DOLAR 32,5591 0.24%
EURO 34,7963 -0.05%
ALTIN 2.492,610,34
BITCOIN 20678643.85063%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

04:38

SABAHA KALAN SÜRE

Bayramda kısıtlama nasıl olacak

Bayramda kısıtlama nasıl olacak

ABONE OL
Haziran 8, 2021 21:59
Bayramda kısıtlama nasıl olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kamera Sistemleri Fiyatları
Kamera Sistemleri Fiyatları

Kurban Bayramı müjdesi geldi. Türkiye’de Ramazan Bayramı’nda uygulanan tam kapanma sonrası kademeli normalleşmeye geçildi. Tam kapanma ve sokağa çıkma kısıtlamaları vaka sayılarını bir hayli düşürdü. A-ş-ılama çalışmaları da tam gaz devam ederken K-u-rban Bayramı için sevindiren bir açıklama geldi.
haberin detayları için…. 



Koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı’nda uygulanan tam kapanma sonrası vaka sayılarında yaşanan etkili düşüşle birlikte 1 Haziran itibariyle normalleşme sürecine geçilecek. Fakat vatandaşlar K-u-rban Bayramında da bir kısıtlamanın uygulanıp uygulanmayacağı konusunda merak içinde. Vaka sayılarındaki düşüş sevindirirken Prof. Dr. Hakan Oğuztürk de Kurban Bayramı ile ilgili sevindirecek bir açıklama yaptı.

 

Prof. Dr. Hakan Oğuztürk Ankara’da korona hasta sayısında yüzde 40 düşüş yaşandığını belirterek, “Rakamları düşürebilirsek ve bu süreçte yaz dönemine böyle rakamlarla girersek, a-ş-ılama uygulamalarının da gelecek aşı takviyeleriyle daha üst düzeye çıkmasıyla birlikte K-u-rban Bayramında ben kısıtlama olma ihtimalini çok düşük görüyorum” açıklamasında bulundu.

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, korona virüste ‘tam kapanma’ ile birlikte vaka sayılarındaki düşüşün, hastanelere de yansıdığını dile getirdi. Prof. Dr. Oğuztürk, Ankara Şehir Hastanesi acil servisine başvuran Covid-19 hastası sayısında iki hafta öncesine göre yüzde 40 oranında düşüş yaşandığını belirterek şu açıklamaları yaptı:

“Gönül rahatlığıyla ifade edebiliriz ki vaka sayılarımız acile başvuru anlamında da azalmış durumda.” “İki hafta önceye göre yüzde 40 oranında Covid-19 nedeniyle gelen hasta sayısında bir azalma durumu söz konusu. Şu an itibarıyla mutluyuz. Ankara Şehir Hastanesi, Covid-19 ile mücadelede ülkemizin merkez üssü durumunda Türkiye’nin en büyük hastanesi.”

Koronavirüs kısıtlamaları K-u-rban Bayramı’nda da uygulanacak mı? Prof. Dr. Hakan Oğuztürk’ten açıklama “Lütfen insanlarımız telefonla görüşsünler, büyüklerine olan sevgi gösterilerini, bayram kutlamalarını telefon aracılığıyla oluştursunlar. Yakın temas şeklindeki bayramlaşmalarını son kez yapmasınlar.” “Sonraki bayramlarda daha rahat kutlayabilmek için bu bayramda bu fedakarlığı gösterebilmeleri gerekiyor.

İnanın ki sağlık çalışanlarından güvenlik güçlerine kadar kurallara uyanlar fedakarlık yapıyor. Bu fedakarlık sonucunda bu rakamlar düşme eğilimine girdi.” “Ama küçük bir tedbirsizlik ve kurallara uymama durumunda istikrarsızlıklar, vaka sayılarını tekrar ortaya çıkaracağından, bu kadar emeği boşa çıkarmama adına bu bayramda da ülke insanlarımızın kurallara uyma konusunda özen göstermesi hayati önem arz etmekte.” “Rakamları düşürebilirsek ve bu süreçte yaz dönemine böyle rakamlarla girersek, a*ş*ılama uygulamalarının da gelecek aşı takviyeleriyle daha üst düzeye çık

 

 

İçerik hoşunuza gitti mi?!
[Oy: 0 Yıldız: 0]

En az 10 karakter gerekli