DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21635760.62899%
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Belediye Başkanı Açıkladı Binalara 6 Kat Sınırı Geliyor

Belediye Başkanı Açıkladı Binalara 6 Kat Sınırı Geliyor

ABONE OL
Mart 3, 2023 15:48
Belediye Başkanı Açıkladı Binalara 6 Kat Sınırı Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Bilecik Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, !”Kentimizde daha önceki İmar Planı değişikliğiyle yükseklik serbesti kaldırmıştık, artık 8 katı da kaldırıyoruz, Bozüyük’te en yüksek binalar 6 katlı olabilecek. 8 kat olarak şu an gözüken yerlerle ilgili imar çalışması da yapılmaya başlandı” dedi.

Bilecik’in Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Metristepe Kültür Merkezi’nde bugün yapılan toplantıda müteahhit, inşaat mühendisleri, mimarlar ve yapı denetim firması temsilcileri ile bir araya gelerek kentteki imar planı değişiklikleri ve inşaat yapım uygulamaları ile ilgili olarak belediyenin alacağı tedbirler konusunda bilgi verdi.

“BOZÜYÜK’TE EN YÜKSEK BİNALAR 6 KATLI OLABİLECEK”

Talat Bakkalcıoğlu şunları söyledi:

“Kentimizde daha önceki İmar Planı değişikliğiyle yükseklik serbesti kaldırmıştık, artık 8 katı da kaldırıyoruz, Bozüyük’te en yüksek binalar 6 katlı olabilecek. 8 kat olarak şu an gözüken yerlerle ilgili imar çalışması da yapılmaya başlandı.  Depremde en fazla konsol çıkmaların etkisinin olduğu kısa kolan etkilerinin olduğunu biliyoruz. Bu nedenle artık asma katlı ticari alan yapmayacağız.

Ana hatlarıyla kazı derinliği konusunda da en düşük kottan itibaren zorunlu 1 buçuk metre kazı getireceğiz. Her kat betonu dökmeden önce demir teçhizatı döşenip kabul edildiğinde o kabul sırasında ki tüm düğüm noktalarının videosunu talep edeceğiz.

Bu arada şunu ilave etmek istiyorum, müteahhitlerden şantiye şefinin yanı sıra ustalık belgeli bir kalfanın da bir imzasını talep edeceğiz. Bir konu daha var, bizim laboratuvarla gelince mikserin ağzından numune alıyorlar ama beton yukarıya basıldı usta, ‘su at’ dedi. Beton değişecek onun için mastarı çekilmiş kattan da numune alınmasını talep edeceğiz. Bunun da videolarını, görsellerini belediyeye verilmesini isteyeceğiz.”

 

GÖKAY ŞİMŞEK

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli