert Karagöz, “Bolu’da gerçekten ihtiyaç sahibi 4 bin aileye her ay 2 bin TL yardımda bulunacağız. 2023 yılı bütçemizi 1.5 milyar TL olarak hesaplarsak, 4 bin ihtiyaç sahibi hemşerimize 2 bin TL’den 12 ay boyunca 96 milyon TL verdiğimizde; bu da bütçenin yüzde 6.4’üne tekabül ediyor. 2 bin 500 kişilik elektrik ve doğalgaz yardımlarını da göz önünde bulundurduğumuzda 2023 yılı bütçemizin yüzde 10’unu bahsettiğimiz iki yardıma ayırmış bulunacağız. Merkezi hükümet enflasyonla mücadele edeceğiz derken maalesef fakirlik yarattı. Bizde Bolu’da bu yoksulluğu ortadan kaldırmak için bir adım atmış olacağız” diye konuştu.

Başkan Özcan, “Belediyecilik Aynı Zamanda İnsana Dokunmaktır”

Göreve geldiği günden itibaren ilke edindiği ‘sosyal belediyecilik’ anlayışı doğrultusunda Bolu’daki ihtiyaç sahiplerinin her koşulda yanında olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da önerge hakkında yaptığı açıklamada, “Tahsin Bey çok güzel ifade etti. Gerçekten çok büyük ekonomik sıkıntı yaşıyoruz. Olaya artık siyasi bakmıyorum. Bet olarak söylüyorum. Vatandaşlarımızın şu ana kadar marketten, pazardan alışveriş yaparken bu kadar daraldığı, sıkıştığı olmadı. Resmi enflasyon yüzde 80. Bazı araştırma şirketlerine baktığımızda yüzde 150’yi de görebiliyoruz. TL’nin değeri kalmadı. Yardıma ihtiyacı olan insan sayısı da doğal olarak arttı. Biz bu önergeyi niye öneriyoruz? Bizim, Sayıştay tarafından onaylanan bir yönetmeliğimiz var. Zaten elektrik ve doğalgazla ilgili talepleri aldığımızda bu yönetmeliğe uygun olarak arkadaşlarımız gerekeni yaptı. Yönetmelik ‘4 bine kadar aile’ diyor. İlla 4 bin olacak diye bir şey yok. 3 bin olursa, 3 bine kadar aile… Kriterlere uygun davranıyoruz. Buradaki değerlendirme de daha önce olduğu gibi adil şekilde yapılacak. Neden ismine ‘Aile Sigortası’ diyoruz? Yoksulluk maaşı, ihtiyaç maaşı… Hoş değil bu isimler. Yardım alanı da rencide etmemek lazım. O nedenle bu ismi tercih ettik. Bizler, yardım isteyeni geri çevirmiyoruz. Belediyecilik sadece yol yapmak, kaldırım yapmak değildir. İnsana dokunmaktır” ifadelerini kullandı.

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli