DOLAR 32,5955 0.11%
EURO 35,0298 0.45%
ALTIN 2.419,42-0,14
BITCOIN 2093545-3.45031%
İstanbul
18°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Beslenme bozuklukları ve sonuçları

Beslenme bozuklukları ve sonuçları

Beslenme bozuklukları, bireylerin karşılaştığı en temel sorunlardan bir tanesidir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak meydana gelen beslenme bozukluklarının psikoloji temelli olması durumunda bir psikolog yardımı ile soruna çözüm bulunabilmektedir. Diyet Bülteni, psikolojik beslenme bozuklukları ile karşı karşıya olan bireyler için danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

ABONE OL
Nisan 23, 2022 13:14
Beslenme bozuklukları ve sonuçları
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Beslenme bozuklukları, yemek yemek ile ilgili duygu ve davranışların ciddi boyutlarda bir problem haline gelmesi olarak ifade edilebilir. Özellikle kilo verme amacı ile diyet yapmak, beslenme bozukluklarının meydana gelmesinde ki en büyük neden olarak gösterilebilmektedir. Bireylerin kiloya, yiyeceklere ve dış görünüşe takıntı derecesinde bağlı olması beslenme bozuklarının meydana gelmesine neden olur. Beslenme bozuklukları kişilerin sağlığı, ilişkileri ve sosyal hayatını olumsuz derecede etkilemektedir.

Beslenme Bozuklukları Türleri

Beslenme bozuklukları yalnızca yiyecekler ve kilo ile ilgili değildir. Meydana gelen beslenme bozukluğu yaşanan üzüntülü bir olay neticesinde de oluşabilmektedir. Kişilerin içlerinde yaşadıkları karmaşanın dışa vurulmuş hali olarak yeme bozukluklarını ifade edebiliriz. Ancak yine de yeme bozukluklarının nedeni bilimsel olarak net bir şekilde açıklanamamaktadır. Psikososyal, biyolojik ve etiyolojik etkenlerin birlikte rol oynadığı düşünülür. Bu doğrultuda psikolojik yeme bozuklarının depresyon, düşük benlik saygısı, değersizlik, kontrol kaybı duygusu, kimlik karmaşaları ve aile içi problemler ile yakından ilgili olduğunu ifade edebiliriz. beslenme bozukluğu türleri ise aşağıdaki gibidir.

  • AnoreksiyaNervoza,
  • BulimiyaNervoza,
  • Tıkınırcasına Yeme Bozukluğu
  • Sınıflandırılamayan Yeme Bozuklukları

Beslenme Bozukluklarına Psikolojik Destek

Beslenme bozuklukları fiziksel ve ruhsal sağlığın ayrılmaz bir bağıdır. Bu nedenle kişiler beslenme bozuklukları ile karşılaşmaları durumunda hem fiziksel sağlıkları hem de ruhsal sağlıkları ile ilgili problemler yaşarlar. Bu noktada beslenme bozukluklarının profesyonel bir destek yardımı ile çözülmesi gerekir.

Diyet Bülteni, bu alanda sunduğu hizmetler ile yeme bozukluklarına çözüm bulmanıza yardımcı oluyor. Bu alanda alacağınız profesyonel destek ile beslenme konusunda yaşadığınız problemlere çözüm bulabilir ve hem fiziksel hem de ruhsal sağlığınıza kavuşabilirsiniz. Yemek bozuklukları ve diğer tüm hizmetlerimiz ile ilgili detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilir ve aklınıza takılan tüm soruları sorabilirsiniz.

 

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli